Σε ρυθμούς.. Βελιγραδίου κινείται η σύσσωμη η αποστολή της Εθνικής Ομάδας Υδατοσφαίρισης των Ανδρών εν όψει της συμμετοχής της στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα (10/25/1). Στο πλαίσιο αυτό, παραχώρησε δηλώσεις στην επίσημη σελίδα της κολυμβητικής ομοσπονδίας ο τερματοφύλακας της γαλανόλευκης, Παναγιώτης Τζωρτζάτος και στις οποίες αναφέρθηκε στους πολύ υψηλούς στόχους που έχουν θέσει οι διεθνείς (και) σε αυτήν την διοργάνωση. Φυσικά, ο καλύτερος τερματοφύλακας στο πρόσφατο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Σιγκαπούρης, έκανε ειδική μνεία και στην κοινή προετοιμασία με τους Σέρβους επί ελληνικού εδάφους, λέγοντας μεταξύ άλλων πως τα φιλικά με ομάδες τέτοιου επιπέδου, βοηθούν την Εθνική Ομάδα να διαπιστώσει τον βαθμό ετοιμότητας της εν όψει των επίσημων αναμετρήσεων.
ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΟΣΑ ΔΗΛΩΣΕ: «Ο στόχος της Εθνικής είναι να παίρνει μετάλλιο σε κάθε διοργάνωση. Στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα θέλουμε, σε πρώτη φάση, να εξασφαλίσουμε μια θέση στην τετράδα το συντομότερο δυνατό. Κι αν συμβεί αυτό μετά θα αρχίσουμε να ονειρευόμαστε ακόμη και το χρυσό. Πάμε στο Βελιγράδι με αυτοπεποίθηση και βήμα βήμα θα προσπαθήσουμε να ανέβουμε όσο ψηλότερα γίνεται.
Αυτή τη φορά δεν θα έχουμε νοκ άουτ αγώνα στην προημιτελική φάση, αλλά στην ουσία θα διεκδικήσουμε την πρόκριση στην τετράδα με αντιπάλους την Ιταλία και την Κροατία. Τα συγκεκριμένα ματς θα τα αντιμετωπίσουμε ως προημιτελικούς. Πάντως, αυτό που θέλουμε είναι να έχουμε την ίδια προσέγγιση σε όλα τα παιχνίδια και φυσικά να τα κερδίσουμε όλα.»
Επί προσωπικού… Η ανάδειξη του ως κορυφαίου τερματοφύλακα στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα της Σιγκαπούρης… «Σίγουρα έχει ανεβάσει το ηθικό μου, αλλά συγχρόνως έχω περισσότερες προσδοκίες από τον εαυτό μου. Ανέβηκε ο πήχης…» είπε ο Παναγιώτης Τζωρτζάτος, αλλά δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στους συμπαίκτες του: «Χωρίς αυτούς δεν θα μπορούσα να τα καταφέρω. Παίξαμε φανταστική άμυνα, ειδικότερα στα τελευταία παιχνίδια του Παγκοσμίου πρωταθλήματος. Αν συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε με τον ίδιο τρόπο, είμαι αισιόδοξος πως θα φθάσουμε πολύ ψηλά και στο Ευρωπαϊκό».

