Η καραντίνα πέρασε και τα πρώτα δειλά και προσεχτικά βήματα, μετά τη χαλάρωση των μέτρων, για την επιστροφή των αθλητών και των αθλητριών μας του υγρού στίβου στις κανονικές προπονήσεις, έγιναν από τα μέσα της περασμένης εβδομάδας.

Ήδη οι διεθνείς των πέντε ολυμπιακών αθλημάτων της ΚΟΕ (κολύμβηση, υδατοσφαίριση, συγχρονισμένη κολύμβηση, καταδύσεις) που ανήκουν στους επιλέκτους οι οποίοι δηλώθηκαν στη ΓΓΑ, επέστρεψαν στις πισίνες και είχαν την πρώτη τους επαφή με το νερό. Από την προσεχή εβδομάδα αναμένεται να επιστρέψουν και οι υπόλοιποι αθλούμενοι στα σπορ της πισίνας, όλων των σωματείων και είναι άνω των 13 ετών, σε όσα κολυμβητήρια -φυσικά- είναι έτοιμα για να τους φιλοξενήσουν. Ανάμεσά τους και αυτοί του Νηρέα Χαλανδρίου (κολύμβηση υδατοσφαίριση, συγχρονισμένη), αρχής γενομένης από το ΟΑΚΑ την προσεχή Τρίτη ή το αργότερο Τετάρτη.

Η γυναικεία ομάδα υδατοσφαίρισης του Νηρέα Χαλανδρίου, όμως, πραγματοποίησε την Πέμπτη (14/5) την πρώτη συνάντηση των αθλητριών με το προπονητικό τιμ, μετά από πολύ καιρό (που αθλούνταν μέσω τηλεδιασκέψεων από το σπίτι), σε ανοιχτό χώρο και συγκεκριμένα στην πλαζ της Βουλιαγμένης. Η πρώτη ομαδική προπόνηση έγινε προσεχτικά, ελήφθησαν όλα τα προβλεπόμενα μέτρα, με μάσκες και διατηρώντας τις αποστάσεις και φυσικά χωρίς μπάλα (αυτή λειτούργησε μόνο ως εφέ). Ασκήσεις έγιναν και μέσα στο θαλασσινό νερό.

“Ηταν μια ανάσα για μας, κυρίως ψυχολογική, η ομαδική προπόνηση μετά από καιρό, μας δήλωσε η αρχηγός Ιφιγένεια Μαυρωτά “Περιμένουμε να ανοίξει πλέον και το κολυμβητήριό μας και να επιστρέψουμε κανονικά στην προπόνηση στην πισίνα. Άλλωστε θα τηρούνται όλα τα μέτρα, ενώ και οι ειδικοί λένε ότι η υδατοσφαίριση είναι το λιγότερο επικίνδυνο ομαδικό άθλημα για μετάδοση του ιού”.

ΠΗΓΗ: nireashal.gr

Facebook Comments