Άρχισε χθες προετοιμασία ο Βόλος, ο οποίος θα συμμετάσχει φέτος, για δεύτερη σερί χρονιά, στο πρωτάθλημα της Α1 πόλο ανδρών. «Παραμονή με ρόστερ από Βολιώτες κυρίως παίκτες είναι ο στόχος», όπως δήλωσε στη «Θ» ο Νίκος Βενετόπουλος.

Ο νέος προπονητής της ομάδας, Νίκος Βενετόπουλος, αφού γνώρισε τους παίκτες, τους οποίους και μίλησε ενόψει της νέας περιόδου, πραγματοποίησε την πρώτη προπόνηση. Το “παρών” έδωσαν όλοι οι πολίστες, πλην των Γιώργου Μαρινάγη και Ξενοφώντα Σιορδίλη, οι οποίοι θα ενσωματωθούν τις προσεχείς μέρες με την υπόλοιπη ομάδα.

Το βολιώτικο συγκρότημα κινείται για την απόκτηση ενός ξένου παίκτη, ο οποίος θα αγωνίζεται στην περιφέρεια και εξελίξεις αναμένονται μέχρι τα μέσα Σεπτεμβρίου. Οι πληροφορίες αναφέρουν πως έχουν γίνει επαφές με ορισμένους παίκτες και οι συζητήσεις έχουν προχωρήσει.

Ο προπονητής της ομάδας, Νίκος Βενετόπουλος, με δηλώσεις του στη «Θ» ανάφερε τα εξής, όσον αφορά στην έναρξη της προετοιμασίας και της δύσκολης χρονιάς που έρχεται: «Τα δύο τελευταία χρόνια οι ομάδες του πόλο ταλαιπωρήθηκαν απίστευτα, λόγω του κορωνοϊού, όπως άλλωστε και όλα τα αθλήματα και οι αθλητές. Ελπίζω, φέτος όλα να κυλήσουν ομαλά, το πρωτάθλημα να διεξαχθεί κανονικά και χωρίς προβλήματα.

Εμείς από την πλευρά μας θα φροντίσουμε να κάνουμε σωστή προετοιμασία, να δουλέψουμε σκληρά με τα παιδιά, με στόχο να παρουσιάσουμε μια όσο το δυνατόν καλύτερη και ανταγωνιστική ομάδα μέσα στην πισίνα. Βήμα-βήμα θα δούμε τί μπορεί να πετύχει φέτος ο Βόλος. Υπάρχει όρεξη, μεγάλη διάθεση απ’ όλους και ελπίζω στο τέλος της χρονιάς όλοι να είμαστε χαρούμενοι».

Ο στόχος της ομάδας θα είναι η παραμονή με ρόστερ που θα αποτελείται κυρίως από Βολιώτες παίκτες. Η απόκτηση του τερματοφύλακα Ξενοφώντα Σιορδίλη  αναμένεται να βοηθήσει σημαντικά το σύλλογο.

Σε αυτή τη δεύτερη χρονιά στην Α1, ήρθαν για να ενισχύσουν τον Βόλο και δύο δικά του παιδιά. Ο λόγος για τον 26χρονο περιφερειακό Γιάννη Ιωαννίδη και τον συνομήλικό του Γιώργο Μαρινάγη, που μπορεί να παίξει με την ίδια άνεση τόσο σε θέση φουνταριστού, όσο και στην περιφέρεια.

Από εκεί και πέρα περιμένουμε να δούμε, αν τελικά θα προχωρήσει η απόκτηση του ξένου περιφερειακού, προκειμένου η ομάδα να ενισχυθεί ακόμη περισσότερο.

Σε τρεις φάσεις το νέο πρωτάθλημα

Στο νέο πρωτάθλημα της Α1 Ανδρών πόλο μετέχουν 16 ομάδες. Σύμφωνα με τον αρχικό σχεδιασμό της ΚΟΕ, παρότι ακόμη δεν έχει οριστικοποιηθεί ο τρόπος διεξαγωγής του πρωταθλήματος, θα διεξαχθούν τρεις φάσεις, από 9 Οκτωβρίου 2021 έως 15 Απριλίου 2022, ως εξής:

Α’ φάση (9/10/21-15/1//22): Οι 16 μετέχουσες ομάδες θα αγωνιστούν σε ένα γύρο, όλες εναντίον όλων (15 αγωνιστικές).

Β’ φάση (22/1/22-5/3/22): Οι 8 πρώτες ομάδες σχηματίζουν τον όμιλο των πλέι οφ και οι ομάδες 9-16 τον όμιλο των πλέι άουτ. Παίζουν και πάλι όλες εναντίον όλων σε ένα  γύρο (επτά αγωνιστικές), υπολογιζόμενης της συνολικής τους βαθμολογίας κατά την Α’ φάση, αλλά και του τόπου διεξαγωγής των αγώνων (έδρες).

Γ’ φάση (15/3/22-15/4/22): Στα πλέι οφ τα ζευγάρια είναι 1Α-8Α, 2Α-7Α, 3Α-6Α, 4Α-5Α. Θα ακολουθήσουν οι ημιτελικοί και οι τελικοί του πρωταθλήματος. Τα πλέι άουτ θα συνεχιστούν με τα ζευγάρια 13Β-16Β και 14Β-15Β, με τις ηττημένες ομάδες να υποβιβάζονται στην Α2.

Facebook Comments