ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ: Τα θρυλικά κορίτσια του Μορφέση στέφθηκαν Ασημένιες στο Ευρωπαϊκό!

by ΓΙΩΡΓΟΣ ΦΡΑΓΚΑΚΗΣ

10 χρονιά ακριβώς μετράνε από μία από τις πιο σπουδαίες στιγμές στην ιστορία της ελληνικής υδατοσφαίρισης. 10 χρόνια ακριβώς πέρασαν από όταν η ΟΜΑΔΑΡΑ του Γιώργου Μορφέση βγήκε δεύτερη και κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στο Αϊντχόβεν! 

Ήταν το 2012 όταν η Εθνική Ομάδα Γυναικών πήγε κόντρα σε όλους και χωρίς να φοβηθεί κανέναν σκαρφάλωσε στη δεύτερη θέση της Ευρώπης.

Η Ελλάδα είχε τερματίσει ΠΡΩΤΗ στον όμιλο της με 9 βαθμούς. Στον όμιλο αυτό η Εθνική μας ήταν πάνω από την Γερμανία (3 βαθμούς), την Ισπανία (3 βαθμούς), και πάνω ΚΑΙ από την Ιταλία (6 βαθμούς η οποία μετέπειτα κατέκτησε τη πρώτη θέση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος).

Η Εθνική για να εξασφαλίσει αυτό το μετάλλιο κλήθηκε να περάσει το βουνό του Παγκόσμιου Πόλο, την Εθνική Ουγγαρίας. Σε εκείνο το παιχνίδι όπου ουσιαστικά η Ελλάδα “κλείδωσε” τη θέση της στα μετάλλια έπρεπε να υπερβεί το τρομακτικό εμπόδιο των “Μαγυάρων”. Ωστόσο οι Ελληνίδες έκαναν δικό τους το τρομερό αυτό ντέρμπι νικώντας με 14-12. Οι Ελληνίδες παίκτριες ηττήθηκαν στον Μεγάλο Τελικό του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος από την Ιταλία με 13-10. Πριν από έναν χρόνο, η Ελλάδα είχε στεφθεί για πρώτη φορά στην ιστορία της παγκόσμια πρωταθλήτρια στη Σαγκάη!

Η Εθνική ομάδα είχε ένα πραγματικά ονειρικό ρόστερ, με αυθεντικές προσωπικότητες που… λείπουν,  το οποίο αποτελούταν από τις εξής: Κούβδου, Τσουκαλά, Μελιδώνη, Ψούνη, Λιόση, Αβραμίδου, Ασημάκη (Εν ενεργεία), Ρουμπέση, Γερόλυμου, Μανωλιουδάκη, Αντωνάκου, Λαρά, Διαμαντοπούλου Χρυσή (εν ενεργεία).

Φυσικά όλα αυτά έγιναν υπό την καθοδήγηση του σπουδαίου Γιώργου Μορφέση ο οποίος κουνούσε μαεστρικά σε όλο το Πρωτάθλημα τη μπαγκέτα του ώστε να φτάσουμε μέχρι εκεί και είχε συνεργάτη τον Σάκη Κεχαγιά.

Η σπουδαία αυτή φουρνιά της Εθνικής Γυναικών 1 χρόνο πριν είχε στεφθεί Παγκόσμια  Πρωταθλήτρια και ένα χρόνο μετά “έγραψε” άλλη μία χρυσή σελίδα για το ελληνικό πόλο. Η πορεία αυτής της ΥΠΕΡομάδας συνέβαλε τα μέγιστα στο να μεγεθύνει και να γιγαντώσει την Ελλάδα στον κόσμο της παγκόσμιας υδατοσφαίρισης εδραιώνοντας την ανάμεσα στους γίγαντες.

Τιμάμε το ένδοξο παρελθόν, δεν ξεχνάμε την προσφορά, για να έχουμε το δικαίωμα να ονειρευόμαστε στο μέλλον. Το μοναδικό που παραμένει αναλλοίωτο, είναι το διαχρονικό ελληνικό ταλέντο. Τα καλύτερα έρχονται!

You may also like

Retina Logo Mobile Aquafeed24

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

© AQF24 MEDIA