Πόλο: Euro Cup Women: Όλα ανοιχτά μετά τους πρώτους προημιτελικούς. Θα παλέψουν για την πρόκριση ΑΝΟΓ και Εθνικος
Με οριακές διαφορές και χωρίς καμία ομάδα να αποκτά καθαρό προβάδισμα ολοκληρώθηκαν οι πρώτοι αγώνες των προημιτελικών του LEN Euro Cup Women. Οι τέσσερις αναμετρήσεις άφησαν ανοιχτούς λογαριασμούς ενόψει των ρεβάνς, με τη μεγαλύτερη διαφορά να είναι μόλις δύο γκολ.
Στο Ελληνικό ενδιαφέρον, η ANC Γλυφάδας iRepair αναδείχθηκε ισόπαλη 8-8 με την EPlus CN Catalunya, αφήνοντας την πρόκριση για τη ρεβάνς στην Ισπανία. Παράλληλα, ο Εθνικός ΟΦΠΦ γνώρισε την πρώτη του ήττα στη φετινή διοργάνωση, χάνοντας 8-9 από την Pallanuoto Trieste στον Πειραιά.
Στα άλλα παιχνίδια, η BVSC Manna ABC επικράτησε εκτός έδρας της Antenore Plebiscito Padova με 11-9, ενώ η Zodiac CNAB έκανε εντυπωσιακή ανατροπή απέναντι στις Polar Bears και πήρε τη νίκη με 10-9.
Γλυφάδα – Catalunya 8-8
Η αναμέτρηση στο κολυμβητήριο της Γλυφάδας ήταν ιδιαίτερα ισορροπημένη. Οι δύο ομάδες συμβάδιζαν στο σκορ σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, με τη Γλυφάδα να παίρνει για πρώτη φορά προβάδισμα δύο τερμάτων στο τρίτο οκτάλεπτο (5-3).
Η Καταλονία αντέδρασε με σερί τριών τερμάτων για το 6-7, όμως η Μπρουκ Οτσόα ισοφάρισε με πέναλτι (7-7). Στην τελευταία περίοδο η Λίλι Τέρνερ έδωσε εκ νέου προβάδισμα στις γηπεδούχες, πριν η Τούλα Φάλβεϊ διαμορφώσει το τελικό 8-8 στον παίκτη παραπάνω.
Οι δύο ομάδες είχαν ευκαιρίες στα τελευταία δευτερόλεπτα, αλλά καμία δεν κατάφερε να πετύχει το νικητήριο γκολ.
Εθνικός – Τριέστε 8-9
Στον Πειραιά, η Τριέστε πήρε μικρό αλλά σημαντικό προβάδισμα πρόκρισης. Το παιχνίδι ξεκίνησε με έντονο αμυντικό χαρακτήρα, με τις Ιταλίδες να προηγούνται 2-4 στο ημίχρονο.
Η Τριέστε έφτασε δύο φορές στο +3 στο τρίτο οκτάλεπτο (2-5 και 3-6), όμως ο Εθνικός αντέδρασε και με γκολ των Κοντογιάννη και Μαμόγλου μείωσε σε 5-6. Στην τέταρτη περίοδο οι γηπεδούχες πέρασαν μπροστά με τη Μαμόγλου (8-7), αλλά η απάντηση της Τριέστε ήταν άμεση.
Η Τζόρτζια Κλατόφσκι ισοφάρισε και λίγο αργότερα η αρχηγός Λουκρέτσια Τσέργκολ ευστόχησε σε πέναλτι που έμελλε να κρίνει την αναμέτρηση (8-9). Ο Εθνικός είχε τελευταία επίθεση με παίκτη παραπάνω, χωρίς όμως να καταφέρει να ισοφαρίσει.
Η Μόργκαν ΜακΝτόουαλ ξεχώρισε για την Τριέστε με πέντε γκολ, ενώ για τον Εθνικό πρώτη σκόρερ ήταν η Άννα Μαμόγλου με τέσσερα.
Τα αποτελέσματα
-
ANC Γλυφάδας iRepair – EPlus CN Catalunya 8-8
-
Antenore Plebiscito Padova – BVSC Manna ABC 9-11
-
Zodiac CNAB – Polar Bears 10-9
-
Εθνικός ΟΦΠΦ – Pallanuoto Trieste 8-9
Οι ρεβάνς των προημιτελικών θα διεξαχθούν σε δύο εβδομάδες και θα κρίνουν τα τέσσερα εισιτήρια για τα ημιτελικά της διοργάνωσης.




