Σάρα Σέστρεμ: Επιστροφή στην κανονικότητα και… κολυμβήτρια της χρονιάς στην Ευρώπη – Ο Πόντι στους άνδρες

Για πέμπτη φορά στην μακρόχρονη και λαμπρή καριέρα της, η Σάρα Σέστρεμ ψηφίστηκε κολυμβήτρια της χρονιάς για τη «γηραιά ήπειρο». Ο «πρίγκιπας» του Οτοπέι, Νόε Πόντι διακρίθηκε για τους άνδρες.

by Μάνος Φυρογένης

Και το κοντέρ συνεχίζει να γράφει για αυτήν την τεράστια αθλήτρια. Μπορεί η Ρούτα Μεϊλουτίτε από τη Λιθουανία να της έσπασε πέρυσι το σερί, παρόλα αυτά η… σαΐτα από τη Σουηδία βραβεύτηκε και πάλι ως η κορυφαία κολυμβήτρια της Ευρώπης για 5η φορά στην καριέρα της. Σκληρή η μάχη με την φοβερή και τρομερή στο πρόσθιο Μεϊλουτίτε που έκανε το double στη Φουκουόκα και έσπασε και παγκόσμιο ρεκόρ στα 50μ.

Από το 2008 στην ελίτ το παιδί-θαύμα, Σάρα Σίστρεμ με το πρώτο της μετάλλιο σε επίπεδο γυναικών να έρχεται στο Ευρωπαϊκό του Αϊντχόβεν σε ηλικία 14 ετών. Το παλμαρέ της ολοένα και γεμίζει, έχοντας στην κατοχή της τέσσερα ολυμπιακά μετάλλια. Στο Παγκόσμιο της Φουκουόκα το 2023 η Σέστρεμ κολύμπησε τα 50μ πεταλούδας σε 24.77, κατέκτησε το πέμπτο της συνεχόμενο χρυσό με τον έκτο καλύτερο ever χρόνο ενώ στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου ανέβηκε και στα 50μ ελεύθερο η υπεραθλήτρια αυτή για να φτάσει τους 21 τίτλους καριέρας σε παγκόσμιο, προσπερνώντας και τον Μάικλ Φελπς (20) ούσα πλέον μοναχή της στην κορυφή.

Ο Νόε Πόντι έγινε από μεριάς του ο πρώτος Ελβετός κολυμβητής που φτάνει στη διάκριση αυτή, χάρις το ΤΡΟΜΕΡΟ treble του στο Ευρωπαϊκό 25άρας πισίνας στο Οτοπένι. Χρυσός στα 100μ πεταλούδα με ευρωπαϊκό ρεκόρ που κρατούσε 14 χρόνια (48.47), ακολούθησε ίδιο χρώμα μετάλλιο και στα 200μ για να ολοκληρώσει το τεράστιο και πρωτοφανές επίτευγμα με τα 50μ (21.79) αγγίζοντας μάλιστα το παγκόσμιο ρεκόρ (21.75”).

Ο αχόρταγος 22χρονος έκλεισε την ονειρεμένη παρουσία του στο Οτοπένι με ένα ασημένιο στα 100μ μικτής ατομικής. Φοβερός. Αρκετά τα παραπάνω για να ψηφιστεί κολυμβητής της χρονιάς στην Ευρώπη, προσπερνώντας τον 800άρη Ντάνιελ Γουίφεν από την Ιρλανδία.

Photo credit: World Aquatics

You may also like

Retina Logo Mobile Aquafeed24

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

© AQF24 MEDIA