Ρεπορτάζ #AQF24: «Κλείνει» και την Μαρία Ντάσιου ο ΝΟ Χανίων!

Έτοιμος για μεταγραφικό «μπαμ» είναι ο ΝΟ Χανίων σύμφωνα με τις πηγές μας, καθώς ετοιμάζεται να ολοκληρώσει την σπουδαία προσθήκη της Μαρίας Ντάσιου!

by Κώστας Παππάς

Ασταμάτητος φαίνεται πως είναι ο ΝΟ Χανίων στο φετινό μεταγραφικό «παζάρι», καθώς μετά την επικείμενη συμφωνία με την Βίρνα Νιαρχάκου, μια ακόμη παίκτρια του «Δικεφάλου του Βορρά» ετοιμάζεται να κάνει το ίδιο δρομολόγιο. Ο λόγος για την Μαρία Ντάσιου, την αριστερόχειρα μπόμπερ που μέχρι πρότινος αγωνιζόταν στον ΠΑΟΚ υπό τις οδηγίες του Πάνου Βέργου. Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Κορυφαίου Μέσου Υγρού Στίβου στην χώρα, του #AQF24, η Κρητική Ομάδα βρίσκεται πολύ κοντά στην απόκτηση της 28χρονης περιφερειακού, με την ομάδα του Σεμπαστιάν Λειψάκη να δυναμώνει επικίνδυνα εν όψει της πολύ απαιτητικής χρονιάς σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Όσο για το βιογραφικό της Μαρίας Ντάσιου, ξεκίνησε την καριέρα της στον ΝΟ Βουλιαγμένης το 2009, έμεινε εκεί μέχρι το 2014, αποκόμισε εμπειρίες από το κορυφαίο επίπεδο και στην συνέχεια αγωνίστηκε με το σκουφάκι του ΑΝΟ Γλυφάδας. Επόμενος σταθμός στην καριέρα της ήταν και πάλι η ομάδα του Λαιμού με την οποία κατέκτησε την δεύτερη θέση στο LEN Trophy, ενώ την σεζόν 2016-17 αγωνίστηκε και πάλι στον ΑΝΟΓ.

Τη σεζόν 2017-18 δοκίμασε την τύχη της στο εξωτερικό, και πιο συγκεκριμένα στην Τιβόν από το Ισραήλ, πριν επιστρέψει στην Ελλάδα για λογαριασμού του ΓΣ Περιστερίου. Ακολούθησε μία τριετία στη ΝΕ Πατρών (2019-22), ενώ πριν αποκτηθεί από τον Δικέφαλο του Βορρά αγωνιζόταν με μεγάλη επιτυχία στην ΑΕΚ, πραγματοποιώντας εξαιρετικές εμφανίσεις. Φυσικά, έχει παραστάσεις και με το Εθνόσημο, καθώς κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα 2014 με την Εθνική Νέων Γυναικών.

Πάντως, η εν λόγω μεταγραφή ΔΕΝ έχει ολοκληρωθεί ακόμα καθώς απομένει το διαδικαστικό κομμάτι, όμως οι πληροφορίες μας αναφέρουν πως η συμφωνία μεταξύ των δύο πλευρών είναι δεδομένη και την νέα χρονιά η Μαρία Ντάσιου θα αγωνίζεται με το σκουφάκι του ΝΟ Χανίων.

You may also like