Ένα πολύ δυνατό ντέρμπι εκτυλίχθηκε κατά την τελευταία ημέρα του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος στην Κοΐμπρα, εκεί όπου Ελλάδα και ΗΠΑ πάλεψαν σκληρά για την κατάκτηση της 5ης θέσης στον κόσμο, κλείνοντας την παρουσία τους στη διοργάνωση χαμηλότερα από εκεί όπου αμφότερες ήθελαν να βρεθούν.

ΕΛΛΑΔΑ – ΗΠΑ 13-14

Ύστερα από ένα συναρπαστικό για τρία οκτάλεπτα παιχνίδι, οι ΗΠΑ, όχι μόνο κατάφεραν να ανατρέψουν την εις βάρος τους διαφορά (από 4-7 και 5-8), αλλά μπόρεσαν με την έναρξη του τέταρτου οκταλέπτου να βρουν τις δυνάμεις για να περάσουν μπροστά με 13-9, με 5:29 να απομένουν για τη λήξη, όμως τα κορίτσια της Ευτυχίας Καραγιάννη άμεσα μείωσαν σε 13-11 χάρη σε γκολ των Τριχά και Κουρέτα στο 3:39. Εν συνεχεία, σε παίκτη παραπάνω η Ελλάδα πέτυχε ένα μεγάλο γκολ με την Τριχά από αριστερά για το 13-12 στα 57 δευτερόλεπτα και στην άμυνα που ακολούθησε δόθηκε ποινή υπέρ των ΗΠΑ, με τον Αμερικανό κόουτς να καλεί τάιμ άουτ. Στο παραπάνω που ακολούθησε ήρθε ένα γκολ από την αριστερόχειρα Λάινμπακ που ουσιαστικά σφράγισε τη νίκη των Αμερικανών (14-12). Παρ’όλα αυτά, η Κουρέτα λίγα δευτερόλεπτα μείωσε σε 14-13 από το φουνταριστό με 7 δευτερόλεπτα να απομένουν και τις ΗΠΑ να κρατάνε τη μπάλα μέχρι την κόρνα της γραμματείας.

Αυτά τα κορίτσια, που βίωσαν την απογοήτευση του αποκλεισμού από την Ιταλία στα προημιτελικά, έχουν φέρει ήδη στην ελληνική υδατοσφαίριση μεγάλες επιτυχίες και είναι βέβαιο ότι στο άμεσο μέλλον θα μας προσφέρουν συγκινήσεις και κατακτήσεις μεταλλίων, καθώς και τροπαίων.