Το 3ο απόγευμα στη Ρώμη θα απολαύσοουμε τελικό με Ντουντουνάκη στα 50μ πεταλούδα καιι ημιτελικό με Δράκου στα 50μ ύπτιο, με την ελπίδα να γιορτάσουμε ένα μετάλλιο και μία ακόμα πρόκριση από τις Ελληνίδες που εδώ και χρόνια εκπροσωπούν σταθερά την γυναικεία κολύμβηση της χώρας μας στο υψηλότερο επίπεδο. Από τους υπόλοιπους 5 τελικούς αυτός των 100μ ελεύθερο με το Ρουμάνο Popovici να απειλεί ανοιχτά το παγκόσμιο ρεκόρ του 46.91 είναι με διαφορά ο πιο ενδιαφέρων. Δείτε το σημερινό γεμάτο και απολυστικό πρόγραμμα αλλά και τις αναλύσεις για κάθε αγώνισμα:

Σάββατο 13/08 – απόγευμα

200μ ελεύθερο γυναικών – ημιτελικός
200μ ύπτιο ανδρών – τελικός
50μ πεταλούδα γυναικών – τελικός
100μ ελεύθερο ανδρών – τελικός
100μ πρόσθιο γυναικών – τελικός
100μ πεταλούδα ανδρών – ημιτελικός
50μ ύπτιο γυναικών – ημιτελικός
200μ πρόσθιο ανδρών – ημιτελικός
400μ μεικτή γυναικών – τελικός
800μ ελεύθερο ανδρών – τελικός
4Χ100μ ελεύθερο γυναικών – τελικός

200μ ελεύθερο γυναικών – ημιτελικός

Η Ολλανδή νέα πρωταθλήτρια Ευρώπης των 100μ ελεύθερο, Marrit Steenbergen, δεν έδειξε να είναι ευχαριστημένη από την πρωινή της κούρσα όμως θα βάλει τα δυνατά της για το double. H Γερμανίδα Marie Isabel Gose είναι η πιο γρήγορη με 1:59.17 στον προκριματικό, υπάρχουν όμως άλλες 4 αθλήτριες στο 1:59 μεγάλο οπότε όλα είναι ανοιχτά. Αξιοσημείωτο ότι από τις 16 του ημιτελικού οι 14 έχουν γεννηθεί μετά το 2000.

200μ ύπτιο ανδρών – τελικός

Με βάση τους χρόνους του ημιτελικού ο Γάλλος Ndoye Brouard θα δώσει μάχη με τον Ελβετό Mityukov για το χρυσό, καθώς είναι οι μόνοι κάτω από το 1:57. Ο δευτεραθλητής κόσμου όμως, ο Βρετανός Greenbank του 1:55.16 στη Βουδαπέστη, θα τους δυσκολέψει πάρα πολύ για να κερδίσει επιτέλους τον ευρωπαϊκό τίτλο που του πήρε πέρυσι στις λεπτομέρειες ο Ρώσος Rylov.

50μ πεταλούδα γυναικών – τελικός

  • Άννα Ντουντουνάκη (φετινό 25.89 – ατομικό 25.65)
  • Βουδαπέστη 2021 – χάλκινο μετάλλιο 25.59
    Βουδαπέστη 2021 – χρυσό μετάλλιο 25.30

Η Άννα Ντουντουνάκη θα αγωνιστεί στον πρώτο της τελικό στο ευρωπαϊκό της Ρώμης και θα κυνηγήσει το μετάλλιο που της λείπει, αυτό στην μικρότερη απόσταση της πεταλούδας, στην οποία το 2021 στη Βουδαπέστη ήταν 4η. Το φετινό ρεκόρ κοντά στο ατομικό της μπορεί να της δώσει το μετάλλιο. Μόνο από την ίδιο τον εαυτό της μπορεί να χάσει η Σουηδέζα Sarah Sjoestroem το χρυσό, μιας και φέτος που επέστρεψε στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα είναι με μεγάλη διαφορά η πιο γρήγορη όλων και η μοναδική που έχει κατέβει τα 25 δευτερόλεπτα με φετινό ρεκόρ 24.95. Η Γαλλίδα Wattel είναι επίσης σε καλή κατάσταση, το έδειξε στον προκριματικό με 26.61 και είναι υποψήφια για μετάλλιο. Όλες οι υπόλοιπες είναι πολύ κοντά την Ελληνίδα στο 25 μεγάλο – 26 μικρό επομένως η μαχήτρια Άννα έχει την ευκαιρία να μπει στο ευρωπαϊκό βάθρο για 2η συνεχόμενη διοργάνωση.

100μ ελεύθερο ανδρών – τελικός

Ο Popovici είναι ο απόλυτος σταρ του πρωταθλήματος ξεπερνώντας ακόμα και τους Ιταλούς που παίρνουν τον ένα τίτλο μετά τον άλλον. Το τρομερό ευρωπαϊκό ρεκόρ και παγκόσμιο ρεκόρ εφήβων με 46.97 στον ημιτελικό μας προϊδεάζει για κατάρριψη ενός από τα 7 εναπομείναντα παγκόσμια ρεκόρ με μαγιό τεχνολογίας από το παγκόσμιο της Ρώμης το 2009. Στην ίδια πισίνα δηλαδή όπου είχε κάνει το 46.91 ο Βραζιλιάνος Cesar Cielo. Ο Ιταλός Miressi και ο Ούγγρος Milak δεν μπορούν να τον απειλήσουν, μπορούν όμως να ανέβουν στο βάθρο καθώς είνα οι πιο γρήγοροι από τους υπόλοιπους.

100μ πρόσθιο γυναικών – τελικός

Η ιταλική τορπίλη Pilato θα δώσει άλλη μία μάχη με την πλέον έμπειρη Λιθουανή Meilutyte ίσως και κάτω από το 1:06 για να κάνει το 2/2 μετά χρυσό στο παγκόσμιο πρωτάθλημα. Η Βρετανίδα Mc Sharry αλλά και η Σουηδέζα κάτοχος του τίτλου, Hansson, ακολουθούν από κοντά για την έκπληξη.

100μ πεταλούδα ανδρών – ημιτελικός

Ο Ούγγρος Milak ακόμα δεν έχει βάλει στο 100% τις μηχανές, θα είναι και κουρασμένος από τον τελικό στα 100μ ελεύθερο και δεν αποκλείεται να γράψει 51 αντί για το σύνηθες 50 μπροστά στο χρόνο του. Αυτό ανοίγει την πόρτα του χρυσού στον Ελβετό Noe Ponti με το γρήγορο 51.56 του ημιτελικού και το φετινό 51.17. Ανοιχτό το χάλκινο μεταξύ Ιταλίας (Rivolta), Ολλανδίας (Korstanje) και Ουγγαρίας (Kos).

50μ ύπτιο γυναικών – ημιτελικός

  • Νόρα Δράκου (φετινό 27.96 – ατομικό 27.96)
  • Βουδαπέστη 2021 – πρόκριση για τελικό: 28.01

Η γρήγορη και δυναμική Δράκου που όλοι ξέρουμε μπορεί να πλησιάσει το φετινό ατομικό της ρεκόρ και να πάρει την πρόκριση για τον τελικό, με ιδιαίτερη σημασία για την ίδια για να κλείσει με τον καλύτερο τρόπο η ήδη πολύ καλή φετινή χρονιά. Το πρωί δεν της βγήκε έτσι όπως ήθελε η κούρσα όμως τίποτα δεν τελείωσε ακόμα. Αρκεί να το πιστέψει!

200μ πρόσθιο ανδρών – ημιτελικός

Χαμηλό το επίπεδο στον προκριματικό σε ένα αγώνισμα με πολλές απουσίες, με μεγαλύτερη από όλες αυτή του Ολλανδού Kamminga που δεν είναι σε καλή κατάσταση και αυτό φάνηκε από την 7η θέση στα 100μ πρόσθιο. Ο Ισλανδός McKee και ο Σουηδός Mattson είναι οι πιο γρήγοροι φέτος και αναμένεται να περάσουν εύκολα στον τελικό.

400μ μεικτή γυναικών – τελικός

Με την Ισπανίδα Μπελμόντε 1η αναπληρωματική αλλά και την τρομερή Ουγγαρέζα Katinka Hosszu να μένει 3η από τις Ουγγαρέζες και άρα εκτός τελικού, όλα είναι ανοιχτά. Η 33χρονη Zsuzsanna Jakabos και κυρίως η 19χρονη Viktor Mihalyvari Farkas είναι οι επικρατέστερες για τον τίτλο, ενώ υπάρχει και η Ιταλίδα Franceschi με το φετινό 4:40.13 που διεκδικεί μετάλλιο.

800μ ελεύθερο ανδρών – τελικός

Paltrinieri Vs Romanchuk μάχη Νο1. Ο Ιταλός που στο παγκόσμιο κολύμπησε με το δικό του ρυθμό από τον ακριανό διάδρομο άγγιξε το παγκόσμιο ρεκόρ. Τώρα θα έχει τοο μεγάλο του αντίπαλο ακριβώς δίπλα του και θα γίνει μάχη, έχει όμως όλη την κερκίδα να τον στηρίζει. Με τον Wellbrock απόντα υπάρχουν πολλοί μνηστήρες για το χάλκινο, με επκρατέστερους τον Γερμανό Maertens και τον Ιταλό Galossi.

4Χ100μ ελεύθερο γυναικών – τελικός

Δεν ξέρουμε με τι ομάδα θα κατέβουν οι Βρετανίδες, θα δυσκολευτούν πολύ όμως να υπερασπιστούν τον τίτλο μπροστά στις Ιταλίδες, τις Ουγγαρέζες και τις Ολλανδές που τα πάνε πολύ καλά στη Ρώμη. Απευθείας τελικός θα γίνει στοο αγώνισμα με 8 ομάδες.

Facebook Comments