Με μελανό σημείο την δεύτερη περίοδο που η Εθνική μας ομάδα Νέων Γυναικών δέχθηκε επτά τέρματα το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα ηττήθηκε με 15-11 από την Ιταλία για τα προημιτελικά του Παγκοσμίου πρωταθλήματος και έμεινε εκτός τετράδας. Πλέον τα κορίτσια της Ευτυχίας Καραγιάννη θα παίξουν για τις θέσεις 5-8 του τουρνουά.

Ελλάδα – Ιταλία 11-15 (3-4, 3-7, 1-3, 4-1)

Στο αγωνιστικό κομμάτι οι δύο ομάδες μπήκαν νευρικές με λάθος επιλογές στην επίθεση με το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα να ανοίγει το σκορ χάρη σε εύστοχη εκτέλεση πέναλτι της Στεφανίας Σάντα στο 5:04. Παρόλα αυτά η απάντηση της Ιταλίας ήταν άμεση καθώς η Γκουστίνι από τη θέση 3 σε παίκτρια παραπάνω ισοφάρισε σε 1-1 και η ίδια παίκτρια με ωραία κίνηση από τα δύο μέτρα έδωσε το πρώτο προβάδισμα στην ομάδα της. Εν συνεχεία η Εθνική μας ομάδα έφερε το ματς στα ίσα με σουτ της Φωτεινής Τριχά με σουτ από τη θέση 2 που πρόλαβε και τα μπλοκ. Όμως η Ιταλία πήρε εκ νέου το προβάδισμα (3-2) με μακρινή λόμπα της Μπετίνι από τη θέση 2 και το διεύρυνε στα δύο τέρματα (4-2), με την Θωμαΐς Μουστακαρία να μειώνει σε 4-3 με έξυπνο σουτ από τη θέση 4.

Στη δεύτερη περίοδο οι Ιταλίδες μπήκαν με το πόδι πατημένο στο γκάζι αιφνιδιάζοντας τα κορίτσια της Ευτυχίας Καραγιάννη και με επιμέρους σερί 7-3 εκτόξευσαν τη διαφορά στα πέντε τέρματα (11-6). Η Εθνική μας ομάδα είχε καταφέρει να μειώσει (6-4) στις αρχές της περιόδου με τη Σοφία Τορνάρου με ωραίο σουτ από τη θέση 2, ενώ η Στεφανία Σάντα σε παίκτρια παραπάνω από θέση 5 είχε κάνει το 8-5. Στα τελευταία δύο λεπτά του οκταλέπτου η Ελλάδα προσπάθησε μέσω της άμυνας να ροκανίσει τη διαφορά αλλά χωρίς αποτέλεσμα αφού σημείωσε μόλις ένα και πάλι με τη Στεφανία Σάντα σε κόντρα.

Στο δεύτερο ημίχρονο η Εθνική μας ομάδα είχε να ανέβει ένα βουνό προκειμένου να μπει εκ νέου στη διεκδίκηση της νίκης και της μεγάλης πρόκρισης αλλά οι διεθνείς μας πάλεψαν μέχρι το τέλος. Στο τρίτο οκτάλεπτο η Ελλάδα σκόραρε στη πρώτη επίθεσή της με την Διονυσία Κουρέτα σε παίκτρια παραπάνω (11-7) αλλά η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη με αποτέλεσμα η διαφορά να φτάσει σε double score (14-7). Στη τελευταία περίοδο με τα πάντα να έχουν κριθεί η Εθνική μας ομάδα κατάφερε να μειώσει την διαφορά 15-11 χάρη σε τέρματα των Στεφανία Σάντα 2, Σταματίνα Καϊάφα και Σοφία Τορνάρου.