Σκληρή απάντηση των αθλητών ΝΟΠ και ΝΕΠ στον πρόεδρο του ΠΕΑΚ!

by Aquafeed 24

Με ανακοίνωση τους, οι αθλητές των ανδρικών ομάδων της ΝΕΠ και του ΝΟΠ απαντούν στον πρόεδρο του ΠΕΑΚ Πατρών, Νίκο Κανελλάκη, όσον αφορά δημόσια τοποθέτηση του τελευταίου στην οποία αναφέρθηκε ότι: «Τέλος για το ζήτημα της θερμοκρασίας του νερού στις πισίνες του δημόσιου κολυμβητηρίου «Α. Πεπανός», ο κ. Νικολόπουλος θα μπορούσε να ρωτήσει έναν από τους εκατοντάδες αθλητές που καθημερινά προπονούνται, για να διαπιστώσει ότι τα τελευταία χρόνια δεν υπάρχει κανένα απολύτως πρόβλημα, τόσο με την καθαρότητα όσο και με τη θερμοκρασία του νερού, η οποία είναι εντός των προβλεπομένων ορίων».

Αφορμή όλων αυτών ήταν προαναφερθείσα ανακοίνωση του Νίκου Κανελλάκη, στην οποία ο ίδιος απαντά στον υποψήφιο Δήμαρχο Πατρών, Νίκο Νικολόπουλο.

Σας παραθέτουμε ολόκληρη των ανακοίνωση του προέδρου του ΠΕΑΚ με αποδέκτη τον Νικολόπουλο και στη συνέχεια την αντίδραση των πολιστών, οι οποίοι εξανίστανται όσον αφορά τη θερμοκρασία του νερού στο «Α. Πεπανός» που αποτελεί αιτία τραυματισμών!


Ο πρόεδρος της Επιτροπής Διοίκησης του ΠΕΑΚ Πάτρας Νίκος Κανελλάκης έκανε την ακόλουθη δήλωση, για την παρουσίαση του προγράμματος αθλητισμού του υποψηφίου δημάρχου Πατρέων Νίκου Νικολόπουλου:

«Με ιδιαίτερη έκπληξη διάβασα τη θέση του βουλευτή Αχαΐας και υποψηφίου δημάρχου Πατρέων Νίκου Νικολόπουλου – κατά την παρουσίαση του προγράμματος για τον αθλητισμό του δημοτικού συνδυασμού του – για πλήρη «υιοθεσία» των δημόσιων αθλητικών εγκαταστάσεων, που εποπτεύει το ΠΕΑΚ Πάτρας, από το Δήμο Πατρέων. Δεν γνωρίζω το σκεπτικό της πρότασης του κ. Νικολόπουλου, περί υιοθεσίας και μάλιστα εντός εισαγωγικών – όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή του – των εγκαταστάσεων του ΠΕΑΚ.

Και δεν το γνωρίζω, καθώς ο κ. Νικολόπουλος κατά τη συνάντηση που είχαμε μόλις πριν από λίγες ημέρες στις εγκαταστάσεις του κολυμβητηρίου «Α. Πεπανός», δεν εξέφρασε τέτοια πρόταση και τέτοια πρόθεση. Επιπλέον, στην ανακοίνωση που εξέδωσε ο συνδυασμός του μετά τη συνάντηση με τη Επιτροπή Διοίκησης και τους συμβασιούχους του ΠΕΑΚ, δεν γίνεται αναφορά σε τέτοιο ζήτημα.

Ανεξάρτητα όμως, από τις προθέσεις του υποψηφίου δημάρχου, η Επιτροπή Διοίκησης του ΠΕΑΚ Πάτρας, ξεκαθαρίζει προς όλους το εξής: Οι δημόσιες αθλητικές εγκαταστάσεις της πόλης είναι και θα παραμείνουν δημόσιες, υπό την εποπτεία της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, ώστε να διασφαλίζεται  πλήρως το Συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα όλων ανεξαιρέτως των πολιτών, να αθλούνται χωρίς διακρίσεις και περιορισμούς και να απολαμβάνουν τα ευεργετήματα της άθλησης, στην υγεία τους και στην κοινωνικότητα, στον ελεύθερο χρόνο τους.

Αυτό, εξάλλου, το γνωρίζει η τοπική κοινωνία και ιδιαίτερα η αθλητική κοινότητα, που παρακολουθεί την εργώδη προσπάθεια των διοικήσεων του ΠΕΑΚ Πάτρας από το 2015 μέχρι σήμερα, να ανατάξουν την κατάσταση της πλήρους εγκατάλειψης των δημόσιων αθλητικών εγκαταστάσεων της Πάτρας. Προσπάθεια που έχει φέρει ορατά αποτελέσματα, τα οποία άλλωστε, τα αναγνώρισε και ο ίδιος ο κ. Νικολόπουλος δημόσια.

Εντύπωση προκαλεί και η θέση του υποψηφίου δημάρχου για το ζήτημα της χρηματοδότησης του ΠΕΑΚ Πάτρας από τον κρατικό προϋπολογισμό. Όπως είχα την ευκαιρία να τον ενημερώσω, κατά την πρόσφατη συνάντησή μας, ο προϋπολογισμός του ΠΕΑΚ Πάτρας, όχι μόνο δεν έχει μειωθεί, αλλά αντιθέτως κάθε χρόνο αυξάνεται και μέσω της τακτικής επιχορήγησης, αλλά και με έκτακτες επιχορηγήσεις από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού.

Ενδεικτικά αναφέρω ότι, η τακτική επιχορήγηση του ΠΕΑΚ Πάτρας για το 2018 ανήλθε στο ποσό των 780.000 ευρώ, αυξημένη κατά 30.000 ευρώ από αυτά που είχαν δοθεί στο ΠΕΑΚ την περασμένη χρονιά (750.000 ευρώ). Παράλληλα, η Επιτροπή Διοίκησης του ΠΕΑΚ Πάτρας προχώρησε στην πλήρη εξόφληση οφειλών παρελθόντων ετών προς τη ΔΕΥΑΠ, καθώς τον Οκτώβριο του 2018 κατέθεσε το ποσό των 679.949,58 ευρώ στη δημοτική επιχείρηση.

Το ποσό αυτό εγκρίθηκε από το Υπουργείο Οικονομικών ως έκτακτη επιχορήγηση του Παμπελοποννησιακού Εθνικού Κέντρου Πάτρας, μετά από αίτημα της Επιτροπής Διοίκησης του ΠΕΑΚ προς τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού και τον υφυπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού Γιώργο Βασιλειάδη. Αίτημα το όποιο έγινε δεκτό από τον τότε αναπληρωτή Υπουργό Οικονομίας Γιώργο Χουλιαράκη.

Να  σημειωθεί ότι από το 2015 μέχρι και σήμερα, οι διοικήσεις του ΠΕΑΚ έχουν καταβάλει προς τη ΔΕΥΑΠ, ποσό ύψους 2 εκατομμυρίων ευρώ.

Στα χρήματα αυτά, συμπεριλαμβάνονται οι συσσωρευμένες οφειλές περασμένων ετών, από τις διοικήσεις πριν το 2015, οι οποίες άγγιζαν συνολικά το 1,650 εκ. ευρώ.

Επίσης, έχουν εξοφληθεί χρέη παρελθόντων ετών σε ΔΕΚΟ και τρίτους, ύψους ενός εκατομμύριου ευρώ.

Από αυτές, έχει μείνει υπόλοιπο 250 χιλιάδων ευρώ προς τη ΔΕΗ, που έχει ρυθμιστεί σε δόσεις, οι οποίες καταβάλλονται κανονικά.

Τέλος για το ζήτημα της θερμοκρασίας του νερού στις πισίνες του δημόσιου κολυμβητηρίου «Α. Πεπανός», ο κ. Νικολόπουλος θα μπορούσε να ρωτήσει έναν από τους εκατοντάδες αθλητές που καθημερινά προπονούνται, για να διαπιστώσει ότι τα τελευταία χρόνια δεν υπάρχει κανένα απολύτως πρόβλημα, τόσο με την καθαρότητα όσο και με τη θερμοκρασία του νερού, η οποία είναι εντός των προβλεπομένων ορίων.

Γεγονός που προκύπτει από τις συνεχείς μετρήσεις καταλληλότητας των νερών στις πισίνες, από το Εργαστήριο Υγιεινής του Πανεπιστημίου Πατρών,  οι οποίες πιστοποιούν ότι τα νερά διαθέτουν την απαιτούμενη ποιότητα, όσο και από τις καθημερινές μετρήσεις της θερμοκρασίας του νερού, οι οποίες βρίσκονται σε κοινή θέα.

Εξάλλου, ας μην έχει κανείς την παραμικρή αμφιβολία πως, εάν υπήρχε το παραμικρό πρόβλημα με το νερό, εμείς πρώτοι θα κλείναμε τις πισίνες, όπως άλλωστε πράξαμε στο παρελθόν και μάλιστα δύο φορές, όταν σημειώθηκαν τα κρούσματα με τα κόπρανα.

Αν παρόλα αυτά ο κ. Νικολόπουλος δεν έχει πειστεί, τον καλώ να δηλώσει συμμετοχή σε ένα από τα προγράμματα κολύμβησης ενηλίκων, που υλοποιούνται με επιτυχία για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στο «Α. Πεπανός», ώστε να διαπιστώσει και ο ίδιος, ότι οι

εγκαταστάσεις του δημόσιου κολυμβητηρίου «Α. Πεπανός», βρίσκονται σε υψηλό επίπεδο».


Η ανακοίνωση των παικτών των ανδρικών ομάδων της ΝΕΠ και του ΝΟΠ:

«Με μεγάλη έκπληξη διαβάσαμε, μέσα στην  επιστολή απάντησης της διοίκησης του Π.Ε.Α.Κ. προς υποψήφιο για τoν Δήμο Πατρέων, την αναφορά στις ιδανικές συνθήκες καθαριότητας και θερμοκρασίας.

Μάλιστα υπήρξε αναφορά για εκατοντάδες αθλητές που μπορούν να το βεβαιώσουν.

Δεν μας είπαν όμως ποιοι είναι αυτοί οι αθλητές.

Αυτοί της Εθνικής ομάδας;

Αυτοί των ομάδων που έρχονται για τελική φάση ηλικιακών πρωταθλημάτων;

Αυτοί των πανελληνίων αγώνων η των διαφόρων τουρνουά κολύμβησης;

Ναι σίγουρα για 5-10 σαββατοκύριακα ή μέρες το χρόνο, το ΠΕΑΚ περνά τις εξετάσεις του «φαίνεσθαι» για ζεστή πισίνα με επιτυχία. Όλες  όμως τις υπόλοιπες ημέρες των 5 δύσκολων κρύων μηνών του χειμώνα όμως τι γίνεται;

Εκεί σίγουρα είμαστε εμείς οι Πατρινοί αθλητές που αγωνιζόμαστε στην Α2 εθνική κατηγορία ΠΟΛΟ και δεν έχουμε σίγουρα παρουσία μελών της Κ.Ο.Ε. και υπουργών πάντα στο κολυμβητήριο. Αλλά μάλλον η δίκια μας  η γνώμη δεν μετράει γιατί είμαστε οι πιο αφανείς.

Οι τραυματισμοί  μας λόγω του κρύου νερού, μάλλον παραγράφονται ή καλύτερα αποσιωπούνται γιατί δεν γίνεται καμία συζήτηση για τις συνθήκες προπόνησης σε δεξαμενές 22 -24 βαθμούς Κελσίου. Γιατί άραγε συνεχίζουμε; Γιατί σεβόμαστε και τα σωματεία μας και τον ιδρώτα των συμπαικτών μας και μόνο.

Δεν είναι καιρός για θριαμβολογίες και παράσημα. Είναι καιρός για ολόπλευρες συνεργασίες και  εργασίες με όλους όσοοι μπορούν να προσφέρουν, ώστε να προπονούμαστε σε συνθήκες αντίστοιχες με την υπόλοιπη Ελλάδα.

Ο Ναυταθλητισμός της Πάτρας περνάει δύσκολες εποχές. Παρόλα αυτά φέρνει ακόμα έστω και μεμονωμένες επιτυχίες. Προστατέψετε αυτούς που ορίζουν και φυλάσσουν «Θερμοπύλες» γιατί εμείς δίνουμε ζωή στο ΠΕΑΚ και αξία σε διοικήσεις και συμβούλια.

Με όλη την τιμή οι αθλητές που δεν ερωτήθηκαν για την θερμοκρασία του νερού!

Υ.Γ. Είναι κρίμα ο Ολυμπιονίκης και τριταθλητής κόσμου με την Εθνική ομάδα πόλο ανδρών Χριστόδουλος Κολόμβος να έρχεται σε κάποια ρεπό από τις υποχρεώσεις του να προπονηθεί στην πόλη του και να φοβάται για τυχόν τραυματισμούς. Παράλογο, επίσης, να μας αποκαλεί εμάς τους ερασιτέχνες ήρωες που προπονούμαστε σε αυτές τις συνθήκες.

Αθλητές ανδρικών ομάδων water polo ΝΟΠ και ΝΕΠ».

 

You may also like

Retina Logo Mobile Aquafeed24

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

© AQF24 MEDIA