Παυλίδης: «Επιζήμια και επιβαρυντική η διακοπή»

by Aquafeed 24

Διαμαρτύρεται έντονα ο προπονητής της ομάδας πόλο Γυναικών του νταμπλούχου Ολυμπιακού, ο Χάρης Παυλίδης και με δήλωσή του στην επίσημη ιστοσελίδα του ερασιτέχνη (olympiacossfp.gr) αναφέρεται στην κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στον ερασιτεχνικό αθλητισμό με τη διακοπή των πρωταθλημάτων και των προπονήσεων, υπογραμμίζοντας τους κινδύνους που ελλοχεύουν από το γεγονός αυτό.

Πόσο μάλλον όταν ο Ολυμπιακός θα έχει υποχρεώσεις σε λίγο καιρό στην Ευρωλίγκα του πόλο Γυναικών και ενώ για τις ελληνικές ανδρικές ομάδες που έχουν ευρωπαϊκές υποχρεώσεις δόθηκε άδεια από τη ΓΓΑ για προπονήσεις, για τις γυναικείες δεν έγινε το ίδιο τουλάχιστον οπτι ακόμα.

Αναλυτικά το περιεχόμενο της δήλωσης του Χάρη Παυλίδη:

«Η απόφαση για τη διακοπή των πρωταθλημάτων, αλλά κυρίως των προπονήσεων είναι επιζήμια και επιβαρυντική όσον αφορά το μέλλον, αλλά και το παρόν της ομάδας και των αθλητριών.

Καταλαβαίνω την ανάγκη για επιβράδυνση της διασποράς του ιού και τη σέβομαι. Όμως, όπως και στις υπόλοιπες κοινωνικές ομάδες, έτσι και στον ερασιτεχνικό αθλητισμό ίσως οι επιπτώσεις του lockdown να είναι το ίδιο σοβαρές όσο και η αποφυγή της διασποράς που μας οδήγησε εκεί.

Οι αθλήτριες, επιβαρυμένες ήδη από την αποχή κατά τη διάρκεια του πρώτου lockdown, δεν θα αντέξουν ψυχολογικά, αγωνιστικά αλλά και οικονομικά μια ακόμα παράταση της αποχής τους από τον φυσικό τους χώρο, από την προπόνηση.

Σε ομάδες υψηλού επιπέδου τα αποτελέσματα θα είναι καταστροφικά, καθώς μην ξεχνάτε ότι θα έχουμε να αντιμετωπίσουμε και ομάδες από την Ευρώπη που παρόλο που οι χώρες τους βρίσκονται σε παρόμοια κατάσταση με τη δίκη μας, οι προπονήσεις και οι αγώνες συνεχίζονται κανονικά κάτω από τα αυστηρά υγειονομικά πρωτόκολλα κάθε κράτους. Ελπίζω σύντομα να συμβεί το ίδιο και στη χώρα μας».

You may also like

Retina Logo Mobile Aquafeed24

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

© AQF24 MEDIA