Σε μια εξαιρετικά γρήγορη κούρσα με τα μετάλλια να κυμαίνονται στο 1:57, ο Ανδρέας Βαζαίος έκανε μια πολύ καλή εμφάνιση καταλαμβάνοντας την 6η θέση στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Ρώμης, με επίδοση 1:59.55. Στο δυνατό του αγώνισμα ο Έλληνας Πρωταθλητής Ευρώπης στην 25άρα, δήλωσε πως περίμενε ένα καλύτερο συνολικά αποτέλεσμα, ωστόσο δεν αναιρείται το επίτευγμα της εισόδου σε έναν τόσο «ταχύ» τελικό όπως αυτός του φετινού Ευρωπαϊκού.

Ο Πρωταθλητής Ευρώπης του 2016 στην Γλασκώβη και κάτοχος του αντίστοιχου Πανελλήνιου ρεκόρ, στόχευε φυσικά σε ένα μετάλλιο στο δυνατότερο του αγώνισμα, όντας ένας εκ των εμπειρότερων αθλητών στα 200μ μικτής ατομικής με πολυάριθμες συμμετοχές σε Παγκόσμια / Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα και Ολυμπιακούς Αγώνες, όμως δεν απέδωσε όπως θα ήθελε και πλέον στοχεύει στην συνέχεια του προπονητικού του προγραμματισμού και την ολοκλήρωση των σπουδών του.

Άλλωστε, δεν είναι λίγες η φορές που η ιστορία επιβεβαιώνει το ότι… «ποτέ, δεν πρέπει να “ξεγράφεις” τον Πρωταθλητή Ευρώπης»! Η πλειοψηφία των κολυμβητών και κολυμβητριών παγκοσμίως δεν φτάνει σχεδόν ποτέ στην 6η θέση στην Ευρώπη!

PHOTO CREDITS: GIOVANNI ZENONI – PENTAPHOTO

Facebook Comments