Την καλύτερη του χρονιά έζησε το Beachpolistas World Tour 2022 στο Ικίκε της Χιλής, αφού η τέταρτη έκδοση του τουρνουά είχε και την περισσότερη απήχηση, κάτι που αποτυπώθηκε από τις συμμετοχές των αθλητών, οι οποίοι ήταν πολυάριθμοι και απόλαυσαν το διασκεδαστικότερο ομαδικό παιχνίδι του καλοκαιριού!

Στην πανέμορφη Playa Cavancha και το Ικίκε, το… beachπολιστικό σκηνικό είχε στηθεί στις 6 Μαΐου και οι τελικοί διεξήχθησαν στις 8 Μαΐου, με τον αντιπρόσωπο των #beachpolistas στη Λατινική Αμερική και πρώην αρχηγό της εθνικής ομάδας της χώρας, Πέντρο Ντίαζ, να εκφράζει την απόλυτη ικανοποίησή του για τη διοργάνωση.

Συνολικά, δεκαέξι ομάδες πήραν μέρος και έζησαν τη μοναδική εμπειρία που ζουν εδώ και 13 χρόνια οι #beachpolistas στην Ελλάδα, την Κύπρο, την υπόλοιπη Ευρώπη και τη Λατινική Αμερική και μάλιστα φέτος στο Ικίκε έγιναν αγώνες σε τρεις διαφορετικές κατηγορίες.

Συγκεκριμένα, στην OPEN κατηγορία πρωταθλητές αναδείχθηκαν οι Municipalidad Iquiqe, το ασημένιο μετάλλιο κατέκτησαν οι Valhalla και το χάλκινο οι ConCon Tropicalls. Η συνολική κατάταξη της κατηγορίας OPEN ήταν η εξής: 1) Municipalidad Iquique, 2) Valhalla, 3) ConCon Tropicals, 4) Los Asesinos, 5) Perlas del Norte, 6) Polo Mantys, 7) Coquimbo, 8) Master Antofagasta.

Στην κατηγορία των γυναικών η τελική κατάταξη ήταν η εξής: 1) Fabulosas, 2) Las Chikoritas, 3) Brac, 4) Tiburoncin.

Στην παιδική κατηγορία, τα αποτελέσματα ήταν ως εξής: 1) Cormudepi UM, 2) Cormudepi Celeste, 3) Cormudepi Azul, 4) Cormudepi Blanco. 

Οι Χιλιανοί #Beachpolistas ανανέωσαν το ραντεβού τους για το 2023 στο Ικίκε, ωστόσο η παρουσία τους αναμένεται δυνατή στο φετινό τουρνουά στα Βοτσαλάκια του Πειραιά, το οποίο είναι προγραμματισμένο για τις 2-4 Σεπτεμβρίου, μπροστά από το Δημοτικό Κολυμβητήριο «Ανδρέας Γαρύφαλλος».

Ακολουθήστε τους #beachpolistas στο #Instagram