Προπονητής Προ-Μινι ΝΟΧ: «Το μέλλον στα Χανιά είναι λαμπρό»

Ο Σεμπάστιαν Λειψάκης εξήγησε πως οι ΠΡΟ-Μίνι κατέκτησαν την κορυφή της Ελλάδας, εξήρε τη «δεξαμενή» των Χανίων ενώ μίλησε και για τους δικούς του προσωπικούς στόχους ως προς την προπονητική.

by Aquafeed 24

Το καμάρι της Κρήτης και της ελληνικής περιφέρειας, εκεί που γεννιούνται, μεγαλώνουν και γαλουχούνται πρωταθλητές του τώρα και το αύριο. Ο Ναυτικός Όμιλος Χανίων έχει βγάλει από τα σπλάχνα του σπουδαίους αθλητές του υγρού στίβου και αυτό συνεχίζει να κάνει.

Η δεξαμενή της πανέμορφης πόλης της Κρήτης όμως δεν αναλώνεται μονάχα στο «αύριο» αλλά βρίσκει πάτημα και στο σήμερα. Οι Προ-Μίνι (Κ11) του ΝΟ Χανίων αναδείχθηκαν πρωταθλητές Ελλάδος πριν από λίγες μέρες και έδωσαν συνέχεια στις επιτυχίες των ηλικιακών γκρουπ.

Ο αθλητικός «πατέρας» του επιτεύγματος αυτού, Σεμπάστιαν Λειψάκης, εξήγησε τι γίνεται καλά στην Κρήτη.

“Πραγματικά μια μεγάλη επιτυχία ειδικά αν αναλογιστεί κανείς με ποιες μεγάλες ομάδες συναγωνιστήκαμε στο πανελλήνιο πρωτάθλημα. Τώρα για το πώς φτάσαμε σ’ αυτή την επιτυχία έχει πολλές παραμέτρους. Πρώτα απ’ όλα το ταλέντο των παιδιών και το πάθος τους για το άθλημα. Δεύτερον, η παρουσία τους στις προπονήσεις καθημερινά, θυσιάζοντας τον ελεύθερό τους χρόνο, κάτι που δεν θα μπορούσε βέβαια να γίνει χωρίς τη συμβολή των γονέων ειδικά σε αυτές τις ηλικίες και τρίτον η διοίκηση, οι προπονητές και ο σύλλογος γονέων του ΝΟΧ που χωρίς συνεργασία δεν θα μπορούσαν να υπάρχουν διακρίσεις.

Η σημερινή επιτυχία δείχνει και το αύριο του Ναυτικού Ομίλου Χανίων και ότι όποιος προσπαθεί, ανταμείβεται. Όσον αφορά το ταλέντο είναι κάτι που υπάρχει σε όλα τα τμήματα του ΝΟΧ. Χωρίς σκληρή δουλειά όμως απ’ όλους και πάθος γι’ αυτό που κάνουμε, δεν θα έρχονταν οι διακρίσεις.

Παιδί του συλλόγου από τα πρώτα του βήματα. Άνθος του Ναυτικού Ομίλου ο Σεμπάστιαν ο οποίος έχει αναλάβει το ρόλο του προπονητή, του δασκάλου, του παιδαγωγού.

“Ο ΝΟ Χανίων είναι για μένα το δεύτερό μου σπίτι. Ξεκίνησα τα πρώτα μου βήματα στο τμήμα κολύμβησης όταν ήμουν 4 ετών. Στην πορεία μεταπήδησα στο άθλημα της υδατοσφαίρισης, όπου είχαμε μια σειρά από διακρίσεις σε όλα τα ηλικιακά πρωταθλήματα. Σε αρκετά νεαρή ηλικία είχα την τιμή να συμμετέχω και εγώ με τη σειρά μου στην ανδρική ομάδα. Οι πιο όμορφες στιγμές που έχω να θυμάμαι και είναι από αυτές που προσπαθώ να μεταφέρω στους αθλητές μου, είναι οι χαρές αλλά και οι λύπες που περάσαμε μαζί με τους συμπαίκτες μου εκείνα τα χρόνια. Με τους περισσότερους από αυτούς μέχρι και σήμερα είμαστε ακόμα μια παρέα που όποτε βρισκόμαστε πάντα η κουβέντα καταλήγει στις αξέχαστες στιγμές που περάσαμε μαζί, οι οποίες κατά την γνώμη μου διαμόρφωσαν και τους χαρακτήρες μας.”

Σε προσωπικό επίπεδο όμως, ποιοι οι στόχοι του στον στίβο της προπονητικής; “Για μένα το πρωτάθλημα δεν ήταν αυτοσκοπός! Στόχος μου σε αυτές τις ηλικίες εκτός από το ν’ αναδείξω το ταλέντο των αθλητών, είναι να προσπαθήσω να μεταφέρω στα παιδιά το πόσο σημαντικό είναι να σέβονται ο ένας τον άλλον, τους αντιπάλους τους που αύριο μεθαύριο ίσως θα είναι και συμπαίκτες τους, αλλά πάνω απ’ όλα το πώς θα γίνουν μια γροθιά, μια οικογένεια.

Στόχος του ΝΟΧ ήταν πάντα ν’ αναδεικνύει αθλητές με ήθος. Η ανδρική ομάδα στηριζόταν ανέκαθεν σε νεαρούς ηλικιακά αθλητές οι οποίοι τροφοδοτούσαν και τις Εθνικές ομάδες. Δυστυχώς φέτος η ανδρική ομάδα του Ναυτικού Ομίλου υποβιβάστηκε στην Α2. Η περσινή διάκριση των Προ-Μίνι (2η θέση), των μίνι Παίδων (1η θέση) και των νέων ανδρών (1η θέση) σε συνδυασμό με την φετινή μας επιτυχία,  δείχνουν ότι το μέλλον είναι λαμπρό…”

Τέλος κλήθηκε να εκφράσει στη συνέντευξη που παραχώρησε για χάρη της ιστοσελίδας του Ομίλου και το ζήτημα του κολυμβητηρίου το οποίο επίκειται να ανακατασκευαστεί.

“Θεωρώ ότι η ανακατασκευή του κολυμβητηρίου θα είναι μια νέα αφετηρία επιτυχιών σε όλα τα αθλήματα του υγρού στίβου που καλλιεργεί ο ΝΟΧ. Σημαντικός όμως παράγοντας θα είναι το χρονικό διάστημα των εργασιών και αν θα υπάρχει εναλλακτική λύση για προπονήσεις και αγώνες κατά τη διάρκειά τους.”

You may also like

Retina Logo Mobile Aquafeed24

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

© AQF24 MEDIA