Πάλεψε αλλά «λύγισε» από την ανώτερη Λιλ ο ΑΝΟ Γλυφάδας στην πρεμιέρα του Α’ Ομίλου του LEN Euro Cup Γυναικών καθώς ηττήθηκε με 17-14 στο κολυμβητήριο της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων. Το συγκρότημα του Αργύρη Θεοδωρόπουλου «πλήρωσε» την άσχημη δεύτερη περίοδο που δέχθηκε πέντε τέρμα δίχως να σκοράρει με αποτέλεσμα το 4-4 του πρώτου οκταλέπτου να γίνει 9-4 για τις Γαλλίδες στο ημίχρονο. Πλέον ο ΑΝΟ Γλυφάδας στρέφει την προσοχή του στην εντός έδρας αναμέτρηση με την Ντε Ζάαν, ενώ το συγκρότημα του Ανέστη Πεσματζόγλου αντιμετωπίζει στη Γαλλία την Πάντοβα.

ΑΝΟ Γλυφάδας – Λιλ 14-17

Ο ΑΝΟ Γλυφάδας ξεκίνησε ιδανικά την αναμέτρηση αφού προηγήθηκε στη πρώτη επίθεση του με την Φράνκι σε παίκτρια παραπάνω στο 7:29 ύστερα από εξαιρετική κυκλοφορία της μπάλας. Παρόλα αυτά η Λιλ ισοφάρισε σε 1-1 με την Βέρνου σε κόντρα και πήρε το προβάδισμα (2-1) με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι της Χάρντι, ενώ πριν την ισοφάριση των Γαλλίδων το συγκρότημα του Αργύρη Θεοδωρόπουλου έχασε κόντρα 1vs0 με την Κουρέτα να διπλασιάσει τα τέρματά του. Παρόλα αυτά ο ΑΝΟΓ έφερε το παιχνίδι στα ίσα (2-2) με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι της Ελευθερίας Φουντωτού. Εν συνεχεία οι φιλοξενούμενες πήραν εκ νέου το προβάδισμα (3-2) με την Κορντοσκάϊα αλλά η ελληνική ομάδα είχε την απάντηση με την αρχηγό Ελένη Γρηγοροπούλου ύστερα από ασίστ της Θωμαϊς Μουστακαρία. Η Λιλ ανέκτησε το προβάδισμα (4-3) με εξαιρετική κίνηση της Μαγντόβα από τη θέση του φουνταριστού αλλά ο ΑΝΟΓ είχε άμεση απάντηση με την Διονυσία Κουρέτα μετά από ασίστ της Ο’ Ράιλι εννέα δευτερόλεπτα πριν τη λήξη του χορταστικού πρώτου οκταλέπτου που σκόραραν οκτώ διαφορετικές παίκτριες (!).

Στη δεύτερη περίοδο το συγκρότημα του Αργύρη Θεοδωρόπουλου δεν είχε τις ίδιες καλές επιλογές στην επίθεση με αποτέλεσμα οι Γαλλίδες να «τρέξουν» ένα σερί 4-0 σε διάστημα τεσσάρων λεπτών δείχνοντας την εμπειρία που διαθέτουν από ευρωπαϊκά κύπελλα με εκφραστές την Μπαρίγκο Ρομπέρο που πέτυχε δύο τέρματα αλλά και τις Βέρνου και Χάρντι. Στο 1:41 της περιόδου οι Γαλλίδες σημείωσαν ακόμα ένα τέρμα με την Μαγντόβα που έκανε το 9-4 του ημιχρόνου.

Στο τρίτο οκτάλεπτο ο ΑΝΟ Γλυφάδας με ένα γρήγορο σερί 2-0 έκανε το 9-6 με τις Ελευθερία Φουντωτού και Παναγιώτα Νίνου να σκοράρουν δίνοντας επιθετική «ανάσα» στην ελληνική ομάδα που είχε να πετύχει κάποιο τέρμα από την πρώτη περίοδο. Εν συνεχεία η Μπαρίγκο Ρομέρο έκανε το 10-6 σε παίκτη παραπάνω και Φράνγκι μείωσε εκ νέου σε 10-7 αλλά οι Γαλλίδες ανέβασαν εκ νέου την διαφορά στα τέσσερα τέρματα (11-7) με την Μαγντόβα. Παρόλα αυτά ο ΑΝΟΓ δε το έβαλε και έκανε το 11-8 με νέο τέρμα της Παναγιώτας Νίνου αλλά η Λιλ με την Μαγντόβα σε κόντρα διατήρησε την διαφορά στα τέσσερα τέρματα (12-8). Το συγκρότημα του Αργύρη Θεοδωρόπουλου με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι της Ο’ Ράιλι μείωσε σε 12-9 αλλά και πάλι οι Γαλλίδες με την Κορντοσκάϊα έκαναν το 13-9. Παρόλα αυτά η ελληνική μείωσε σε 13-10 με την Θωμαϊς Μουστακαρία σε κόντρα 2vs1.

Στη τελευταία περίοδο ο ΑΝΟΓ μείωσε σε 13-11 με την Ο’ Ράιλ αλλά η Λιλ είχε άμεση απάντηση με το πέμπτο τέρμα της Μαγντόβα διατήρησε την διαφορά στα τρία τέρματα (14-11). Παρόλα αυτά η ελληνική ομάδα μείωσε σε 14-12 και πάλι με την Ο’ Ράιλ σε παραπάνω αλλά δύο τέρματα των Γαλλίδων από τις Μπόβαλη, Κορντοσκάϊα και Βέρνου «κλείδωσαν» την νίκη για τις φιλοξενούμενες. Το τελικό αποτέλεσμα διαμόρφωσαν οι Θωμαϊς Μουστακαρία και Ελευθερία Φουντωτού. Πρώτες σκόρερ για τον ΑΝΟΓ ήταν οι Ο’ Ράιλι και Ελευθερία Φουντωτού που σημείωσαν από τρία τέρματα, ενώ του αγώνα ήταν η Μαγντόβα που πέτυχε πέντε.

Τα οκτάλεπτα 4-4, 0-5, 6-4, 4-4

ΑΝΟ Γλυφάδας (Αργύρης Θεοδωρόπουλος): Καρύτσα, Νίνου Π. 2, Μουστακαρία 2, Λούδη Αν., Γρηγοροπούλου 1, Ρουμελιώτη, Κανελλοπούλου, Φράνκι 2, Ο’ Ράιλι 3, Φουντωτού 3, Πιοβάν, Κουρέτα 1, Τσιάρα

Λιλ (Ανέστης Πεσματζόγλου): Ρικρόλ, Ουσάς, Φρι, Κλάπερτον, Χάρντι 2, Βέρνου Ε. 3, Κορντοσκάϊα 3, Μπόβαλη 1, Ντι Φράγια, Μπαρίγκο Ρομέρο 3, Ρουσσάκη, Μαγντόβα 5, Λεφέμπγ