Πόλο, Παγκόσμιο Σιγκαπούρη Γυναίκες ημιτελικά: Ελλάς, Ιταλία, Ολλανδία, Ιαπωνία στους 8.

by Aquafeed 24

Παγκόσμιο Σιγκαπούρη Γυναίκες ημιτελικά: Ελλάς, Ιταλία, Ολλανδία, Ιαπωνία στους 8.

Νίκες για τα φαβορί στα χιαστί με έπαθλο την πρόκριση στην οκτάδα του Παγκοσμίου. Ελλάς και Ιαπωνία εύκολα, Ολλανδια είχε μία αντίσταση απο τις Νεοζηλανδέζες, πιό δύσκολα η Ιταλία που έδωσε μάχη με την Κίνα. Γιά τις τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας, η Αργεντινή εύκολα την Σιγκαπούρη και Κροατία το ίδιο ευκολα την Νότιο Αφρική.

ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

Ιταλία – Κίνα  13 – 11   Η Ιταλία έπρεπε να αποδώσει τα μέγιστα για να κάμψει την αντίσταση της Κίνας και να εξασφαλίσει την πρόκριση στα προημιτελικά, όπου θα αντιμετωπίσει την Ουγγαρία το Σάββατο. Η Κίνα πραγματοποίησε εξαιρετική εμφάνιση και μπορεί να είναι υπερήφανη για την προσπάθειά της υπό τις οδηγίες του νέου της προπονητή, Μίκι Όκα – Ολυμπιονίκη με την Ισπανία και πρώην ομοσπονδιακού τεχνικού της εθνικής γυναικών. Το πρώτο οκτάλεπτο ήταν συγκλονιστικό, με περισσότερα από έξι λεπτά χωρίς σκορ ή διακοπές, γεγονός που άσκησε έντονη πίεση στις παίκτριες. Η αρχηγός της Ιταλίας, Ανιέζε Κοκιέρε, άνοιξε το σκορ από θέση αριστερού δοκαριού σε παίκτρια παραπάνω, αλλά οι άμυνες συνέχισαν να κυριαρχούν. Λίγο πριν τη λήξη της περιόδου (0:48), η Ντάφνε Μπετίνι «τσίμπησε» την ευκαιρία και έκανε το 2-0. Το δεύτερο οκτάλεπτο είχε ένταση και διαδοχικές φάσεις. Η Κίνα μπήκε δυνατά και σκόραρε πρώτη, με την Ιταλία να απαντά. Η Ρομπέρτα Μπιανκόνι σκόραρε, όμως οι Κινέζοι διαμαρτυρήθηκαν έντονα ότι προηγήθηκε πέναλτι. Τελικά δικαιώθηκαν, το γκολ ακυρώθηκε και η Ζανγκ Γιουμιάν ευστόχησε από την άσπρη βούλα. Η Μπιανκόνι φρόντισε να βάλει ξανά την Ιταλία μπροστά, προτού η Ουάνγκ Σιγιούν μειώσει σε παίκτρια παραπάνω.                                                    Τα γκολ συνεχίστηκαν εκατέρωθεν, με την Ιταλία να αμφισβητεί πέναλτι εις βάρος της — χωρίς επιτυχία. Η Κίνα βρήκε δοκάρι και στην επόμενη φάση η Βερόνικα Γκαντ σκόραρε σε παίκτρια παραπάνω από θέση αριστερού δοκαριού. Με 17 δευτερόλεπτα να απομένουν για τη λήξη του ημιχρόνου, η Κίνα κάλεσε τάιμ άουτ και η φάση κατέληξε στην Τζανγκ Τσισούο, χαμηλά δεξιά, η οποία εκμεταλλεύτηκε την ευκαιρία και σκόραρε μόλις ένα δευτερόλεπτο πριν από τη λήξη για το 6-5 υπέρ της Ιταλίας.                                                                  Στο τρίτο οκτάλεπτο, η Ιταλία άλλαξε ρυθμό και πήρε τα ηνία του αγώνα, φτάνοντας το σκορ στο 10-6 και δείχνοντας να έχει «κλειδώσει» τη νίκη. Ωστόσο, η Κίνα δεν είχε πει την τελευταία της λέξη. Μετά από τάιμ άουτ, σκόραρε δύο γκολ με τη Νονγκ Σανφένγκ και τη Γιαν Σίγια (με λόμπα), μειώνοντας τη διαφορά. Η Κιάρα Ρανάλι απάντησε για την Ιταλία, ενώ η Κίνα απέτυχε να κερδίσει πέναλτι. Στην αντεπίθεση, η Ζανγκ Τζινγκγουέν μείωσε ξανά σε 11-9, με έξι δευτερόλεπτα να απομένουν στο δεκάλεπτο.        Στο τέταρτο οκταλεπτο: Η Γιαν Σίγια σκόραρε ξανά, αυτή τη φορά με σουτ από την κορυφή της επίθεσης, φέρνοντας το σκορ στο 11-10 (6:23 πριν τη λήξη). Η Μορένα Λεόνε απάντησε για την Ιταλία από τη δεξιά πλευρά σε παίκτρια παραπάνω (12-10), προτού ακολουθήσουν σχεδόν τέσσερα λεπτά χωρίς σκορ. Η Ιταλία κάλεσε τάιμ άουτ για να οργανώσει την επίθεση της και η έμπειρη Ρομπέρτα Μπιανκόνι εκτέλεσε με ψυχραιμία από την κορυφή αριστερά (13-10 στο 1:24), «κλειδώνοντας» τη νίκη. Η Σαό Γιξίν μείωσε σε 13-11 με αντεπίθεση, όμως με 45 δευτερόλεπτα στο ρολόι η Ιταλία κράτησε την κατοχή και η Κίνα δεν κατάφερε να εκδηλώσει άλλη επίθεση, με τις «Ατζούρε» να πανηγυρίζουν την πρόκριση στα προημιτελικά.

ΡΟΜΠΕΡΤΑ ΜΠΙΑΝΚΟΝΙ – ΙΤΑΛΙΑ

Νέα Ζηλανδία – Ολλανδία   9 – 14     Δυσκολεύτηκε στην αρχή, αλλά «καθάρισε» στη συνέχεια η Ολλανδία. Ανταγωνιστική η Νέα Ζηλανδία.  Η Ολλανδία άργησε να βρει ρυθμό, αλλά ανέβασε στροφές στο δεύτερο οκτάλεπτο, φτάνοντας στο ημίχρονο με προβάδισμα πέντε τερμάτων και αυξάνοντάς το στους έξι πριν από την τελευταία περίοδο. Η επικράτηση μόνο εύκολη δεν ήταν, καθώς η Νέα Ζηλανδία έδειξε σθένος, πλησιάζοντας διψήφιο αριθμό τερμάτων απέναντι σε έναν σαφώς ανώτερο αντίπαλο — απόδειξη της προόδου που έχει σημειώσει τα τελευταία χρόνια. Οι Ολλανδές μπήκαν μπροστά στο σκορ στο 4:58, όταν η αρχηγός Σαμπρίνα φαν ντερ Σλότε σκόραρε από τα δεξιά σε παίκτρια παραπάνω. Η Μόργκαν ΜακΝτόουαλ ισοφάρισε με λόμπα από τα αριστερά στο 1:43, όμως οι «τουλίπες» αντέδρασαν άμεσα και μέχρι τη λήξη του πρώτου οκταλέπτου είχαν ήδη πετύχει δύο ακόμη τέρματα, αποκαθιστώντας την ανωτερότητά τους. Η Van de Kraats με 5 γκόλ γιά την Ολλανδία και η Houghton με 2 για την Νέα Ζηλανδία ήταν οι πιό παραγωγικές πολίστριες.

Ελλάς – Γαλλία  23 – 9   Με 8-0 στο 3ο οκτάλεπτο η ομάδα μας έκανε την εύκολη αποστολή ευκολότερη, ετσι ώστε να σκέπτεται τον αγώνα με την Αυστραλία για την πρόκριση στήν τετράδα των μεταλλίων. Η Φωτεινή Τριχά με 5 γκόλ κερδισε και τον ττλο του MVP του αγώνα. ΦΩΤΕΙΝΗ ΤΡΙΧΑ   –  ΕΛΛΑΣ

Ιαπωνία – Μεγάλη Βρετανία  23 – 10   Ιστορική πρόκριση για την Ιαπωνία – Στα προημιτελικά απέναντι στις ΗΠΑ

Η Ιαπωνία πανηγυρίζει την πρώτη της πρόκριση στην οκτάδα του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος και πλέον ετοιμάζεται για το μεγάλο ραντεβού με την κάτοχο του τίτλου, τις Ηνωμένες Πολιτείες, με φόντο μια θέση στα ημιτελικά. Μπορεί η αποστολή να μοιάζει «βουνό», όμως το γεγονός ότι η Ιαπωνία βρίσκεται στις οκτώ κορυφαίες ομάδες του κόσμου είναι από μόνο του κατόρθωμα που λίγοι θα προέβλεπαν πριν από την έναρξη της διοργάνωσης.  Μέχρι σήμερα, η καλύτερη θέση της Ιαπωνίας σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ήταν η 11η, τόσο στη Φουκουόκα (2001) όσο και στη Βαρκελώνη (2003). Η νίκη επί της Κροατίας με 25-12 την τρίτη ημέρα των αγώνων στη Σιγκαπούρη αποτέλεσε το δεύτερο θετικό αποτέλεσμα για την ομάδα, που γράφει ιστορία.

Στούς αγώνες διαβάθμισης: Κροατία – Νότιος Αφρική  16 – 6 και Αργεντινή – Σιγκαπούρη 18 – 9.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΗΜΙΤΕΛΙΚΩΝ 

Θέσεις 15-16   09:00. Singapore v South Africa

Θέσεις 13-14   10:35. Argentina v Croatia

Θέσεις 9-12  Ημιτελικοί
 12:10. China v France
13:45. New Zealand v Great Britain

Θέσεις 1-8 Quarterfinals
16:00. Australia v Greece
17:35. United States of America v Japan
19:10. Hungary v Italy
20:45. Spain v Netherlands

You may also like