Τον σχεδιασμό της εν όψει της νέας σεζόν συνεχίζει η ΝΕ Πατρών και στο πλαίσιο αυτό προχώρησε μια πολύ σημαντική κίνηση, καθώς μέσω ανάρτησης στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, έκανε γνωστό πως ο Γρηγόρης Τσίγκας αναλαμβάνει υπεύθυνος Στρατηγικού Σχεδιασμού της γυναικείας ομάδας υδατοσφαίρισης που επιστρέφει στην Α1 Εθνική κατηγορία, μαζί με την έτερη ομάδα της πόλης, τον ΝΟ Πατρών.
Ο κ. Τσίγκας έχει δηλώσει πολλές φορές την αγάπη του για το υδάτινο στοιχείο και είναι βέβαιο πως η «εμπλοκή» του στην αγαπημένη ΝΕΠ θα δώσει σημαντική ώθηση στην ομάδα, που στοχεύει σε μία καλή πορεία την ερχόμενη σεζόν στο απαιτητικό πρωτάθλημα της Α1 γυναικών.
Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΝΕ ΠΑΤΡΩΝ: «Με βαθιά αγάπη για τον αθλητισμό και πλούσιο παρελθόν στον χώρο, ο Αναπληρωτής Καθηγητής Καρδιολογίας Γρηγόρης Τσίγκας αναλαμβάνει τον ρόλο του υπεύθυνου Στρατηγικού Σχεδιασμού της Γυναικείας Ομάδας Πόλο της ΝΕΠ.
Στόχος του η ενίσχυση της ομάδας τόσο οργανωτικά, όσο και οικονομικά, με έμφαση στην εύρεση χορηγιών και στη σωστή διαχείριση του προϋπολογισμού, ώστε η ομάδα να μπορέσει να σταθεροποιηθεί στην Α1 Εθνική και να χτίσει το μέλλον της πάνω σε στέρεες βάσεις.
Ο Γρηγόρης Τσίγκας δεν είναι άγνωστος στον χώρο του αθλητισμού. Πρώην αθλητής μπάσκετ, έχει αγωνιστεί σε ιστορικές ομάδες όπως ο Χαρίλαος Τρικούπης Μεσολογγίου, ο ΠΑΟΚ Πατρών και ο Ηρακλής Πατρών. Υπήρξε μάλιστα αρχηγός της ομάδας μπάσκετ της Ιατρικής Σχολής Πατρών κατά την περίοδο 1992-1997. Σήμερα συνεχίζει να αθλείται ερασιτεχνικά παίζοντας τένις, ενώ παραμένει φανατικός φίλος του υγρού στίβου.
Η προσωπική του σύνδεση με τη ΝΕΠ είναι βαθιά, αφού και τα τρία παιδιά του – η Ειρήνη, η Ελένη και ο Γιώργος Τσίγκας – αγωνίζονται στις ομάδες πόλο του συλλόγου. Ο ίδιος δηλώνει υπερήφανος και ενθουσιασμένος που αναλαμβάνει έναν τόσο ουσιαστικό ρόλο, ενισχύοντας έμπρακτα το αθλητικό περιβάλλον που αγαπά.
Θιασώτης της αρχής “νους υγιής εν σώματι υγιή”, ο Γρηγόρης Τσίγκας φιλοδοξεί να συμβάλει στη βιώσιμη ανάπτυξη της ομάδας, ενισχύοντας τον ρόλο του ερασιτεχνικού αθλητισμού ως πρότυπο ήθους, προσπάθειας και συλλογικότητας.
Καλορίζικος και καλή επιτυχία στα νέα του καθήκοντα!».