Πολύ σημαντική απώλεια για την Γιουγκ του Κώστα Κάκαρη επέφερε ο τραυματισμός στο δάχτυλο του Λόρεν Φάτοβιτς – αρχηγού της ομάδας του Ντουμπρόβνικ, ο οποίος θα χρειαστεί να υποβληθεί και σε επέμβαση για την πλήρη αποκατάστασή του, απουσιάζοντας έτσι από το Final-8 του Βελιγραδίου…

Μιλώντας στην επίσημη ιστοσελίδα της Γιουγκ, ο πολύπειρος Κροάτης αναφέρθηκε στην περασμένη – πολύ επιτυχημένη σεζόν για την ομάδα του, αλλά και τον τραυματισμό του που οδήγησε στην πρόωρη ολοκλήρωση της χρονιάς για εκείνον, ενώ σχολίασε και την σειρά των φετινών τελικών απέναντι στην Γιαντράν Σπλιτ.

«Η σεζόν που αφήσαμε πίσω μας ήταν σίγουρα επιτυχημένη, αν αναλογιστεί κανείς ότι κατακτήσαμε τρία τρόπαια. Θα τόνιζα ότι η Αδριατική Λίγκα ήταν η μεγαλύτερη επιτυχία μας. Δεν μπορώ να πω ότι φέτος περιμέναμε να κατακτήσουμε το πρωτάθλημα γιατί η Γιαντράν είναι μια κορυφαία ομάδα, ωστόσο, όπως σε κάθε τελικό, μπήκαμε με πίστη και ελπίδα ότι μπορούμε να κερδίσουμε. Δυστυχώς, δεν τα καταφέραμε, αλλά πιστεύω ότι αυτές οι εμπειρίες με πέντε παιχνίδια στην σειρά του τελικού θα αποτελέσουν «μεγάλο σχολείο» για τη νεαρή μας ομάδα. Το πρωτάθλημα δεν κρίνεται ποτέ στο πρώτο παιχνίδι, οπότε δεν ήταν έτσι ούτε αυτή τη φορά. Ίσως είχαμε τις περισσότερες πιθανότητες να κερδίσουμε στο πρώτο από τα τρία παιχνίδια στο Σπλιτ, αλλά το πρωτάθλημα κρίνεται σε όλη τη διάρκεια της σειράς».

«Σε κάθε παιχνίδι, κάθε παίκτης μπορεί να μετρήσει και να αναλογιστεί τα λάθη του, συμπεριλαμβανομένου και εμού. Όλοι έχουμε περιθώρια βελτίωσης και μπορούμε να μάθουμε από τα λάθη μας. Όσον αφορά το χέρι μου – δεν πονάει, αλλά το μόνο πρόβλημα είναι ότι δεν έχω αίσθηση στο δάχτυλό μου και δεν μπορώ να το πιέσω. Γι’ αυτό το λόγο είναι απαραίτητη η επέμβαση. Ελπίζω ότι ο τραυματισμός και η χειρουργική επέμβαση να μην επηρεάσουν καθόλου το μέλλον της καριέρας μου. Περιμένω ότι όλα θα επανέλθουν στο φυσιολογικό κατά τη διάρκεια των 2 μηνών ανάρρωσης μετά την επέμβαση. Το πλάνο είναι να ξεκουραστώ και να είμαι έτοιμος για την επόμενη σεζόν, η οποία θα είναι εξαιρετικά δύσκολη, οπότε αυτές οι διακοπές θα μου φανούν χρήσιμες γιατί είχα πολύ καιρό να τις κάνω. Νομίζω ότι θα είμαι έτοιμος για την έναρξη της επόμενης χρονιάς και προετοιμασίας. Αν υπογράψω νέο συμβόλαιο με την Γιουγκ, τότε μπορούμε να μιλήσουμε και για τις προσδοκίες της ομάδας».