Πόλο: Παγκόσμιο Σιγκαπούρη Άνδρες: Φοβερή Ισπανία 10-9 την Ουγγαρία. Ανασκόπηση 3ης μέρας, βαθμολογίες, ο δρόμος για τα μεταλλια.

Νίκες για Μαυροβούνιο, Ιαπωνία (πέταξε έξω την Αυστραλία), Βραζιλία, Ιταλία, Σερβία, ΗΠΑ

by Aquafeed 24

Παγκόσμιο Σιγκαπούρη Άνδρες: Ανασκόπηση 3ης μέρας, βαθμολογίες, ο δρόμος για τα μεταλλια.

Αποτελέσματα 3ης αγωνιστικής 

Group D

Μαυροβούνιο – Κίνα  13 – 8  Το Μαυροβούνιο έκανε αυτό που έπρεπε, νίκησε την Κίνα και εξασφάλισε την παρουσία του στην πρώτη τριάδα του ομίλου, εν αναμονή και άλλου αποτελέσματος. Παρά τις στιγμές αστάθειας, είχε τον έλεγχο του αγώνα, χτίζοντας προβάδισμα 4-0 λίγα λεπτά μετά την έναρξη της δεύτερης περιόδου. Η Κίνα, ωστόσο, παρέμεινε ανταγωνιστική για τρία οκτάλεπτα, κατά διαστήματα κυριάρχησε και ολοκλήρωσε το ματς με δυναμικό φινάλε. Ο Lazar Adric, με 7 σωτήριες αποκρούσεις, βοήθησε στην νίκη του Μαυροβουνίου.

Κροατία – Ελλάς  10 – 9   Η παγκόσμια πρωταθλήτρια Κροατία επέστρεψε αργά αλλά σταθερά και κατάφερε να ξεπεράσει την Ελλάδα, η οποία είχε ξεκινήσει εντυπωσιακά. Η Ελληνική ομάδα φάνηκε να χάνει τη συγκέντρωσή της στην τρίτη περίοδο, αδυνατώντας να δημιουργήσει φάσεις στο παιχνίδι και δείχνοντας εκνευρισμένη, την ώρα που η Κροατία έπαιζε με απόλυτη προσήλωση στον στόχο. Στον εκνευρισμό και των δύο ομάδων συνέβαλε και η εξαιρετική απόδοση των τερματοφυλάκων και στις δύο εστίες. Τελικά, μόνο μία ομάδα μπορούσε να φύγει με τη νίκη  και αυτή ήταν η Κροατία, χάρη στα εντυπωσιακά μεσαία οκτάλεπτα.

Group B

Ιαπωνία – Αυστραλία  12 – 11    Η Ιαπωνία απέδωσε όταν χρειαζόταν περισσότερο, με ένα εντυπωσιακό τελευταίο οκτάλεπτο 6-4, το οποίο κάποια στιγμή έφτασε στο 6-3. Η Αυστραλία δυσκολεύτηκε στα τελευταία λεπτά να κρατήσει τον ρυθμό της ενεργητικής Ιαπωνίας και θα μετανιώνει που δεν «έχτισε» πάνω στο αρχικό της προβάδισμα με 3-1. Η Ιαπωνία προκρίθηκε στη δεύτερη φάση, ενώ η Αυστραλία περιορίστηκε στους αγώνες κατάταξης για τις θέσεις 13-16.  5 γκόλ ο  Power, ενω ο Nic Porter με το εξωπραγματικό νούμερο των 16 αποκρούσεων δεν ηταν αρκετόςγια να δώσει την πρόκριση στα “Κανγκουρό”. Οι Ιάπωνες, InabaTakataDate και Suzuki πέτυχαν απο 2 γκόλ.

 

Group C

Βραζιλία – Καναδάς  19 – 18 (πέναλτυ)   Στη μάχη των δύο Αμερικών — Βόρειας και Νότιας — όλα κρίθηκαν στο sudden death των πέναλτι. Ο Καναδάς ήταν συνεχώς μπροστά στο σκορ μέχρι το 18ο χτύπημα στη διαδικασία, που έμελλε να είναι και το τελευταίο του αγώνα και να σημάνει την ήττα. Η Βραζιλία εξασφάλισε έτσι τη 2η θέση στον όμιλο. Η διαφορά; Ο Λούκα Αντράντε, τον οποίο ο Καναδάς φάνηκε ανήμπορος να περιορίσει, φτάνοντας στο σημείο να του επιτρέψει να ισοφαρίσει στην κανονική διάρκεια χωρίς καμία πίεση. Ολοκλήρωσε τον αγώνα με οκτώ γκολ και πέτυχε άλλα δύο στη διαδικασία των πέναλτι. Καθόλου κακή μέρα στη δουλειά. Ο τερματοφύλακας Joao Fernandes με 16 εκπληκτικές αποκρούσεις σφράγισε την νίκη των Καριόκας. Για τον Καναδά απο 3 γκόλ πέτυχαν οι  Coté και D’Souza.

Σιγκαπούρη – ΗΠΑ  6 – 26  Η Σιγκαπούρη ξεσήκωσε το κοινό της σε μια εντυπωσιακή ατμόσφαιρα, όμως οι Ηνωμένες Πολιτείες ήταν αυτές που κυριάρχησαν στο σκοράρισμα, όπως αρμόζει σε μια ομάδα που κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Η ομάδα των ΗΠΑ, με μερικούς από τους νεαρούς αθλητές που κατέκτησαν το αργυρό μετάλλιο στο πρόσφατο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα U20, παρουσίασε σοβαρό και αποτελεσματικό παιχνίδι.  Oi Ryan Dodd and Irving πέτυχαν απο 4 γκόλ και απο 3 οι h. VavicSaveljevic και Ryan Ohl. Για την Σιγκαπούρη ο Ken Chou  έσωσε την εστία των Ασιατών άλλες 11 φορες και ο  Jayden See είχε 2 γκόλ.

 

Group A

Ιταλία – Νότιος Αφρική 28 – 4   Η Ιταλία απόλαυσε μια πιο «χαλαρή» αναμέτρηση μετά τη συγκλονιστική νίκη της στα πέναλτι απέναντι στη Σερβία, αλλά χρειαζόταν παρ’ όλα αυτά να δώσει χρόνο συμμετοχής σε όλους τους παίκτες πριν τη μέρα ξεκούρασης. Με ένα ξέσπασμα 6-0 μέσα σε λίγο παραπάνω από πέντε λεπτά, μπήκε… με φόρα στο παιχνίδι.  Ο Μάθιου Νέσερ εκμεταλλεύτηκε τον παίκτη παραπάνω και έδωσε το πρώτο γκολ για τη Νότια Αφρική στο 1:27 πριν τη λήξη της πρώτης περιόδου, «φρενάροντας» προσωρινά την Ιταλία. Ωστόσο, η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη για τους Αφρικανούς, καθώς στη δεύτερη περίοδο η Ιταλία κράτησε ανέπαφη την εστία της και «χτύπησε» στον αιφνιδιασμό, με τον Φραντσέσκο Κάσια να σημειώνει τρία γκολ και σχεδόν κάθε παίκτη να βρίσκει δίχτυα. Οι Cassia και Ferrero σκόραραν απο 4 φορές.

Ισπανία –  Ουγγαρία  10 – 9     Αυτή ήταν μια μάχη ανάμεσα στην παγκόσμια πρωταθλήτρια Ισπανία και την κάτοχο του χάλκινου μεταλλίου του Παγκοσμίου Κυπέλλου, Ουγγαρία, από τον Απρίλιο. Ένα παιχνίδι με… προηγούμενα, αλλά και με έπαθλο το εισιτήριο για τα προημιτελικά. Η Ισπανία έμπαινε στο νερό ως φαβορί, όμως η Ουγγαρία είχε διαφορετικά σχέδια. Τελικά, οι έμπειροι Ισπανοί και ειδικά ο βετεράνος Φελίπε Περόνε, έβγαλαν «μαγεία» στην κρίσιμη στιγμή, χαρίζοντας στην ομάδα τους μια σπουδαία νίκη και την πρόκριση.    Η Ισπανία προηγήθηκε 2-1 και έδειχνε να ελέγχει το ματς, αλλά η Ουγγαρία ισοφάρισε πριν τη λήξη της πρώτης περιόδου, με τον Ζσόμπορ Βίσμεγκ να διαμορφώνει το 2-2 στα 4:08. Η εξαιρετική άμυνα και από τις δύο πλευρές δεν επέτρεψε άλλα γκολ μέχρι το τέλος του οκταλέπτου.   Στη δεύτερη περίοδο, η Ισπανία βρέθηκε σε δύσκολη θέση. Ο Βινς Βίγκβαρι σκόραρε με «ρουκέτα» στη γωνία, ο Γκέργκελι Μπουριάν πέτυχε τέρμα από την περιφέρεια και ο Γκέργκο Φέκετε ανέβασε το σκορ στο 5-2, 1:10 πριν το ημίχρονο. Ο Μπιέλ Γκομίλα, σκόρερ του δεύτερου γκολ της Ισπανίας, μείωσε από κοντά για το 5-3.  Στην τρίτη περίοδο, ο Ντάνιελ Άνγκιαλ σκόραρε με παίκτη παραπάνω και ο Άλμπερτ Μουνιαρίθ ευστόχησε σε πέναλτι μέσα σε ένα λεπτό. Ο Μάρτον Βάμος ανέβασε ξανά τη διαφορά στα τρία γκολ. Ο Γκομίλα και ο Άνγκιαλ αντάλλαξαν γκολ πριν το τέλος του οκταλέπτου.  Στην αρχή της τέταρτης περιόδου, ο Σέρχι Καμπάνιας σκόραρε από την περιφέρεια μειώνοντας σε 8-6. Ο Κριστιάν Μάνχερτς απάντησε, αλλά ο Γκραναδός σημείωσε γκολ από την κορυφή για το 9-7. Μια διακοπή από την Ουγγαρία για τάιμ άουτ δεν απέδωσε, καθώς υπήρξαν δύο λάθη και μία μόνο ανάκτηση κατοχής. Ο Γκραναδός με πέναλτι μείωσε σε 9-8.  Η Ουγγαρία επιτέθηκε ξανά, αλλά είδε τρεις προσπάθειες να αποτυγχάνουν. Ένα λεπτό αργότερα, ο Γκραναδός σκόραρε ξανά με ταχύτατο σουτ στον παραπάνω αιφνιδιάζοντας την άμυνα και διαμόρφωσε το τελικό 10-9 υπέρ της Ισπανίας, στα 3:09 πριν το φινάλε.

Ask ChatGPT

Σερβία – Ρουμανία 19 – 9    Η Σερβία έκανε το αναμενόμενο απέναντι στη Ρουμανία, με τις δύο ομάδες να χρησιμοποιούν την αναμέτρηση περισσότερο ως… προθέρμανση για τον δεύτερο γύρο. Η Σερβία τερμάτισε στη δεύτερη θέση του ομίλου και πλέον θα αντιμετωπίσει την Ιαπωνία, με έπαθλο την πρόκριση στα προημιτελικά.  Οι Σέρβοι είχαν τον απόλυτο έλεγχο του αγώνα και κινήθηκαν μεθοδικά: 5-1 στο τέλος της πρώτης περιόδου, 9-2 στο ημίχρονο. Έκαναν όσα χρειάζονταν – ούτε περισσότερα, ούτε λιγότερα. Η τρίτη περίοδος έληξε 5-3 υπέρ της Σερβίας, καθώς η Ρουμανία άρχισε να δείχνει κάποια ανταγωνιστικότητα, αλλά η ουσία ήταν στο τελευταίο οκτάλεπτο, εκεί όπου έπρεπε να δοθεί η πραγματική μάχη.        Η Σερβία απέδειξε πως παραμένει μία από τις κορυφαίες ομάδες του τουρνουά στη Σιγκαπούρη. Ξεκινάει αργά –όπως συνέβη και στο Παρίσι 2024, όταν ηττήθηκε σε τρία παιχνίδια πριν “εκραγεί” την κατάλληλη στιγμή– αλλά όταν μετράει, είναι εκεί. Ο  Randelovic ήταν πρώτος σκόρερε με 4 γκόλ και οι  Jaksic,  Lazic με 3. Οι Iudean και Georgescu σκόραραν απο 2 για την Ρουμανία ενώ ο αρχήγος και τερματοφύλακας των Ρουμάνων Marius Florin, παρά τα γκόλ που δέχθηκε έσωσε την Ρουμανία αλλες 9 φορές.

Η φάση των ομίλων στο τουρνουά Ανδρών του Παγκοσμίου πρωταθλήματος, που φιλοξενείται στη Σικαπούρη ολοκληρώθηκε με ένα μεγάλο ντέρμπι και μια ακόμη μεγαλύτερη ανατροπή από την Ισπανία σε βάρος της Ουγγαρίας.

Ο Άλβαρο Γρανάδος στα τελευταία πέντε λεπτά «όπλισε» και με 3/3 ώθησε την Ισπανία να ανατρέψει διαφορά τριών γκολ και μαζί με τον 39χρονο αρχηγό Φελίπε Περόνε, να οδηγήσουν την Ισπανία στη νίκη επί της Ουγγαρίας με 10-9. Μια νίκη που έστειλε τους πρωταθλητές Ευρώπης απευθείας στους προημιτελικούς και ίσως στον δρόμο της Ελλάδας στα ημιτελικά.

Η Ελλάδα μετά την ήττα κι από την Κροατία, θα παίξει χιαστί με τη Βραζιλία, την Παρασκευή (18/7, 14:10), με την Ιταλία να περιμένει τον νικητή στον προημιτελικό της Κυριακής (20/7, 11:00). Η ομάδα που θα περάσει στα ημιτελικά, η λογική λέει ότι θα συναντήσει την Ισπανία, που έχει τον πρώτο λόγο στον δικό της

Οι τελικές βαθμολογίες

Α’ Όμιλος

1.Ιταλία 8 (58-22)
2.Σερβία 7 (59-25)
3.Ρουμανία 3 (38-41)
4.Ν. Αφρική 0 (12-79)

Β’ Όμιλος

1.Ισπανία 9 (42-32)
2.Ουγγαρία 6 (50-34-24)
3.Ιαπωνία 3 (46-56)
4.Αυστραλία 0 (24-40)

Γ΄ Όμιλος

1.ΗΠΑ 9 (60-22)
2.Βραζιλία 5 (37-35)
3.Καναδάς 4 (42-39)
4.Σιγκαπούρη 0 (24-67)

Δ’ Όμιλος

1.Κροατία 9 (48-26)
2.Μαυροβούνιο 6 (34-30)
3.Ελλάδα 3 (44-25)
4.Κίνα 0 (19-64)

Παρασκευή 18 Ιουλίου

Αγώνες για θέσεις 13-16

04:00 Ν. Αφρική – Αυστραλία
05:35 Σιγκαπούρη – Κίνα

Χιαστί αγώνες

11:00 Σερβία – Ιαπωνία
12:35 Ρουμανία – Ουγγαρία
14:10 Βραζιλία – Ελλάδα
15:45 Καναδάς – Μαυροβούνιο

Κυριακή 20 Ιουλίου

04:00 Αγώνας κατάταξης για 15η θέση
05:35 Αγώνας κατάταξης για 13η θέση

Αγώνες για θέσεις 5-8

07:10 Ηττημένος Α2 – Β3 / Ηττημένος Γ2 – Δ3
08:45 Ηττημένος Α3 – Β2 / Ηττημένος Γ3 – Δ2

Προημιτελικοί

11:00 Ιταλία – Βραζιλία/Ελλάδα (1)
12:35 Ισπανία – Καναδάς/Μαυροβούνιο (2)
14:10 ΗΠΑ – Σερβία/Ιαπωνία (3)
15:45 Κροατία – Ρουμανία/Ουγγαρία (4)

Τρίτη 22 Ιουλίου

04:00 Αγώνας κατάταξης για 11η θέση
05:35 Αγώνας κατάταξης για 9η θέση

Αγώνες για θέσεις 5-8

11:00 Ηττημένος 1 – Ηττημένος 2
15:00 Ηττημένος 3 – Ηττημένος 4

Ημιτελικοί

12:35 Νικητής 1 – Νικητής 2
16:35 Νικητής 3 – Νικητής 4

Πέμπτη 24 Ιουλίου

11:00 Αγώνας κατάταξης για 7η θέση
12:35 Αγώνας για την 3η θέση
15:00 Αγώνας κατάταξης για 5η θέση
16:35 Αγώνας για την 1η θέση

You may also like