Αρχικά στην Βουδαπέστη για τη συμμετοχή της σε 6εθνές τουρνουά, αλλά και κοινή προετοιμασία με την Ουγγαρία και στη συνέχεια στην Κοϊμπρα για το Παγκόσμιο πρωτάθλημα υδατοσφαίρισης Νέων γυναικών (Κ20), μεταβαίνει την Πέμπτη (31/8) η Εθνική μας ομάδα.

Στην αποστολή μετέχουν οι εξής 15 πολίστριες: Φοίβη Αγγελίδη, Νεφέλη Χρυσούλα Χαλδαίου, Τίνα Καϊάφα, Αλεξάνδρα Καλαϊτζή, Ευτυχία Κωνσταντοπούλου, Αριάδνη Καραμπέτσου, Ντένια Κουρέτα, Λύδια Μαυρωτά, Θωμαϊς Μουστακαρία, Στεφανία Σάντα, Χριστίνα Σιούτη, Φωτεινή Τριχά, Ευδοκία Τσιμάρα, Σοφία Τορνάρου, Δέσποινα Ανδρεάδη.

Μαζί τους η Ομοσπονδιακή τεχνικός Ευτυχία Καραγιάννη , ο συνεργάτης της Τάσος Πιρπιρής και ο φυσικοθεραπευτής Σταμάτης Φώτογλου.

Στην Κοϊμπρα στη συνέχεια, θα μεταβούν επίσης η διεθνής διαιτητής Μαρία Δασκαλοπούλου και έφορος των Εθνικών ομάδων γυναικείας υδατοσφαίρισης και μέλος του Δ. Σ της ΚΟΕ, Εύη Μωραϊτίδου.

Στο τουρνουά της Βουδαπέστης (31/8 – 3/9), μετέχουν οι εθνικές ομάδες Ουγγαρίας, Ισραήλ, Νέας Ζηλανδίας, ΗΠΑ και Ιταλίας.

Το πρόγραμμα των αγώνων της Εθνικής μας (ώρες Ελλάδας):

31 Αυγούστου: 21.00 Ιταλία – ΕΛΛΑΔΑ

1 Σεπτεμβρίου: 13.30 ΕΛΛΑΔΑ – ΗΠΑ, 21.30 Ισραήλ – ΕΛΛΑΔΑ

2 Σεπτεμβρίου: 21.30 Ουγγαρία – ΕΛΛΑΔΑ

3 Σεπτεμβρίου: 18.00 ΕΛΛΑΔΑ – Νέα Ζηλανδία

Με τη λήξη του τουρνουά και έως την αναχώρηση της στην Πορτογαλία (6/9), η Εθνική μας θα κάνει κοινή προετοιμασία με την αντίστοιχη της Ουγγαρίας.

Στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα της Κοϊμπρα (8-15 Σεπτεμβρίου), η Ελλάδα μετέχει στον Α’ ΟΜΙΛΟ με αντιπάλους την Ολλανδία (8/9), την Βραζιλία (9/9) και την Ισπανία (10/9).

Οι άλλοι όμιλοι:

Β’: ΗΠΑ, Ιταλία, Ισραήλ, Ουγγαρία

Γ’: Νότια Αφρική, Νέα Ζηλανδία, Πορτογαλία

Δ’: Γαλλία, Καναδάς, Χιλή

Ε’: Κροατία, Ιαπωνία

ΣΤ’: Αυστραλία, Ινδονησία, Καζακστάν

ΠΗΓΗ: koe.org.gr