ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ Κ23 Ο ΣΤΕΡΓΙΟΣ-ΜΑΡΙΟΣ ΜΠΙΛΑΣ ΚΑΙ ΕΦΥΓΕ ΓΙΑ… ΠΑΡΙΣΙ!

by Δέσποινα Μπαλαχτάρη

Απίθανη κούρσα και μεγάλη επίδοση από τον Στέργιο-Μάριο Μπίλα! Ο Έλληνας κολυμβητής στέφθηκε Πρωταθλητής Ευρώπης Κ23 στα 50μ ελεύθερο κολυμπώντας στον τελικό του αγωνίσματος σε 21.83, σπάζοντας τα… χρονόμετρα καθώς η επίδοση αυτή όχι μόνο αποτελεί ατομικό ρεκόρ για τον 20χρονο αθλητή, αλλά και του εξασφαλίζει μια θέση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024 στο Παρίσι!

Νωρίτερα το πρωί, ο Μπίλας κολύμπησε επίσης με νέα ατομικό ρεκόρ στον προκριματικό για το 21.98, όπου αποτελεί όριο και το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Ντόχα! Ακόμη ένα χρυσό μετάλλιο για την Ελλάδα στο 1ο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ23, όπου η αποστολή… σαρώνει τα βάθρα και δείχνει υψηλές προοπτικές για το μέλλον!

Η Ελλάδα στα 50μ ελεύθερο στο Παρίσι θα έχει δίδυμο με Κριστιάν Γκολομέεβ και Μάριο Στέργιο Μπίλα, ενώ από την κολύμβηση έχουν ακόμη προκριθεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες οι Απόστολος Χρήστου, Άννα Ντουντουνάκη και Απόστολος Σίσκος.

Δείτε τα αποτελέσματα ΕΔΩ.

«Συνδύασα τη νίκη μου με την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες και αυτό με κάνει διπλά ευτυχισμένο-είπε. Δεν το κρύβω ότι το χρυσό μετάλλιο ήταν το…μπόνους της πρόκρισης»,πρόσθεσε ο πρωταθλητής μας στο flash interview. Και μόλις ο εκφωνητής ανέφερε πως προκρίθηκε για το Παρίσι 2024 ο κόσμος που βρισκόταν στη πισίνα ξέσπασε σε χειροκροτήματα και ο Μπίλας ανταπέδωσε.

Η Γεωργία Δαμασιώτη με 2:14.18 από τη διαδρομή «0» του τελικού στα 200μ πεταλούδα, τερμάτισε 7η.

Δείτε τα αποτελέσματα ΕΔΩ.

You may also like

Retina Logo Mobile Aquafeed24

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

© AQF24 MEDIA