Ρεμπέκα Ρίπον: Η πρώτη γυναίκα προπονήτρια στην Εθνική ομάδα της Αυστραλίας

by Μάνος Φυρογένης

Στον προπονητικό θώκο της Εθνικής ομάδας των γυναικών της Αυστραλίας θα καθίσει για πρώτη φορά ένας άνθρωπος του ίδιου φύλου. Η θέση της Ρεμπέκα Ρίπον αναβαθμίζεται με την Ομοσπονδία των «Καγκουρό» να δίνει τα ηνία στην μέχρι πρότινος βοηθό του Πολ Όμπερμαν για να οδηγήσει τις “Aussie Stingers” και πάλι στο δρόμο των επιτυχιών, με φόντο το Παγκόσμιο της Ντόχα φυσικά και το Παρίσι.

Η Ρίπον (266 συμμετοχές με το εθνόσημο) βρισκόταν στο πλευρό του Όμπερμαν μέχρι πρότινος, ούσα μέλος του προπονητικού σταφ της Αυστραλίας από το 2019 με παρουσία στα τρία τελευταία παγκόσμια Πρωταθλήματα και στους Ολυμπιακούς του Τόκιο (5η θέση) ενώ έχει στη συλλογή της και δύο χάλκινα ολυμπιακά μετάλλια ως αθλήτρια.

«Νιώθω μεγάλη τιμή που βρίσκομαι σε αυτή τη θέση και ανυπομονώ να συνεχίσω να εργάζομαι με το προσωπικό και τους παίκτριες ενόψει του παγκόσμιου πρωταθλήματος και των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού. Είμαι περήφανη αλλά παραμένω και ταπεινή, ούσα η πρώτη γυναίκα προπονήτρια ολυμπιακής ομάδας» ήταν τα πρώτα λίγα της Ρίπον.

«Έχω ζήσει εμπειρία σε αυτά που περνούν και αυτά που πρόκειται να περάσουν», είπε για τον δρόμο προς το Παρίσι.

Αξίζει να αναφερθεί πως η ιστορική αναβάθμιση έγινε μία μόλις μέρα μετά την ανακοίνωση της Τζο Γιαπ, πρώην αρχηγός της Εθνικής ομάδας ράγκπμι της Αγγλίας, ως πρώτης προπονήτριας στις “Wollaroos”, Εθνική ομάδα γυναικών της Αυστραλίας.

You may also like

Retina Logo Mobile Aquafeed24

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

© AQF24 MEDIA