Ράντνιτσκι και Στεάουα πήραν Wild Card στο Champions League!

by Δέσποινα Μπαλαχτάρη

Η LEN δεν έχει ακόμη ανακοινώσει τον κατάλογο των ομάδων που θα συμμετέχουν στο Champions League 2021-22, αλλά είναι γνωστό ότι τουλάχιστον δύο σύλλογοι επιστρέφουν στην καλύτερη διασυλλογική διοργάνωση Υδατοσφαίρισης.

Σήμερα (13/8), η Ομοσπονδία Υδατοσφαίρισης της Σερβίας ανακοίνωσε ότι η πρωταθλήτρια της χώρας, KVK Radnicki Kragujevac, πήρε Wild Card από τη LEN και άρα θα παίξει απευθείας στους Ομίλους.

Αυτό σημαίνει ότι η Σερβία θα έχει τουλάχιστον δύο συλλόγους στην Προκριματική φάση. Συγκεκριμένα, η Novi Beograd, η οικοδέσποινα των Final 8 το 2021, 2022, 2023 και ομάδα του Βλαχόπουλου, έχει  επίσης Wild Card, ενώ η Crvena Zvezda (Ερυθρός Αστέρας), που βρίσκεται στην 3η θέση της Σερβικής Λίγκας, έχει το δικαίωμα να ξεκινήσει από τον 2ο Προκριματικό Γύρο.

Νωρίτερα, η ρουμανική ιστοσελίδα Η2Οpolo δημοσίευσε ότι η πρωταθλήτρια Ρουμανίας, Steaua Bucharest (Στεάουα Βουκουρεστίου), είχε λάβει πρόσκληση από τη LEN για συμμετοχή στο Champions League και δέχτηκε τη Wild Card. Να σημειωθεί ότι η Στεάουα έπαιξε στο Champions League δύο φορές (σεζόν 2017-2018 και 2018-19), με τον ίδιο τρόπο.

Παρόλο που η KVK Radnicki (πρωταθλήτρια Σερβίας και Περιφερειακής Λίγκας) λαμβάνει για πρώτη φορά τη Wild Card έχει υπάρξει ακόμα ένας σύλλογος από το Kragujevac, ο οποίος ήταν προκάτοχος του σημερινού KVK Radnicki και είχε συμμετάσχει ήδη στο Champions League. Ο λόγος για την VK Radnicki, νικήτρια του Euro Cup 2013, η οποία προκρίθηκε δύο φορές στο Champions League και κατέλαβε την 2η θέση το 2014, όμως έπαψε να υπάρχει το 2016. Μετά από αυτό, ιδρύθηκε η KVK Radnicki. Σε μια πενταετή ιστορία του συλλόγου, η KVK Radnicki κατάφερε να βρεθεί από την 4η κατηγορία της Σερβίας (παίζεται το καλοκαίρι) στον εθνικό τίτλο.

Σύμφωνα με τους κανονισμούς της διοργάνωσης, δώδεκα ομάδες θα παίξουν στο Champions League ως κάτοχοι Wild Card, ενώ τέσσερις θα προέλθουν από τις προκρίσεις.

Υπενθυμίζουμε ότι την περασμένη σεζόν, η LEN μείωσε τον αριθμό των κατόχων Wild Card και των συμμετεχόντων λόγω των συνεπειών της πανδημίας του κορωνοϊού. Κάτοχοι Wild Card την προηγούμενη σεζόν ήταν οι: Pro Recco, Ferencvaros, Jug, Olympiacos, Marseille, Jadran HN, Spandau 04, Dinamo Tbilisi, και Waspo Hannover. Η τελευταία έλαβε Wild Card ως οικοδεσπότης του τελικού τουρνουά. Ωστόσο, το Ανόβερο αναγκάστηκε να ακυρώσει την διοργάνωση λόγω των αυστηρών μέτρων κατά του Covid-19 στη Γερμανία και το Final8 μεταφέρθηκε στο Βελιγράδι.

Οι προκρίσεις για το Champions League ξεκινούν στα τέλη Σεπτεμβρίου, συνεχίζοντας με τον προκαταρκτικό γύρο ο οποίος ξεκινά στις 26-27 Οκτωβρίου και τελειώνει με τον 14ο γύρο στις 14-15 Ιουνίου. Το Final 8 θα διεξαχθεί στο Βελιγράδι μεταξύ 30 Ιουνίου και 2 Ιουλίου. Αναπόφευκτα, η σεζόν είναι μεγαλύτερη από το συνηθισμένο, καθώς τα Παγκόσμια Πρωταθλήματα θα διεξαχθούν τον Μάιο όπου και το Champions League θα διακοπεί μεταξύ 9 Απριλίου και 7 Ιουνίου.

Επιμέλεια: Δέσποινα Μπαλαχτάρη

You may also like

Retina Logo Mobile Aquafeed24

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

© AQF24 MEDIA