Μπορεί τα περισσότερα μεγάλα πρωταθλήματα υδατοσφαίρισης των χωρών της Ευρώπης να διακόπηκαν οριστικά (εκτός της Κροατίας, της Γερμανία και της Ελλάδας), εντούτοις οι Εθνικές ομάδες έχουν μπει, ή ετοιμάζονται να μπουν, σε περίοδο προετοιμασίας και φιλικών αγώνων, με απώτερο στόχο είτε το προολυμπιακό τουρνουά (για όσους δεν έχουν προκριθεί ακόμα) είτε τους Ολυμπιακούς αγώνες του Τόκιο (2021).
Η προετοιμασία της Εθνικής Ελλάδας των Ανδρών διακόπηκε εν όψει της επικείμενης επανεκκίνησης του πρωταθλήματος της Α1 Ανδρών και αναμένεται να ξαναρχίσει προς τα τέλη Αυγούστου, η Ιταλία του Σάντρο Καμπάνια ξεκίνησε τις προπονήσεις στις Συρακούσες, η Κροατία προετοιμάζεται ήδη στο Ντουμπρόβνικ και η Σερβία στο Βελιγράδι.
Εξάλλου, το πρώτο διεθνές φιλικό παιχνίδι Εθνικών ομάδων, μετά την καραντίνα λόγω κορωνοϊού, όπως σας έχουμε ενημερώσει από μέρες, θα είναι αυτό ανάμεσα στην Κροατία και το Μαυροβούνιο το προσεχές Σάββατο (13/6) στο Ντουμπρόβνικ, ενώ αναμένεται και ο αγώνας ανάμεσα στην Κροατία και την Μικτή Κόσμου προς τιμήν του Ράτκο Ρούντιτς, πιθανότατα στις αρχές Αυγούστου.
Όπως αποκαλύπτει, όμως η ιταλική ενημερωτική ιστοσελίδα waterpolopeople.com, λίγο αργότερα και προς το τέλος του καλοκαιριού, έχει προγραμματιστεί διεθνές τουρνουά προετοιμασίας στο Σίμπενικ της Κροατίας (30, 31 Αυγούστου και 1 Σεπτεμβρίου) στο οποίο θα μετάσχει και η Εθνική Ελλάδας. Οι άλλες Εθνικές ομάδες που θα μετάσχουν είναι η οικοδέσποινα Κροατία, η Ιταλία και το Μαυροβούνιο.
Θα είναι σίγουρα ένα γερό τεστ για το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα στην πορεία του προς το μεγάλο στόχο και θα πραγματοποιηθεί εάν δεν αλλάξει κάτι δραματικά με τον κορονωϊό.
Πηγή: sportsonline.gr
Facebook Comments