Παρίσι 2024: Γιατί όχι πισίνα σε γήπεδο του NFL;

Τα στόρια κατεβασμένα. Κλειστόν λόγω ανακαίνισης!

by Μάνος Φυρογένης

Την ίδια ώρα που στην Ελλάδα και στην Ευρώπη γενικότερα – διότι δεν είναι σωστό να κοιτάζουμε μόνο την… καμπούρα μας – οι υποδομές για τον υγρό στίβο όχι μόνο δεν αυξάνονται (μεγάλο το κόστος) αλλά ελαττώνονται προς δυσκολία συντήρησής τους, στην άλλη πλευρά του ωκεανού κάνουν το παρακάτω.

Όχι δεν είναι η Γη της επαγγελίας, όχι δεν έχουν το αλάθητο του Πάπα, όχι δεν γίνονται όλα τέλεια εκεί και καταστροφικά οπουδήποτε αλλού. Αυτές οι παγιωμένες απόψεις του άσπρου-μαύρου και τίποτα άλλο, της πόλωσης, μονάχα πίσω μπορούν να μας πάνε σαν κοινωνία. Είναι όμως ορισμένα ζητήματα που όπως και να το κάνουμε, οι Αμερικανοί βρίσκονται έτη φωτός μπροστά αναμφίβολα.

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Παρισίου κοντοζυγώνουν και μαζί τους ακόμα περισσότερο τα αμερικανικά trials, κάτι σαν τα προκριματικά για να επιλεγούν οι εκλεκτοί, βάσει επίδοσης, που θα συνθέσουν την Εθνική τους ομάδα και θα εκπροσωπήσουν τη χώρα τους. Δίνουν εισιτήρια για τους Ολυμπιακούς Αγώνες δηλαδή. Διάσημα τόσο στο στίβο όσο και στην κολύμβηση, ένας βαθιά ριζωμένος στο χρόνο θεσμός.

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες επιστρέφουν στη Γαλλία και το Παρίσι έπειτα από ακριβώς έναν αιώνα και οι Αμερικανοί σε μία έντονη σημειολογία επέλεξαν την Ιντιάνοπολις, όπως τότε, ως τόπο τέλεσης των αγώνων (trials). Με τη διαφορά πως δεν πήγαν σε λύση δοκιμασμένη (υπάρχουσα εγκατάσταση πισίνας) αλλά τη δημιούργησαν ή καλύτερα τις δημιούργησαν.

Από τις 15-23 του Ιούνη, το Lucas Oil Stadium θα ανοίξει τις πύλες του για να υποδεχθεί κατά χιλιάδες τους φίλους του αθλήματος. Η ιδιαιτερότητά λοιπόν έγκειται στο γεγονός πως πρόκειται για γήπεδο πολλαπλών χρήσεων, το οποίο χρησιμοποιείται κυρίως για το American Football (NFL). Βρίσκεται στο κέντρο της Ιντιανάπολις και έγινε για πρώτη φορά διαθέσιμο τον Αύγουστο του 2008. Έχει ανοιγόμενη οροφή (φυσικά θα είναι κλειστή) για να μπορεί να χρησιμοποιηθεί (ερμητικά κλειστό) και σαν γήπεδο μπάσκετ σε μια σεζόν που οι Πέισερς πέρασαν στους τελικούς της Ανατολής μετά από μία δεκαετία (έδρα τους το Gainbridge Filedhouse).

Το Lucas Oil Stadium μπορεί να χωρέσει μέχρι και 70.000 χιλιάδες θεατές, με τις μισές βέβαια από αυτές να είναι διαθέσιμες. Ήδη έχουν πωληθεί περί τις 13 χιλιάδες εισιτήρια και είναι πιθανό αν συνεχιστεί η προπώληση με αυτή τη συχνότητα, να γίνει η κολυμβητική διοργάνωση με τη μεγαλύτερη προσέλευση μετά τους 25χιλιάδες που είχαν καταγραφεί το μακρινό 1936 στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Βερολίνου.

Οι εργασίες όπως είναι λογικό προχωρούν με πυρετώδεις ρυθμούς για να μετατραπεί το γήπεδο σε δύο πισίνες 50 μέτρων και μία των 25 και το τελικό αποτέλεσμα αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον. Μία γεύση λοιπόν στα παρακάτω βίντεο.

You may also like

Retina Logo Mobile Aquafeed24

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

© AQF24 MEDIA