Πόλο: NOVI BG, Vasas, Brescia και Primorac πιο κοντά στη Φάση των Ομίλων μετά τις νίκες πρόκρισης της πρεμιέρας.

Δύο γκολ ο Φώσκολος στην νίκη της Vasas. Άτυχος ο ΝΟ Βουλιαγμένης.

by Aquafeed 24

NOVI BG, Vasas, Brescia και Primorac πιο κοντά στη Φάση των Ομίλων μετά τις νίκες πρόκρισης της πρεμιέρας

Δύο γκολ ο Φώσκολος στην νίκη της Vasas. Άτυχος ο ΝΟ Βουλιαγμένης.

Ο αρχηγός της Novi Beograd, Μίλος Τσουκ, σκόραρε μία φορά και συνέχισε να «σπρώχνει» την ομάδα του προς τα εμπρός στη νίκη απέναντι στην Pays D’Aix Natation. 

Στην πρεμιέρα του Προκριματικού Γύρου του Champions League, η Vasas λύγισε τη Spandau σε ένα συναρπαστικό παιχνίδι στη Σαμπαντέλ, ενώ η Brescia απέκρουσε την όψιμη αντεπίθεση της Βουλιαγμένης στο Ζάγκρεμπ. Αυτές οι νίκες μπορεί να αποδειχθούν κρίσιμες στη μάχη για τις θέσεις της Φάσης των Ομίλων. Αλλού, οι Novi Beograd και Primorac Kotor ξεκίνησαν τις εκστρατείες τους με πειστικές νίκες.

Champions League Ανδρών 2025/26
Προκριματικός Γύρος
Ημέρα 1, Παρασκευή 19 Σεπτεμβρίου

Όμιλος A (Βελιγράδι)

VK Novi Beograd (SRB) 23–10 Pays D’Aix Natation (FRA)
VPK Primorac Kotor (MNE) 15–12 CSA Steaua Bucharest (ROU)

Όμιλος B (Σαμπαντέλ)

Spandau 04 Berlin (GER) 16–17 Vasa Plaket (HUN)

Όμιλος C (Ζάγκρεμπ)

Vouliagmeni NC (GRE) 13–15 AN Brescia (ITA)

Ο Βασίλιε Μαρτίνοβιτς της VK Novi Beograd ήταν αλάνθαστος, σκοράροντας επτά γκολ στην πρεμιέρα.

Όμιλος A, Βελιγράδι

VK Novi Beograd (SRB) 23–10 Pays D’Aix Natation (FRA)

Η περσινή φιναλίστ VK Novi Beograd έκανε ιδανικό ξεκίνημα απέναντι στην Pays D’Aix Natation στο εναρκτήριο ματς του τριημέρου. Οι Γάλλοι άντεξαν την αρχική πίεση στην πρώτη περίοδο και ακολούθησαν μέχρι το 4–3, όμως από εκεί και πέρα οι Σέρβοι τους «σάρωσαν».

Δύο ακόμη γκολ έφεραν την NBG σε έλεγχο με 6–3 και στη συνέχεια ένα σερί 5–0 στη δεύτερη περίοδο ουσιαστικά έκρινε το παιχνίδι μέχρι το ημίχρονο. Με τρία ακόμη γκολ στην τρίτη, η NBG έτρεξε σερί 10–0, κρατώντας τους αντιπάλους άσφαιρους για σχεδόν 12 λεπτά.

Η NBG σταμάτησε τελικά στα 23, προσθέτοντας από έξι γκολ ανά περίοδο στο δεύτερο ημίχρονο, με τον Βασίλιε Μαρτίνοβιτς να ηγείται της επίθεσης με επτά τέρματα.

Ο Ντάιτσι Ογκιχάρα της Pays D’Aix Natation σκόραρε μία φορά, με πέναλτι, στη διάρκεια του αγώνα με την NBG.

VPK Primorac Kotor (MNE) 15–12 CSA Steaua Bucharest (ROU)

Στο δεύτερο ματς, η Primorac πήρε επίσης επιβλητική νίκη. Ωστόσο, χρειάστηκε χρόνος για να καταφέρει το «τελειωτικό χτύπημα» στη Steaua, καθώς οι Ρουμάνοι μείωσαν στα δύο στα μέσα της δεύτερης περιόδου (6–4).

Με ένα καταστροφικό ξέσπασμα τριών τερμάτων, η Primorac ξεδίπλωσε όλο το οπλοστάσιό της  και με αστραπιαίες αντεπιθέσεις, από το κέντρο και επίδειξη δύναμης έδιωξε κάθε ελπίδα αντίστασης στους  Ρουμάνους αντιπάλους.  Ξαφνικά έγινε 9–4 και το παιχνίδι γλιστρούσε οριστικά από τα χέρια της Steaua.

Στην έναρξη της τρίτης περιόδου, το προβάδισμα της Primorac μεγάλωσε στα πέντε (11–6), και εκείνη τη στιγμή ήταν δύσκολο να φανταστεί κανείς επιστροφή της Steaua.

Δεν ήρθε ποτέ, καθώς οι Μαυροβούνιοι διαχειρίστηκαν το υπόλοιπο του αγώνα με επαγγελματισμό. Δεν άφησαν τους Ρουμάνους να πλησιάσουν κάτω από τα τέσσερα γκολ, παρά μόνο στο φινάλε, 44 δευτερόλεπτα πριν το τέλος, αλλά τότε το ματς είχε ήδη κριθεί.

Όμιλος B, Σαμπαντέλ

Spandau 04 Berlin (GER) 16–17 Vasa Plaket (HUN)

Αν και αμφότερες οι ομάδες είχαν αλλαγές το καλοκαίρι, η Vasas θεωρούνταν φαβορί και το απέδειξε, ξεφεύγοντας με 3–6 στο πρώτο οκτάλεπτο. Ωστόσο, οι Γερμανοί  νωρίς στη δεύτερη περίοδο, πέτυχαν τρία γκολ σε ισάριθμες επιθέσεις, μετατρέποντας τον αγώνα σε θρίλερ.Spandau’s Aleks Sekulic threatens during their qualification game against Vasas Plaket.

Οι Ούγγροι μπόρεσαν κατά διαστήματα να ξαναπάρουν διαφορά δύο τερμάτων, προηγήθηκαν 7–9 στο ημίχρονο, όμως η Spandau έβρισκε συνεχώς τρόπο να ισοφαρίζει. Μάλιστα, με νέο σερί 3–0 από το 9–11 πήρε για πρώτη φορά προβάδισμα στο 12–11, το οποίο κράτησε μέχρι το τέλος της τρίτης περιόδου.

Οι Μαγυάροι απάντησαν με ένα γρήγορο «διπλό», όμως ο Μάρεκ Τκατς ισοφάρισε ξανά σε 13–13. Από εκεί και πέρα, η Vasas περνούσε μπροστά ξανά και ξανά, αλλά οι Γερμανοί ισοφάριζαν κάθε φορά μέχρι το 16–16.

Ο Μάρτον Νάγκι, Ούγγρος στη Spandau, ήταν «καυτός», σημειώνοντας τα δύο τελευταία γκολ της ομάδας του (ολοκλήρωσε με πέντε), αλλά τη λύτρωση βρήκε η Vasas: ο Τάμας Γκίαρφας πέτυχε και αυτός το πέμπτο του γκολ, σε παίκτη παραπάνω, 1:19 πριν από το τέλος. Δύο καθοριστικά τέρματα για την Vasas, πέτυχε ο Άγγελος Φώσκολος (φωτογραφία εξωφύλλου).

Η Spandau είχε μία τελευταία ευκαιρία, έξι εναντίον πέντε στο φινάλε με 11 δευτερόλεπτα να απομένουν, όμως ο τερματοφύλακας της Vasas, Μάρτον Μίζσεϊ, που μπήκε στην τελευταία περίοδο, πραγματοποίησε την καθοριστική απόκρουση, γλιτώνοντας την ομάδα του από την ένταση της διαδικασίας των πέναλτι.

Σε αυτόν τον όμιλο των τριών ομάδων, αυτή η νίκη μπορεί να αποδειχθεί καθοριστική στη μάχη για τις δύο θέσεις πρόκρισης.

Ο τερματοφύλακας της Vasas, Ζοάο Πέδρο Κοΐμπρα Σέρρα Φερνάντες, πραγματοποίησε μεγάλες αποκρούσεις στη νίκη επί της Spandau.

Όμιλος C (Ζάγκρεμπ)

Vouliagmeni NC (GRE) 13–15 AN Brescia (ITA)

Μετά από μια γεμάτη δράση πρώτη περίοδο, όπου η Brescia έκτισε προβάδισμα 4–6, η ιταλική ομάδα εξαπέλυσε την τέλεια «καταιγίδα» στη δεύτερη.

Μετά το γρήγορο γκολ του Τομάσο Τζιανάτσα σε κανονική ροή, μια απόκρουση πέναλτι έδωσε ακόμη μεγαλύτερη ώθηση στη Brescia, που πρόσθεσε τρία ακόμη μέχρι το ημίχρονο, ενώ οι αποπροσανατολισμένοι Έλληνες δεν έβρισκαν δίχτυα. Πέρα από το πέναλτι, έχασαν και τρεις επιθέσεις με παίκτη παραπάνω, την ώρα που η Brescia διαμόρφωνε 4–10 στο φινάλε του πρώτου μέρους.

Ο Τζιανάτσα σκόραρε ξανά αμέσως μετά την επανέναρξη και οι Ιταλοί έμοιαζαν να «ρολάρουν». Ωστόσο, οι Έλληνες, τα έδωσαν όλα και με ένα σερί 0–4 επέστρεψαν στο 8–11, με οκτώ λεπτά να απομένουν.

Είχαν σουτ για να πλησιάσουν κι άλλο, το έχασαν, κι έπειτα το ωραίο γκολ σε κίνηση του Αλεσάντρο Μπαλτσαρίνι έβαλε τέλος στην αντεπίθεση· και παρότι το πέναλτι του Βιντσέντσο Ντόλτσε αποκρούστηκε, ο Ντόλτσε σκόραρε σύντομα σε κανονική ροή για το 8–13, αφήνοντας τη Βουλιαγμένη χωρίς δρόμο επιστροφής.

Παρόλα αυτά, οι Έλληνες πάλεψαν και σημείωσαν τα δύο τελευταία γκολ για το 13–15, και είχαν 67 δευτερόλεπτα…

You may also like