Οι δύο κερκίδες εκατέρωθεν της πισίνας ήταν ικανοποιητικά γεμάτες από τους Ιταλούς που δημιούργησαν κλίμα γιορτής με τις γιορτές και τους πανηγυρισμούς τους. Αστοχία η τοποθέτηση των αθλητών που παρακολουθούν τους αγώνες στην μικρή κερκίδα πίσω από τον πίνακα τν αποτελεσμάτων, μακριά από τη δράση αλλά και το φίλαθλο κοινό. Με την Pellegrini πλέον να έχει κλείσει την τεράστια καριέρα της οι Ιταλοί ψάχνουν σταρ και η αλήθεια είναι ότι έχουν πολλές επιλογές. Pilato, Ceccon και Martinenghi πληρούν τα ηλικιακά κριτήρια για να χτίσουν star quality, κάνουν show και τρομερά γρήγορες επιδόσεις (οι δύο πρώτοι είναι κάτοχοι παγκοσμίων ρεκόρ 50άρας). Όλο το Foro Italico έκανε σαν τρελό με τον Martinenghi που ελλείψει Peaty «λάμπει», και μάλιστα εντός έδρας. Στο χρυσό του Razzeti στα 400μ μεικτής οι πανηγυρισμοί ήταν έντονοι, αλλά παραδόξως όχι αντίστοιχοι. Αν είναι έτσι ο ημιτελικός τι πρέπει να περιμένουμε αύριο στον τελικό που θα διεκδικήσει και το χρυσό; Μας έλειπαν οι Έλληνες σήμερα το απόγευμα αλλά θα τους απολαύσουμε σε όλα τα υπόλοιπα απογευματινά προγράμματα. Διαβάστε παρακάτω τι είδαμε σήμερα:

Πέμπτη 11/08 – απόγευμα (19:00-20:35)

50μ πεταλούδα ανδρών – ημιτελικός
100μ ελεύθερο γυναικών – ημιτελικός
400μ μεικτή ανδρών – τελικός
200μ ύπτιο γυναικών – ημιτελικός
100μ πρόσθιο ανδρών – ημιτελικός
4Χ200μ ελεύθερο γυναικών – τελικός
4Χ200μ ελεύθερο ανδρών – τελικός

50μ πεταλούδα ανδρών – Οι 8 του τελικού

Μέσα στον τελικό όλα τα μεγάλα ονόματα, με τον Ολλανδό Korstanje και τον Γάλλο Grousset να ξεχωρίζουν. Μέσα και ο Ιταλό Ceccon ο οποίος ή βρίσκει ρυθμό για το ύπτιο και τις μάχες με τον Χρήστου, ή ξοδεύει ενέργεια. Ο τελικός έκλεισε στο 23.39.

100μ ελεύθερο γυναικών – Οι 8 του τελικού

Πολλά μεγάλα ονόματα λείπουν από το πρωτάθλημα ή δεν επέλεξαν το αγώνισμα. Από τις 8 του τελικού ξεχωρίζουν η Γαλλίδα Bonet με χρόνια εμπειρίας στις πλάτες της και η νεαρή Βρετανίδα Anderson η οποία μετά το «μπαμ» του 2019 προσπαθεί να βρει τον εαυτό της και να εδραιώσει την κυριαρχία της. Ο τελικός έκλεισε στο 54.79.

400μ μεικτή ανδρών – τελικός

Με ένα εκστατικό κοινό να τον αποθεώνει ο Ιταλός Razzeti επιβεβαίωσε το ρόλο του φαβορί και πήρε τον τίτλο με 4:10.60. Ο φιναλίστ των 400μ μεικτής στους Ολυμπιακούς του Τόκιο ήταν κυρίαρχος στον αγώνα από το πρόσθιο και μετά, ενώ ο Ούγγρος Verraszto (4ος στο Τόκιο) δεν μπόρεσε να τον ακολουθήσει στα τελευταία μέτρα και αρκέστηκε στο αργυρό. Ο Matteazzi έκανε το 1-3 για την Ιταλία με χρόνο κοντά στο ατομικό του (4:12.79).

200μ ύπτιο γυναικών – Οι 8 του τελικού

Η Panzierra πολύ δύσκολα θα χάσει το 3ο σερί χρυσό εντός έδρας. Αντίπαλές της και διεκδικήτριες βάθρου το νέο αίμα από Ουγγαρία και Βρετανία που κατέβηκε το 2:10 στον ημιτελικό. Η 20χρονη Szabo, η 16χρονη (!) Molnar και η 18χρονη Shanahan. Στο 2:11.07 κρίθηκε η πρόκριση στον τελικό.

100μ πρόσθιο ανδρών – Οι 8 του τελικού 

Ο Nicolo Martinenghi εξελίσσεται σε απόλυτο σταρ, ειδικά εντός Ιταλία και εν τη απουσία του τεράστιου ονόματος του πρόσθιου, του Adam Peaty. Με 58.44 έδειξε τις προθέσεις του κόντρα στο άλλο φαβορί, τον Ολλανδό Kamminga. Πέντε αθλητές κατέβηκαν το λεπτό, στο 1:00.26 κρίθηκε η οκτάδα του τελικού.

4Χ200μ ελεύθερο γυναικών – τελικός

Η Ιταλία με νεανική ομάδα κατά το ήμισυ δεν μπόρεσε να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις για να υπερασπιστεί τον τίτλο. Η Ολλανδία άρπαξε την ευκαιρία και πήρε τον τίτλο μετά από μάχη με τη Βρετανία, η οποία είχε και πιο κουρασμένες αθλήτριες από το 100αρι ελεύθερο. Η Ουγγαρία συμπλήρωσε το βάθρο με δύο 16χρονες στη σύνθεση της ομάδας της.

4Χ200μ ελεύθερο ανδρών – τελικός

Η Ουγγαρία έκανε την έκπληξη και πήρε το χρυσό με καλό χρόνο για τη χώρα, εν τη απουσία όμως των (καλών) Βρετανών και Ρώσων (το 2021 θα έπαιρναν χάλκινο). Νίκησαν όμως τους Ιταλούς εντός έδρας, οι οποίοι πήραν το πρώτο ομαδικό μετάλλιο της Ιταλίας εντός έδρας, αργυρού χρώματος. Η πάντα δυνατή Γαλλία κατέκτησε το χάλκινο με μικρή διαφορά από τους Ιταλούς, και ικανή διαφορά από την 4η Ελβετία.

Facebook Comments