Σημαντική αλλαγή από τη World Aquatics για τους «Νατουραλιζέ» – Μόνο πέναλτι μετά από ισοπαλία!

by Aquafeed 24

Σημαντικές αλλαγές από την Παγκόσμια Ομοσπονδία, καθώς η World Aquatics ανακοίνωσε νέους κανονισμούς για της διοργανώσης της και στα έξι υδάτινα αθλήματα που καλλιεργεί, ενώ όσον αφορά την υδατοσφαίριση έρχονται επίσης διαφοροποιήσεις.

Συγκεκριμένα, ένα μείζον ζήτημα υπήρχε εδώ και πολλά χρόνια, όπου οι… μεταγραφές σε εθνικές ομάδες είχαν γίνει συνήθεια, ενώ υπήρχαν περιπτώσεις αθλητών που άλλαζαν Εθνική ομάδα πάρα πολύ συχνά. Η World Aquatics επιθυμεί να βάλει ένα τέλος σε αυτό δικαίως και ανακοίνωσε ότι το χρονικό διάστημα που πρέπει να μεσολαβεί για έναν αθλητή, ώστε να αλλάξει εθνική ομάδα είναι τα τρία χρόνια.

Αυτό σημαίνει ότι η τελευταία εμφάνιση ενός αθλητή ή αθλήτριας με το σκουφάκι μιας εθνικής πρέπει να γίνεται τρια χρόνια πριν την ενδεχόμενη «μεταγραφή» του σε άλλη εθνική ομάδα. Ο παραπάνω κανονισμός ΔΕΝ ισχύει μόνο σε περιπτώσεις που ένας αθλητής έχει εκπροσωπήσει μια χώρα αποκλειστικά σε διοργανώσεις μικρών ηλικιών, καθώς τότε ο χρόνος αναμονής είναι το ένα έτος.

Μια ακόμη σημαντική παράμετρος είναι ότι ο αθλητής που θέλει να αλλάξει χώρα που αγωνίζεται θα πρέπει να διαμένει ΤΡΙΑ χρόνια σε αυτήν, πριν αγωνιστεί με το σκουφάκι της ή να μπορεί να αποδείξει μέχρι το τέλος της περιόδου αναμονής ότι έχει ή δημιούργησε έναν αληθινό σύνδεσμο με τη χώρα που θέλει να εκπροσωπήσει.

Αυτός ο κανονισμός τέθηκε σε ισχύ στις 23 Φεβρουραίου, ωστόσο η World Aquatics δίνει ένα περιθώριο μεταβατικής περιόδου μέχρι το τέλος του 2023, για όσους αθλητές είχαν ξεκινήσει τη διαδικασία αλλαγής εθνικότητας πριν από αυτή την ημερομηνία.

Επίσης, μια άλλη σημαντική αλλαγή είναι το γεγονός οτι πλέον θα υπάρχει διαδικασία πέναλτι μετά από ισοπαλία σε ΟΛΕΣ τις διοργανώσεις.

Όπως γνωρίζουμε, στην προηγούμενη έκδοση του World League, δεν υπήρχε ισοπαλία και τα παιχνίδια κρίνονταν στα πέναλτι, ενώ στο νεότευκτο World Cup, εάν ένα παιχνίδι πήγαινε στα πέναλτι, τότε η νικήτρια ομάδα έπαιρνε 2 βαθμούς και η ηττημένη έναν.

Ακόμα λοιπόν, δεν έχει ξεκαθαριστεί εάν αυτό θα ισχύσει στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Φουκούκα ή σε οποιδήποτε άλλο event κάτω από την ομπρέλα της World Aquatics. Υπενθυμίζεται, ότι έως τώρα στα Παγκόσμια ή τους Ολυμπιακούς Αγώνες ο νικητής στην κανονική διάρκεια έπαιρνε δύο βαθμούς και στην ισοπαλία έναν (στην ήττα μηδέν). Αντίθετα, στη LEN, ο νικητής παίρνει τρεις βαθμούς, η ισοπαλία δίνει έναν.

You may also like

Retina Logo Mobile Aquafeed24

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

© AQF24 MEDIA