Με τον καλύτερο δυνατό τρόπο ξεκίνησε ο Εθνικός Πειραιά τις υποχρεώσεις στο Group A του LEN Eurocup για την φάση των 16, επικρατώντας της Σιρένς από τη Μάλτα με 26-3 στο «Π.Καπαγέρωφ» όπου φιλοξενείται ο όμιλος.

Οι «κυανόλευκες» μπήκαν από νωρίς πολύ δυνατά στην αναμέτρηση, καθαρίζοντας με την υπόθεση νίκη, δείχνοντας την διαφορά δυναμικότητας ανάμεσα στις δύο ομάδες. Κάθε φορά που αθλήτριες του Στέφανου Λέανδρου ανέβαζαν ρυθμό στην επίθεση, τα γκολ έρχονταν το ένα μετά το άλλο και με όλους τους τρόπους, απέναντι στη νεανική μαλτέζικη ομάδα. Πρώτες σκόρερ για τις νικήτριες ήταν η Έφη Κατσιμπρή και η Ιουλιάννα Κοντονή με έξι τέρματα η κάθε μία.

Η διακύμανση του σκορ:

Ο Εθνικός ξεκίνησε με δύο πολύ γρήγορα τέρματα από την Άλκηστη Μπενέκου σε φουνταριστό και κόντρα, ενώ η Σαρλίζ Άντριους έκανε το 3-0 στα πρώτα δύο λεπτά του αγώνα, με τις φιλοξενούμενες να μειώνουν από την περιφέρεια με την αριστερόχειρα Μικάλεφ. Στην συνέχεια Άλκηστη Μπενέκου και Ιουλιάννα Κοντονή με δύο ακόμα γρήγορα γκολ έφτασαν το δείκτη του σκορ στο 5-1. Στα 4″ πριν το τέλος του οκταλέπτου του η Σιρένς μείωσε σε 5-2 με την Μάρτα Πέριτσι από το σημείο του πέναλτι, ποινή την οποία κέρδισε η ίδια. Στην εκκίνηση του δευτέρου οκταλέπτου η Μαρία Μπορίσοβα κέρδισε ποινή με την Έφη Κατσιμπρή να εκτελεί από τα αριστερά για το 6-2, ενώ στην αμέσως επόμενη φάση η Μαρία Μπορίσοβα από τη θέση του φουνταριστού έκανε το 7-2. Σε εκείνο το σημείο οι γηπεδούχες βρήκαν ρυθμό στην επίθεση και με την Ιόλη Μπενέκου στον παραπάνω και στην Μαρία Μπορίσοβα και πάλι στα δύο μέτρα για το 8-2 και το 9-2. Ενάμιση περίπου λεπτό πριν από τη λήξη του ημιχρόνου οι παίκτριες του Στέφανου Λέανδρου πέτυχαν τρία συνεχόμενα γκολ, ένα με την Άλκηστη Μπενέκου στον παραπάνω έπειτα από ποινή που κέρδισε η ίδια, ένα η Ελένη Μπέτα με λόμπα από την περιφέρεια και ένα στο τέλος η Έφη Κατσιμπρή στην κόντρα έπειτα από πάσα της Αριάδνης Καραμπέτσου για το 11-2.

Με την εκκίνηση του δευτέρου ημιχρόνου Ελένη Κανετίδου και Ιουλιάννα Κοντονή σκόραραν διαδοχικά για το 13-2 και το 14-2 αντίστοιχα, ενώ στη συνέχεια η ίδια πέτυχε τρία συνεχόμενα τέρματα φτάνοντας το σκορ στο 17-2. Σε εκείνο το σημείο κάτω από τα δοκάρια πέρασε η νεαρή Αναστασία Μπεκρή, ενώ ακολούθως η Έλένη Μπέτα έκανε το 18-2 από το σημείο του πέναλτι. Με το που ξεκίνησε το τελευταίο μέρος της αναμέτρησης η Ελένη Μπέτα πέτυχε το τρίτο τέρμα της στο παιχνίδι με σουτ μέσα από τα πέντε μέτρα, με την Αριάδνη Καραμπέτσου να παίρνει τη σκυτάλη για το 20-2. Η Ελένη Μπέτα στο 6:07 πριν από τη λήξη έφτασε τα 4 τέρματα εκτελώντας σωστά στην κόντρα για το 21-2 με την Μαρία Μπορίσοβα να εκτελεί από κοντά και την Ελένη Μπέτα να σκοράρει εκ νέου για το 23-2. Στο 2:42 η Άλκηστη Μπενέκου με με πολύ δυνατό σουτ από τα δύο μέτρα πέτυχε το 24-2. Η Σιρένς έχασε δύο ευκαιρίες από το σημείο του πέναλτι, με το δεύτερο εξ αυτών να αποκρούεται από την Αναστασία Μπεκρή και στην συνέχεια η Αριάδνη Καραμπέτσου έκανε στην κόντρα το 25-2, ενώ το 26-6 έγινε από την Έφη Κατσιμπρή με λόμπα από κοντά, με τη Σιρένς να πετυχαίνει γκολ στην εκπνοή από κέντρο με τη μπάλα να κοντράρει για το τελικό 26-3.

Τα οκτάλεπτα: 5-2, 7-0, 6-0, 8-1

ΕΘΝΙΚΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ (Στέφανος Λέανδρος): Σωτηρέλη, Καραμπέτσου 2, Μπορίσοβα 3, Μπέτα 2, Κοντονή 6, Κατσιμπρή 6, Χατζηκυριακάκη, Μπενέκου Α 5, Ρακιντζή, Κανετίδου, Μπενέκου Ι 1, Άντριους 1, Μπεκρή

ΣΙΡΕΝΣ (Ντέηλ Ντάουλίνγκ): Αμάτο Α, Μόντφορτ, Αμάτο Ε, Αμάτο Κ, Πέριτσι 1, Ναβάρο, Άγκιους Κα 1, Μικάλεφ 1, Μπαρτόλο, Κουταχάρ, Άγκιους Κε