Πρώτη εκκίνηση για φέτος στην κολύμβηση σε ΟΑΚΑ και Ποσειδώνιο!

by Aquafeed 24

«Λάβετε θέσεις»: Αυτό το άκουσμα που είχε ξεχαστεί με την απουσία αγώνων στην κλασική κολύμβηση εδώ και πολλούς μήνες λόγω της πανδημίας, ήχησε το απόγευμα της Παρασκευής στο ΟΑΚΑ και το Ποσειδώνιο κολυμβητήριο της Θεσσαλονίκης, με την ευκαιρία των πρώτων αγώνων του 2021. Στην Αθήνα 200 κολυμβητές και κολυμβήτριες και στην Θεσσαλονίκη 100 είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν την τύχη τους για να πιάσουν όρια συμμετοχής στις μεγάλες διοργανώσεις που ακολουθούν μέσα στην χρονιά.

Στην Αθήνα ξεχώρισαν οι επιδόσεις του Απόστολου Χρήστου και της Γεωργίας Δαμασιώτη στα 100 πεταλούδα με χρόνους 53.61 και 1.00.51 αντίστοιχα, του Δημήτρη Μάρκου στα 200 ελεύθερο με 1.50.20, της Κέλλυς Αραούζου στα 1500 ελεύθερο με 16.56.80 και της Χαράς Αγγελάκη στα 50 πρόσθιο με 32.80.

Στην Θεσσαλονίκη καλούς χρόνους πέτυχαν ο Γιώργος Φύκατας στα 200 ελεύθερο με 1.52.71 και ο Απόστολος Σίσκος με τον Χρήστο Μουζά που σημείωσαν 2.07 και 2.08 αντίστοιχα στα 200 μικτής ατομικής.

Στις εξέδρες του ΟΑΚΑ βρέθηκε το προεδρείο της ΚΟΕ με επικεφαλής τον πρόεδρο Κυριάκο Γιαννόπουλο, τον γενικό γραμματέα Στέφανο Αυγουλέα και τον υπεύθυνο της κολύμβησης, τον Νίκο Ξυλούρη.

Μετά το πέρας των αγώνων ο Νίκος Ξυλούρης δήλωσε στην σελίδα της ΚΟΕ:

«Είμαστε πολύ χαρούμενοι που μπορέσαμε να ξεκινήσουμε τους αγώνες. Τα παιδιά το περιμένανε πως και πως. Κάναμε μεγάλο αγώνα για να τα καταφέρουμε σαν ΚΟΕ, σε συνεργασία με την ΓΓΑ και τηρώντας όλα τα αυστηρά πρωτόκολλα για την πανδημία. Σήμερα βρεθήκαμε στην ευχάριστη θέση να ξεκινήσουμε και πάλι την αγωνιστική δραστηριότητα. Το είχαν ανάγκη τα παιδιά. Θα τους δώσουμε άλλες δυο ευκαιρίες να πιάσουν τα όρια και να εκπροσωπήσουν την Ελλάδα στις μεγάλες διοργανώσεις. Επίσης είναι σημαντικό ότι όλα τα παιδιά και όχι μόνο οι αθλητές που επιδιώκουν όρια για τις διοργανώσεις ανδρών – γυναικών και εφήβων – νεανίδων, θα έχουν και αυτά την ευκαιρία να ξεφύγουν από τις προπονήσεις και να επανέλθουν σε αγωνιστικό ρυθμό. Από εδώ και πέρα τα πράγματα θα κυλήσουν καλύτερα».

Ο Νίκος Ξυλούρης έκανε ειδική μνεία στην προτεραιότητα της ΚΟΕ να ανοίξουν οι Ακαδημίες των αθλημάτων του υγρού στιβου.

«Προτεραιότητα – τόνισε – για την ΚΟΕ είναι επίσης η επαναλειτουργία των Ακαδημιών. Από τα μικρά παιδιά ξεκινάνε όλα. Αυτός είναι ο στόχος μας. Αυτή την στιγμή τα μικρά παιδιά είναι τα πιο αδικημένα. Έχουν μείνει έναν χρόνο εκτός νερού. Καταλαβαίνουμε την δύσκολη κατάσταση που επικρατεί αυτή την στιγμή στην χώρα. Σίγουρα τα αυστηρά πρωτόκολλα θα τηρηθούν αλλά ήρθε η ώρα να ξεκινήσουν οι Ακαδημιες που εκφράζουν το αύριο του αθλήματος».

Σύμφωνα με τον υπεύθυνο της κλασικής κολύμβησης, αποτελεί μεγάλο πλεονέκτημα για τον χώρο η πρόθεση του προέδρου Κυριάκου Γιαννόπουλου να στηριχτούν τα αθλήματα της κλασικής και μαραθώνιας κολύμβησης.

«Αυτή την στιγμή – συμπληρώνει – είμαστε πολύ τυχεροί που έχουμε έναν πρόεδρο που έχει πάθος για την κολύμβηση. Μπορεί να προέρχεται από το πόλο αλλά ποτέ δεν λησμονεί ότι πρώτα έμαθε κολυμπι και μετά έπαιξε πόλο. Αγαπάει πολύ την κλασική αλλά και την μαραθώνια κολυμβηση. Και εκεί πρέπει να επενδύσουμε πολύ.,Ήρθε η ώρα να ανεβάσουμε την κολύμβηση πολλά σκαλοπάτια. Υπάρχει όρεξη και διάθεση. Προσεχώς θα δούμε αρκετά καινοτόμα πράγματα στον χώρο. Όλο και περισσότεροι θα ασχολούνται με αυτό το υπέροχο άθλημα».

Καταλήγοντας ο Νίκος Ξυλούρης εκφράζει την βεβαιότητα ότι με την στήριξη της ΚΟΕ θα μεγαλώσει στο επόμενο διάστημα ο αριθμός των αθλητών που θα υλοποιήσουν τους στόχους τους και θα εκπροσωπήσουν την Ελλάδα στις μεγάλες διοργανώσεις του 2021.

«Υπάρχουν περιθώρια – λέει – να μεγαλώσουμε σε αριθμό τις ομάδες που θα μας εκπροσωπήσουν στις μεγάλες διοργανώσεις. Να βοηθήσουμε τους αθλητές επιπέδου να πετύχουν τους στόχους τους. Να τους δώσουμε ότι καλύτερο μπορούμε σαν Ομοσπονδία. Να έχουμε όσο το δυνατόν περισσότερα παιδιά, είτε στα ατομικά είτε στα ομαδικά αγωνίσματα».

Ο προπονητής του ΠΑΟΚ, ο Τάσος Χατζηγεωργίου, σχολίασε τους αγώνες από την Θεσσαλονίκη, λέγοντας:

«Παρά τις δυσκολίες τα παιδιά έχουν μεγάλο κέφι και προχωράνε. Είμαστε πολύ χαρούμενοι γι’ αυτό. Βέβαια έχουν χάσει πολύτιμο έδαφος αλλά εκτιμώ ότι βρίσκονται σε καλή κατάσταση και θα υλοποιήσουν τους στόχους τους. Προτεραιότητα για αυτούς τους κολυμβητές είναι τα όρια που θα τους εξασφαλίσουν την συμμετοχή τους στα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα ανδρών – γυναικών και εφήβων – νεανίδων».

Τα αποτελέσματα των αγώνων στο ΟΑΚΑ μπορείτε να τα δείτε ΕΔΩ

Τα αποτελέσματα του Ποσειδωνίου κολυμβητηρίου Θεσσαλονίκης μπορείτε να τα δείτε ΕΔΩ

You may also like

Retina Logo Mobile Aquafeed24

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

© AQF24 MEDIA