Σέρχι Μπορέλ: «Έφυγε» ένας από τους σπουδαιότερους διαιτητές της παγκόσμιας υδατοσφαίρισης

Φτωχότερη η οικογένεια της παγκόσμιας υδατοσφαίρισης και δη του διαιτητικού κόλπου καθώς ο παλαίμαχος ρέφερι Σέρχι Μπορέλ, πέθανε σε ηλικία 64 ετών.

by Μάνος Φυρογένης

Μία σημαντική απώλεια βιώνει τις τελευταίες ώρες η παγκόσμια υδατοσφαίριση. Ο Σέρχι Μπορέλ, σπουδαίος παλαίμαχος διαιτητής, άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 64 ετών.

Μία τεράστια φυσιογνωμία των πισινών που γεννήθηκε το 1959 στη Βαρκελώνη και έπαιξε πόλο με το σκουφάκι της Σαντ Άντριου. Ο Σέρχι Μπορέλ αποτέλεσε μία από τις μεγαλύτερες σφυρίχτρες ανά τις δεκαετίες με λαμπρή καριέρα. Έλαβε μέρος σε 3 Ολυμπιακούς Αγώνες, 5 Παγκόσμια πρωταθλήματα και 6 Ευρωπαϊκά ενώ μεταξύ άλλων σφύριξε τον τελικό του τουρνουά ανδρών στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου το 2012, μεταξύ Κροατίας και Ιταλίας.

Στη Βουδαπέστη [πίσω το 2001, ήταν διαιτητής τόσο στον τελικό των ανδρών όσο και σε εκείνο των γυναικών. Αφότου κρέμασε τη σφυρίχτρα του το 2014, συνέχισε να ασχολείται με τη μεγάλη του αγάπη, την υδατοσφαίριση, βοηθώντας στην Ισπανική και Καταλανική Ομοσπονδία. Μεταξύ άλλων αποτέλεσε μέντορας πολλών νεότερων διαιτητών και καθοδηγητής τους τα τελευταία χρόνια με την τεράστια εμπειρία του.

 

You may also like

Retina Logo Mobile Aquafeed24

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

© AQF24 MEDIA