Πόλο ανδρών, εθνική Κροατίας: Προειδοποιεί πως δεν θα αγωνιστεί στο Super Final για πολιτικούς λόγους!

by Κώστας Παππάς

Η εθνική ομάδα πόλο ανδρών της Κροατίας, προειδοποίησε πως δεν πρόκειται να μεταβεί στο Κότορ του Μαυροβούνιου για την τελική φάση του World Cup (11-13 Απριλίου), αν δεν λυθεί ένα πρόβλημα που βασίζεται σε πολιτικά κριτήρια. Πιο συγκεκριμένα, με επιστολή της η κροατική ομοσπονδία υδατοσφαίρισης ενημέρωσε πως δεν θα αγωνιστεί στο κολυμβητήριο του Κότορ, που φέρει το όνομα του Ζόραν Γκόπτσεβιτς, καθώς στην Κροατία θεωρείται εγκληματίας πολέμου.

Ο Μαυροβούνιος Ζόραν Γκόπτσεβιτς, που κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο με την εθνική ομάδα πόλο της Γιουγκοσλαβίας στους Ολυμπιακούς Αγώνες στη Μόσχα το 1980, στη διάρκεια του εμφυλίου πολέμου στην πρώην Γιουγκοσλαβία διετέλεσε διοικητής φρουρών του στρατοπέδου Morinj, έξω από το Κότορ, όπου σύμφωνα με την κροατική πλευρά κακομεταχειρίστηκαν και εκτελέστηκαν Κροάτες πολίτες.

Η ομοσπονδία υδατοσφαίρισης της Κροατίας ζητά από την αντίστοιχη του Μαυροβούνιου, αλλά κι από την World Aquatics να δοθεί λύση, αλλιώς η εθνική τους ομάδα δεν θα πάρει μέρος στους αγώνες (στους οποίους συμμετέχει φυσικά και η ομάδα του Θοδωρή Βλάχου) αδιαφορώντας για τις όποιες κυρώσεις μπορούν να υπάρξουν. Υπενθυμίζεται πως η Κροατία θα αντιμετωπίσει στον προημιτελικό το Μαυροβούνιο, με τις εξελίξεις επί του θέματος να αναμένονται εντός των προσεχών ημερών.

 

You may also like

Retina Logo Mobile Aquafeed24

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

© AQF24 MEDIA