Short Course Lublin 2025: Day 2: Η Έλληνική αποστολή ρίχνεται στη μάχη 
Με τα αγωνίσματα της δεύτερης ημέρας συνεχίζεται σήμερα, Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου, το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κολύμβησης 25άρας πισίνας στο Λούμπλιν της Πολωνίας, το οποίο ολοκληρώνεται την Κυριακή 7/12.
Η Έλληνική ομάδα μπαίνει σήμερα στη διοργάνωση με ένα ιδιαίτερα απαιτητικό και γεμάτο πρόγραμμα, διεκδικώντας προκρίσεις και δυνατές εμφανίσεις.
Η αποστολή της χώρας μας αποτελείται από πέντε άνδρες και τέσσερις γυναίκες, που στοχεύουν στη συνέχιση της καλής ελληνικής παράδοσης στη διοργάνωση.
Το σημερινό πρόγραμμα της Ελλάδας – Day 2 (3/12)
ΠΡΩΙ – Προκριματικά (έναρξη 11:00)
🔹 100μ Μικτή Ατομική – Άνδρες
Συμμετοχές: Ανδρέας Βαζαίος, Απόστολος Παπαστάμος
Δύο αθλητές με υψηλές δυνατότητες, με τον Βαζαίο να έχει τεράστια εμπειρία στη μικτή και τον Παπαστάμο να στοχεύει σε ισχυρή παρουσία.
🔹 100μ Μικτή Ατομική – Γυναίκες
Συμμετοχή: Μαρίνα Παυλοπούλου
Η Παυλοπούλου επιχειρεί την πρώτη της εμφάνιση σε short course μεγάλης διοργάνωσης με στόχο ένα δυνατό ατομικό αποτέλεσμα.
🔹 200μ Ελεύθερο – Άνδρες
Συμμετοχή: Δημήτρης Μάρκος
Ο Έλληνας πρωταθλητής συνεχίζει μετά τα 400μ και στοχεύει σε χρόνο κοντά στο ατομικό του ρεκόρ.
🔹 200μ Ελεύθερο – Γυναίκες
(Χωρίς ελληνική συμμετοχή στα πρωινά προκριματικά)
🔹 4×50μ Μικτή Ομαδική Mixed
Ελληνική συμμετοχή στη μεικτή σκυτάλη, με δυνατό ενδεχόμενο για καλό χρόνο και πιθανή είσοδο σε τελικό.
🔹 1500μ Ελεύθερο – Άνδρες
Συμμετοχή: Βασίλης Κακουλάκης
Ο νεαρός Κρητικός, μετά το ντεμπούτο του στα 400μ, ρίχνεται στην απαιτητική μεγάλη απόσταση με στόχο νέο ατομικό ρεκόρ.
ΑΠΟΓΕΥΜΑ – Τελικοί & Ημιτελικοί (έναρξη 20:00)
Πολύ πλούσιο πρόγραμμα με τελικούς σε butterfly, backstroke, breaststroke και με ελληνική συμμετοχή στον τελικό των 200μ ύπτιο.
🔸 50μ Πεταλούδα – Γυναίκες (ΤΕΛΙΚΟΣ)
Μεγάλη μάχη για το πρώτο χρυσό της βραδιάς – πιθανή παρουσία της Άννας Ντουντουνάκη αν έχει προκριθεί από την Day 1.
🔸 50μ Πεταλούδα – Άνδρες (ΤΕΛΙΚΟΣ)
Πολύ δυνατός τελικός με Ponti, Szabo, Grousset.
🔹 200μ Ύπτιο – Γυναίκες (ΤΕΛΙΚΟΣ)
🔹 200μ Ύπτιο – Άνδρες (ΤΕΛΙΚΟΣ)
Συμμετοχή: Απόστολος Σίσκος
Μετά την εξαιρετική προκριματική του εμφάνιση, ο Σίσκος αναζητά υψηλό πλασάρισμα σε έναν από τους πιο κλειστούς τελικούς της ημέρας.
🔹 200μ Ελεύθερο – Γυναίκες (Ημιτελικά)
🔹 200μ Ελεύθερο – Άνδρες (Ημιτελικά)
Αν υπάρξει ελληνική πρόκριση, ο Μάρκος θα αναζητήσει μια θέση στον αυριανό τελικό.
🔹 100μ Πρόσθιο – Γυναίκες (ΤΕΛΙΚΟΣ)
🔹 100μ Πρόσθιο – Άνδρες (ΤΕΛΙΚΟΣ)
Corbeau, Elendt, Meilutyte, Martinenghi, Cerasuolo προσφέρουν μία από τις πιο θεαματικές κούρσες της ημέρας.
🔹 100μ Μικτή Ατομική – Γυναίκες (Ημιτελικά)
🔹 100μ Μικτή Ατομική – Άνδρες (Ημιτελικά)
Ο ελληνικός στόχος εδώ είναι η δυνατή παρουσία των Βαζαίου και Παπαστάμου.
🔹 4×50μ Μικτή Mixed – ΤΕΛΙΚΟΣ
Ένα από τα πιο εντυπωσιακά αγωνίσματα της short course, συχνά με εναλλαγές και εκπλήξεις.
Συμπέρασμα
Η δεύτερη ημέρα του Short Course Lublin 2025 αποτελεί μία από τις πιο απαιτητικές για την ελληνική ομάδα, με συμμετοχές σε:
9 αγωνίσματα το πρωί
πολλές πιθανές παρουσίες σε ημιτελικούς και τελικούς το βράδυ
Με αθλητές σε ύπτιο, μικτή, ελεύθερο και μεγάλες αποστάσεις, η ελληνική αποστολή στοχεύει σε προκρίσεις, ρεκόρ και δυνατή εκπροσώπηση στη συνέχεια της διοργάνωσης.

