Ύστερα από αρκετές ημέρες που ο πόλεμος στο Ισραήλ έχει ξεσπάσει και το Πανευρωπαϊκό της Νετάνια βρίσκεται στον «αέρα», η European Aquatics προέβη στο πρώτο της σχόλιο σχετικά με την κατάσταση και την ουσία του πράγματος, που αποτελεί το αν θα διεξαχθεί στο Ισραήλ το κορυφαίο ευρωπαϊκό event της υδατοσφαίρισης.

Η European Aquatics ενημέρωσε ότι παρακολουθεί στενά το ζήτημα και συνεργάζεται με την Ομοσπονδία του Ισραήλ και την οργανωτική επιτροπή των αγώνων, χωρίς να έχει παρθεί ουδεμία απόφαση προς το παρόν.

Η ανακοίνωση της European Aquatics:

Υπό το φως της τρέχουσας κατάστασης στο Ισραήλ, η European Aquatics βρίσκεται σε ενεργές συζητήσεις με την τοπική οργανωτική επιτροπή του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Υδατοσφαίρισης, το οποίο έχει προγραμματιστεί να διεξαχθεί στη Νετάνια από τις 3 Ιανουαρίου έως τις 16 Ιανουαρίου 2024. Οι σκέψεις μας και η υποστήριξή μας πηγαίνουν στα θύματα και σε όλους εκείνους των οποίων οι ζωές έχουν επηρεαστεί από τις πράξεις βίας.

Και οι δύο οργανισμοί θα συνεχίσουν να παρακολουθούν στενά την κατάσταση (και τις πιθανές επιπτώσεις της) και θα διερευνήσουν όλες τις επιλογές πριν λάβουν αποφάσεις σχετικά με τη διοργάνωση της διοργάνωσης. Η παροχή ασφαλών συνθηκών για τις συμμετέχουσες ομάδες, τους αξιωματούχους και τους θεατές θα είναι η πρώτη μας προτεραιότητα.

Η European Aquatics και η Ισραηλινή Ένωση Υδατοσφαίρισης θα παραμείνουν σε επαφή με όλες τις εμπλεκόμενες ομάδες και θα παράσχουν ενημέρωση για την κατάσταση το συντομότερο δυνατό, μόλις συμφωνηθεί μια πορεία δράσης με όλους τους ενδιαφερόμενους.