Έπειτα από έναν αγώνα αντάξιο του επιπέδου των δύο ομάδων, η Εθνική Ομάδα λύγισε στην ψυχοφθόρο διαδικασία των πέναλτι και ηττήθηκε με το συνολικό σκορ 21-20 από τη Σερβία στο πλαίσιο του δεύτερου αγώνα του Β’ Όμιλου του Παγκοσμίου πρωταθλήματος Νέων Ανδρών Κ20 που πραγματοποιείται στο Ζάγκρεμπ.
Στην τελευταία εκτέλεση πέναλτι του Κώστα Μπέλεση, απέκρουσε ο Σέρβος γκολκίπερ και το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα γνώρισε την πρώτη του ήττα στη διοργάνωση, έχοντας πάντως εξασφαλίσει ένα βαθμό από αυτό το ματς (και 2 οι Σέρβοι), φτάνοντας στους 4 (έχει και τους 3 από τη νίκη επί της Ιταλίας).
Ο αγώνας είχε συναρπαστική εξέλιξη με συνεχείς εναλλαγές στο σκορ. Οι Σέρβοι ξεκίνησαν καλύτερα και προηγήθηκαν με 5-2. Το σκηνικό άλλαξε, όμως, στη συνέχεια, αφού με αντεπίθεση διαρκείας οι διεθνείς μας ανέτρεψαν το εις βάρος τους σκορ και πέρασαν με 8-6. Το δεύτερο ημίχρονο ήταν αμφίρροπο με αμφότερες τις ομάδες να έχουν τις ευκαιρίες τους για να πάρουν το τρίποντο και με τον Γεωργάρα με πέναλτι να ισοφαρίζει σε 13-13, στα 2.24 πριν από τη λήξη.
Στη διαδικασία των πέναλτι (όπου είχαμε συνολικά 18 εκτελέσεις) ο Βεκρής έπιασε το πέναλτι του Γιάουκοβιτς, αλλά στη συνέχεια ο Μπιτσάκος σημάδεψε τον αντίπαλο τερματοφύλακα, ο οποίος είπε το “όχι” στη συνέχεια και στον Μπέλεση για το τελικό 7-8 και το συνολικό 20-21.
Αναλυτικά η διακύμανση στον κανονικό αγώνα, αλλά και στα πέναλτι ΕΔΩ.
ΕΛΛΑΔΑ – ΣΕΡΒΙΑ 20-21 (κ.α. 13-13, πέν. 7-8)
Οκτάλεπτα: 2-5, 6-2, 2-3, 3-3, πέν. 7-8.
Ελλάδα (Ηλίας Μαχαίρας): Παρτσόγλου, Νικολαϊδης, Τόττης 2, Γεωργαράς 5, Λασκαρίδης 1, Χατζής 2, Μπιτσάκος 2, Μπέλεσης 1, Κανδανολέων 1, Σπάχιτς 3, Γιαννάτος 1, Βεκρής, Αγγελόπουλος 1, Ζερβουδάκης 1.