Πρωταγωνίστρια με τριπλό πανελλήνιο ρεκόρ η Άρτεμις Βασιλάκη, στο άνοιγμα της αυλαίας

by ΓΙΩΡΓΟΣ ΦΡΑΓΚΑΚΗΣ

Η εκπληκτική 16χρονη και πολλά υποσχόμενη κολυμβήτρια του Τρίτωνα Ηρακλείου Άρτεμις Βασιλάκη έκλεψε την παράσταση στο άνοιγμα της αυλαίας του Χειμερινού Κυπέλλου Κολύμβησης σε 25άρα πισίνα, στο Καρπενήσι, την Παρασκευή (18/11) το βράδυ.

Η Βασιλάκη, με την πρωτιά της στα 1.500μ ελεύθερο και την επίδοσή της 17:02.32, πέτυχε τριπλό πανελλήνιο ρεκόρ 25άρας πισίνας και συγκεκριμένα το συνέτριψε στις κατηγορίες Γυναικών, Νεανίδων και Κορασίδων. Το προηγούμενο κατείχε και στις τρεις κατηγορίες η ίδια από τον 1ο αγώνα επιδόσεων 25άρας στον Άγιο Νικόλαο Κρήτης με χρόνο 17:03.85.

Η Άρτεμις δήλωσε αμέσως μετά τον αγώνα: «Είναι μια σπουδαία διοργάνωση στην οποία μετέχω για πρώτη φορά. Στόχος μου ήταν το πανελλήνιο ρεκόρ και δούλεψα ανάλογα. Περιμένω ότι τη νέα χρονιά όλα θα πάνε καλά, χωρίς καραντίνες και εμπόδια. Απώτερος στόχος μια καλή θέση στο Ευρωπαϊκό».

Ο προπονητής της Γιώργος Σουρδής είπε: “Απέδωσε η σκληρή προπόνηση που κάναμε, είμαστε μέσα στους στόχους μας και συνεχίζουμε δυνατά. Έχουμε τη στήριξη του σωματείου και οι συνθήκες προπόνησης είναι πλέον ιδανικές».

Αρκετά καλή ήταν η επίδοση της Μαρίας Ζαφειράτου του Εθνικού Πειραιά, στα 400μ μικτή ατομική σε επίπεδο Γυναικών, Νεανίδων και Κορασίδων, με 4.52.48.

Στα 1.500μ. ελεύθερο Ανδρών πρώτευσε ο Κωνσταντίνος Ζαχαριάδης του Άρη Θεσσαλονίκης με 15:37.79 και δήλωσε: «Αποφάσισα να μπω σε όλα τα αγωνίσματα και στην 25άρα και στην 50άρα και στην ανοιχτή θάλασσα, θα είναι μια γεμάτη σεζόν».

Η υπεύθυνης της διοργάνωσης και Ταμίας της ΚΟΕ Ελευθερία Σαραντίδου, που έκανε την απονομή του βραβείου για το ρεκόρ στην Αρτέμιδα, δήλωσε για την πρεμιέρα της διοργάνωσης: Με τον καλύτερο τρόπο και οργανωτικά και αγωνιστικά, με ένα μεγάλο ρεκόρ, άνοιξε η διοργάνωση και είμαστε ιδιαίτερα ευχαριστημένοι. Ευελπιστούμε σε ανάλογη συνέχεια”.

Απονομές έκαναν ακόμα η Γ’ Αντιπρόεδρος της ΚΟΕ Αλεξία Μαρίνη, ο Γενικός Γραμματέας της Ομοσπονδίας Στέφανος Αυγουλέας και ο Αντιδήμαρχος Καρπενησίου Γιάννης Σβερώνης.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα ΕΔΩ.

Οι αγώνες συνεχίζονται το Σάββατο (19/11), πρωί και απόγευμα και ολοκληρώνονται την Κυριακή (20/11). Δείτε πρόγραμμα και άλλες πληροφορίες ΕΔΩ.

Πηγή: koe.org.gr

You may also like

Retina Logo Mobile Aquafeed24

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

© AQF24 MEDIA