Στην Ιταλία βρίσκονται τα κορίτσια του Ολυμπιακού που ρίχνονται στη μάχη για την πρόκριση στην οκτάδα της Ευρωλίγκας. Πρώτος αντίπαλος η Ισπανική Ματαρό, με τον Θρύλο να θέλει τη νίκη για να κάνει το πρώτο βήμα για την πρόκριση – συνεχίζουν οι δυο πρώτες από κάθε όμιλο – αλλά και την κατάληψη της πρώτης θέσης.

«Είμαστε σε καλή κατάσταση ψυχολογικά. Θα διεκδικήσουμε την πρόκριση και την πρώτη θέση. Στόχος μας είναι να είμαστε στους «8» και στη συνέχεια να επιστρέψουμε στο Final 4 της Ευρωλίγκας» τόνισε ο κόουτς Χάρης Παυλίδης ενώ η αρχηγός, Φιλιώ Μανωλιουδάκη ανέφερε: «Παίζουμε με τρεις ομάδες που είναι αρκετά επικίνδυνες. Με τη Ματαρό που διαθέτει καλές μονάδες και έχει ενισχυθεί, πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικές γιατί είναι το πρώτο παιχνίδι και πάντα υπάρχει περισσότερο άγχος και πρέπει να μείνουμε συγκεντρωμένες. Μετά με τις Ρωσίδες που πάντα είναι επικίνδυνες με το στυλ που παίζουν και στο τέλος με τη Πάντοβα που τα τελευταία χρόνια βρισκόμαστε αντιμέτωπες. Μας ξέρει και την ξέρουμε καλά. Θέλουμε να κρατήσουμε καλή την άμυνα που παίζουμε στα τελευταία παιχνίδια και τον ρυθμό που έχουμε. Να μείνουμε συγκεντρωμένες σε αυτά που θα ακολουθήσουμε στο τακτικό κομμάτι και να παίξουμε με ψυχή και πάθος όπως σε όλα τα παιχνίδια».

Από μικροπροβλήματα τραυματισμών ταλαιπωρούνται οι Ελευθερία Πλευρίτου και Νικόλ Ελευθεριάδου.

Την αποστολή αποτελούν οι: Χρυσή Διαμαντοπούλου, Ελευθερία Πλευρίτου, Μόνικα Έγκενς, Νικόλ Ελευθεριάδου, Φιλιώ Μανωλιουδάκη, Άλκηστη Αβραμίδου, Αλεξάνδρα Ασημάκη, Μαργαρίτα Πλευρίτου, Κίσα Γκόφερς, Βάσω Πλευρίτου, Χριστίνα Τσουκαλά, Μαρία Μυριοκεφαλιτάκη, Ιωάννα Σταματοπούλου, Χάνα Μπάκλινγκ.

Το παιχνίδι θα διεξαχθεί στις 21:00.