Κορασίδες με ψυχή σήκωσαν την Ελληνική σημαία στην Πόλη!!!
Αργυρό μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό η ομάδα του Αργύρη Θεοδωρόπουλου: φωτογραφίες, δηλώσεις.
Μεγάλη στιγμή για το ελληνικό πόλο στην Κωνσταντινούπολη, καθώς η Εθνική ομάδα Κορασίδων Κ16 κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, επιβεβαιώνοντας για ακόμη μια φορά τη δυναμική του ελληνικού γυναικείου water polo σε επίπεδο υποδομών.
Στον τελικό της διοργάνωσης, η Ελλάδα γνώρισε την ήττα με 19-14 από την εξαιρετικά ισχυρή Ισπανία, η οποία διαχειρίστηκε καλύτερα την πίεση ενός μεγάλου τελικού. Ωστόσο, η συνολική πορεία της Εθνικής και η κατάκτηση της 2ης θέσης αποτελούν μια σπουδαία επιτυχία και παράλληλα απόδειξη της συστηματικής δουλειάς που γίνεται στις μικρές ηλικίες.
Το ασημένιο αυτό μετάλλιο είναι το 72ο στην ιστορία του ελληνικού πόλο σε όλες τις μεγάλες διεθνείς διοργανώσεις (Παγκόσμια και Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα, World Cup και World League), με την Ελλάδα να μετρά πλέον 17 χρυσά, 27 ασημένια και 28 χάλκινα σε όλες τις κατηγορίες (Ανδρών, Γυναικών και Αναπτυξιακών ηλικιών).
Η επιτυχία αποκτά ακόμη μεγαλύτερη αξία, καθώς επετεύχθη υπό τις οδηγίες του Αργύρη Θεοδωρόπουλου, στην πρώτη του μεγάλη διοργάνωση ως ομοσπονδιακός τεχνικός του συγκεκριμένου ηλικιακού κλιμακίου. Ο πολύπειρος προπονητής προστίθεται έτσι στη λίστα των 24 Ελλήνων προπονητών που έχουν οδηγήσει Εθνική ομάδα της χώρας μας σε διεθνές βάθρο.
Ο Θοδωρόπουλος δήλωσε: “Είμαι πολύ ευχαριστημένος από την συνολική παρουσία της ομάδας μας. Το αργυρό μετάλλιο είναι η επιβράβευση των κόπων όλης της χρονιάς. Συγχαρητήρια και είμαι σίγουρος ότι θα υπάρχει και συνέχεια”
Η Ελλάδα, παρά την ήττα με 19-13 στον τελικό από την εξαιρετική Ισπανία, ανέβηκε στο δεύτερο σκαλί του βάθρου και επιβεβαίωσε για ακόμη μία φορά τη δυναμική της στον χώρο της υδατοσφαίρισης σε επίπεδο αναπτυξιακών ηλικιών.
Οι πρωταγωνίστριες της επιτυχίας δήλωσαν:
Σαλταμανίκα Ραφαέλα: “Είμαστε χαρούμενες αλλά μπορούσαμε και το Χρυσό. Για την προσπάθεια μας ανταμειφθήκαμε με το Αργυρό. Έχουμε τρομερή δύναμη και το μέλλον θα φέρει περισσότερες χαρές.”
Καραγιάννη Ανδρονίκη: Έχουμε μια ενωμένη ομάδα και όσο περισσότερο είμαστε μαζί θα αποδίδουμε καλύτερα”
Φαίδρα-Χριστίνα Λουπάκη:”Η προσπάθεια μας ανταμείφθηκε. Θα μπορούσαμε κατι παραπάνω αλλά παρόλα που δώσαμε τα δυνατά μας στο τέλος πήραμε αυτό που μας άξιζε.”
Αγγελική Δασκαλάκη: ” Η ομάδα έχει μέλλον και οι αθλήτριες είναι υψηλού επιπέδου.”
Αφροδίτη Μπιτσάκου: “Το μετάλλιο το αξίζαμε και το κατακτήσαμε γιατί βοήθησαν όλοι”