Pythia Cup 2026: Εντυπωσιακή τελετή έναρξης δίπλα στη θάλασσα της Ιτέας
Με μια όμορφη τελετή δίπλα στη θάλασσα άνοιξε το βράδυ της Κυριακής 26 Ιουλίου η αυλαία του διεθνούς τουρνουά υδατοσφαίρισης «Pythia Cup 2026 – Women U20» στην Ιτέα.
Η ιστορική διοργάνωση συμπληρώνει φέτος 27 χρόνια παρουσίας και συγκεντρώνει έξι ισχυρές εθνικές ομάδες Νέων Γυναικών. Εκτός από την Ελλάδα, στο τουρνουά συμμετέχουν η Ιταλία, η Ρωσία, το Ισραήλ, η Κροατία και η Ολλανδία.
Πλήθος κόσμου βρέθηκε στην εκδήλωση και χειροκρότησε θερμά τις αποστολές και όλους τους συντελεστές της διοργάνωσης. Μετά την παρέλαση των ομάδων, οι αθλήτριες συμμετείχαν στο εορταστικό κλίμα, παρουσιάζοντας ακόμη και τις χορευτικές τους ικανότητες.
Η αναφορά στο χρυσό της Εθνικής Ανδρών
Την Κολυμβητική Ομοσπονδία Ελλάδας εκπροσώπησε η Ελευθερία Σαραντίδου, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου και πρόεδρος της Περιφερειακής Επιτροπής Ανατολικής Στερεάς Ελλάδας και Εύβοιας.
Κατά τον χαιρετισμό της, αναφέρθηκε και στη μεγάλη επιτυχία της Εθνικής ομάδας Υδατοσφαίρισης Ανδρών, η οποία λίγες ώρες νωρίτερα είχε κατακτήσει το χρυσό μετάλλιο στο World Cup του Σίδνεϊ.
Στη συνέχεια, η Ελευθερία Σαραντίδου απένειμε τιμητικές πλακέτες στον Δήμαρχο Δελφών Παναγιώτη Ταγκαλή, στην Αντιπεριφερειάρχη Φωκίδας Πέγκυ Αραβαντινού, στον πρώην Δήμαρχο Ιτέας και πρώην μέλος του Δ.Σ. της ΚΟΕ Αριστείδη Παπαλάιο, καθώς και στην πρόεδρο του ΝΟ Ιτέας Γεωργία Τριψάνα, για τη συμβολή τους στη διοργάνωση.
Εθιμοτυπικά δώρα και παραδοσιακοί χοροί
Ο Δήμαρχος Δελφών, μαζί με τον Αντιδήμαρχο Αθλητισμού Ιτέας Νίκο Γιογάκη και τον πρόεδρο της Κοινότητας Ιτέας Γιώργο Παπαποστόλου, προσέφεραν εθιμοτυπικά δώρα στην ΚΟΕ και στις αποστολές των ομάδων.
Το πρόγραμμα της τελετής ολοκληρώθηκε με την παρουσία του Μουσικοχορευτικού και Λαογραφικού Ομίλου Ιτέας «Το Χοροστάσι», ο οποίος παρουσίασε παραδοσιακούς χορούς.
Πρεμιέρα απέναντι στην Ιταλία για την Ελλάδα
Η Εθνική ομάδα αρχίζει τις αγωνιστικές της υποχρεώσεις τη Δευτέρα 27 Ιουλίου στις 10:30 απέναντι στην Ιταλία. Την ίδια ημέρα, στις 21:00, θα αντιμετωπίσει το Ισραήλ.
Ο ομοσπονδιακός τεχνικός Φώντας Λεμπέσης, με συνεργάτιδα τη Χρύσα Χατζέλη, έχει στη διάθεσή του 20 αθλήτριες για τη διοργάνωση:
Νικολέτα Κυριακοπούλου, Κατερίνα Λέκκου, Νεφέλη Κρασσά, Ελίζα Κουτσαντά, Ραφαέλα Σαλταμανίκα, Ανδρονίκη Καραγιάννη, Νίκη Τσιούγκρη, Κασσιάνα Μαργαρίτη, Ελένη Μπέτα, Ασπασία Φουράκη, Νεφέλη Κοβάτσεβιτς, Δέσποινα Δρακωτού, Αράδνη Καραμπέτσου, Μαρία Παπαδοπούλου, Ασημίνα Κλαψιανού, Φιλιώ Σάλεχ, Εμμανουέλα Καπετοπούλου, Θεοδώρα Παπαδοπούλου, Βίβιαν Σαουλίδη και Ειρήνη Σταυρίδου.
Δυνατό τεστ πριν από Ευρωπαϊκό και Παγκόσμιο
Το Pythia Cup αποτελεί ένα ιδιαίτερα σημαντικό στάδιο προετοιμασίας για τις Ελληνίδες διεθνείς, πριν από δύο μεγάλες διοργανώσεις.
Η Εθνική Νέων Γυναικών Κ20 θα συμμετάσχει στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Οέιρας στην Πορτογαλία, από την 1η έως τις 7 Αυγούστου, ενώ ακολουθεί το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Νεανίδων Κ18 στην Τενερίφη, από τις 16 έως τις 23 Αυγούστου.
Το πρόγραμμα του Pythia Cup 2026
Δευτέρα 27 Ιουλίου
09:00 Κροατία – Ρωσία
10:30 Ελλάδα – Ιταλία
12:00 Ολλανδία – Ισραήλ
18:00 Ιταλία – Κροατία
19:30 Ολλανδία – Ρωσία
21:00 Ισραήλ – Ελλάδα
Τρίτη 28 Ιουλίου
09:00 Κροατία – Ολλανδία
10:30 Ρωσία – Ελλάδα
12:00 Ιταλία – Ισραήλ
Τετάρτη 29 Ιουλίου
09:00 Κροατία – Ελλάδα
10:30 Ρωσία – Ισραήλ
12:00 Ιταλία – Ολλανδία
19:00 Ρωσία – Ιταλία
20:30 Ελλάδα – Ολλανδία
Πέμπτη 30 Ιουλίου
10:00 Μικρός τελικός
11:30 Τελικός
13:00 Απονομές
Όλοι οι αγώνες της διοργάνωσης θα μεταδοθούν από την ΚΟΕ TV.
Ο


