Πλατανιώτη και Μαλκογεώργου στο #AQF24: «Έχουμε ευθύνη, ευγνώμονες γι’ αυτό το ταξίδι» (video)

Η Ευαγγελία Πλατανιώτη και η Σοφία Μαλκογεώργου συνήθως χορεύουν στο νερό. Όταν δεν το κάνουν μιλούν για τον υδρόβιο χορό τους, όπως συνέβη με το #AQF24.

by Μάνος Φυρογένης

Με ένα αόρατο κουμπί ο χρόνος γυρίζει πίσω. Φεβρουάριος 2024, Ντόχα. Αγωνία, άγχος, πίεση, μαθηματικοί υπολογισμοί. Εν τέλει πήγαν όλα καλά και γύρισαν από την έρημο με ένα πλατύ χαμόγελο και το εισιτήριο για το Παρίσι στο χέρι.

Η Σοφία Μαλκογεώργου ετοιμάζεται πνευματικά και σωματικά για την πρώτη της συμμετοχή σε Ολυμπιακούς Αγώνες αφού είχε διακόψει την παρουσία της στην Εθνική ομάδα για τρία χρόνια ούτως ώστε να μπορέσει να ανταποκριθεί στο τμήμα που φοιτούσε. Θαρραλέα απόφαση.

Η Ευαγγελία Πλατανιώτη από την άλλη που μάγεψε τους πάντες στο “Aspire Dome” πριν από μερικούς μήνες ανεβαίνοντας δις στο βάθρο των νικητών (χρυσό και ασημένιο), ετοιμάζεται για την 4η συμμετοχή της σε Ολυμπιακούς Αγώνες. Σαν ντουέτο όμως, εις σάρκα μίαν, θα είναι η πρώτη τους παρουσία. Και νιώθουν ανυπομυνησία.

Τα χρυσά κορίτσια της καλλιτεχνικής κολύμβησης τέθηκαν με χαρά τη στη διάθεση του #AQF24 στο πλαίσιο της Media Day της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας και αφού εξήγησαν τι σκέφτονται βρισκόμενες (σχεδόν) διαρκώς κάτω από την επιφάνεια του νερού, είπαν αυτό που θα έγραφαν σε μία λευκή κόλλα χαρτί με τίτλος, “Paris, the end”.

Δηλώσεις στον Μάνο Φυρογένη και τον Κώστα Παππά

«Ανάμεικτα τα συναισθήματα. Υπάρχει ενθουσιασμός, προσμονή, χαρά. Σίγουρα υπάρχει το λογικό και απαιτούμενο άγχος που πρέπει να έχει και ένας αθλητής για να βρίσκεται σε μία εγρήγορση. Νομίζω πως βρισκόμαστε σε καλό δρόμο. Το κυρίαρχο όμως συναίσθημα θα έλεγα ότι είναι η προσμονή» σημείωσε αρχικά η… Βασίλισσα στη Ντόχα.

Το να βρεθείς και μόνο στους Ολυμπιακούς Αγώνες, το μεγαλύτερο αθλητικό γεγονός για κάθε αθλητή και αθλήτρια είναι πολύ σημαντικό ωστόσο το ελληνικό δίδυμο της καλλιτεχνικής κολύμβησης δεν αρκείται σε αυτό.

«Για τους στόχους που έχουμε θέσει δεν μας αρκεί απλά το να έχουμε μία συμμετοχή. Θέλουμε να φέρουμε ένα πολύ όμορφο αποτέλεσμα και δουλεύουμε καθημερινά γι’ αυτό το στόχο» ξεκαθάρισε η Σοφία Μαλκογεώργου.

Παρόμοια η φιλοσοφία και της Ευαγγελίας Πλατανιώτη. Αν δεν ταιριάζανε άλλωστε, δεν θα τα κατάφερναν. «Θα μπορεί να ειπωθεί η λέξη ‘δικαίωση’ όταν εμείς έχουμε δώσει τον καλύτερό μας εαυτό και πάρουμε το αποτέλεσμα που αξίζουμε.»

«Νιώθουμε πάρα πολύ περήφανες που θα βρισκόμαστε στους Ολυμπιακούς Αγώνες και θα εκπροσωπήσουμε τη χώρα μας. Θέλουμε να τη φέρουμε όσο πιο ψηλά γίνεται, ανυπομονούμε» είπε η Μαλκογεώργου για να προσθέσει το alter ego της στο νερό πως… «έχουμε και ευθύνη από τη στιγμή που εκπροσωπούμε τη χώρα μας».

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Aquafeed24.com (@aquafeed24)

Οι μεγαλόπνοοι στόχοι ακόμα και τα όνειρα, ξεπροβάλουν σιγά σιγά. «Όταν πρωτοπήρα στην πισίνα σκεφτόμουν πόσο πολύ μου άρεσε το άθλημα το οποίο κάνω. Στην αρχή δεν μου περνούσε καν από το μυαλό το ενδεχόμενο της Εθνικής Ομάδας. Ήμουν πολύ μικρή. Όλα έρχονται σιγά σιγά. Ήταν ένα βήμα το φορά, έτσι μεγάλωνε ο στόχος» τόνισε η Πλατανιώτη για το αν είχε σκεφτεί όσα θα ακολουθούσαν, φτάνοντας σε σημείο να συμμετέχει για μία ακόμα φορά στο μεγαλύτερο αθλητικό γεγονός.

«Δεν μπορούσα να φανταστώ αυτό που θα ακολουθήσει. Αυτό που με κράτησε τόσα χρόνια ήταν η αγάπη μου για το άθλημα και το πάθος που έχω. Όσο μεγάλωνα όμως και μεγάλωναν οι επιτυχίες, κάπου εκεί τρύπωσε στο μυαλό μου ιδέα και φέτος ήρθε η ώρα.»

Χορεύοντας στο νερό. Αυτό είναι η συγχρονισμένη – έτσι την μάθαμε – ή καλλιτεχνική εν πάσει περίπτωση κολύμβηση. Τι σκέφτεται όμως μία αθλήτρια του βεληνεκούς τους μέσα στο νερό; «Τις διορθώσεις γιατί αν δεν το κάνεις δεν θα βγει αυτό που χρειάζεται και θέλεις να βγει. Εμψυχώνεις τον εαυτό σου όταν θέλεις πάρα πολύ να αναπνεύσεις αλλά δεν μπορείς να το κάνεις γιατί πρέπει να εκτελέσεις. Εμψυχώνεις τον εαυτό σου όταν νιώθεις ότι χέρια και πόδια σε εγκαταλείπουν και έχεις ακόμα πάρα πολύ μέχρι να τελειώσει το πρόγραμμα. Ακόμα και τα 30” ή και τα 10” είναι αρκετά για εμάς όταν αισθάνεσαι ότι δεν μπορείς να ελέγξεις το σώμα σου. Θέλει καλή φυσική κατάσταση ούτως ώστε να χρειάζεται όλο και λιγότερη εμψύχωση ο εαυτός σου και να είσαι πάρα πολύ συγκεντρωμένη», τόνισε η Παγκόσμια πρωταθλήτρια με εκείνη τη φοβερή εμφάνιση ντυμένη ως μαύρος κύκνος.

«Έχουμε πάρα πολύ καλή σχέση με την Ευαγγελία, περνάμε πολλές ώρες μέσα στην ημέρα μαζί. Και στην προπόνηση και εκτός νερού. Βρισκόμαστε όλη μέρα, περνάμε πολύ χρόνο. Είμαστε φίλες και ελπίζω αυτό να βοηθήσει στο αποτέλεσμα.»

Κλείνοντας, το χρυσό δίδυμο της ελληνικής καλλιτεχνικής κολύμβησης ρωτήθηκε για κάτι φανταστικό και παράλληλα πραγματικό. Αν είχαν έναν τίτλο «Paris the end», τι θα έγραφαν.

Κοιτάχτηκαν, πήραν τα δευτερόλεπτα που χρειάστηκαν να το επεξεργαστούν στο μυαλό τους και συμφώνησαν. «Thank you θα έγραφα, είμαι ευγνώμων για αυτό το ταξίδι» απάντησε με χαμόγελο η Ευαγγελία Πλατανιώτη με την Σοφία Μαλκογεώργου να γνέφει καταφατικά. Τα λόγια της μίας βρήκαν απόλυτα σύμφωνη την άλλη. Συγχρονισμένη απάντηση, όπως καλούνται να κάνουν μέσα στο νερό.

You may also like

Retina Logo Mobile Aquafeed24

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

© AQF24 MEDIA