Εδώ και 48 ώρες αναπαράγεται στα κοινωνικά δίκτυα μια κατάταξη για τις εθνικές ομάδες, κατά την οποία η Ελλάδα βρίσκεται στην κορυφή του «FINA Rankings» στους άνδρες.

Από την πρώτη στιγμή είχαμε υποψίες για το θέμα, το οποίο άρχισε να δημοσιεύεται στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, συγκεντρώνοντας εκατοντάδες like και share. Φυσικά, δεν είχαμε κωλυσιεργήσει στο να ρωτήσουμε επίσημα για το ακριβώς συμβαίνει, καθώς κάτι δεν φαινόταν σωστό. Πήραμε την απάντηση την Κυριακή…

Παρότι αργά το απόγευμα του Σαββάτου και εμείς ως Aquafeed24 σηκώσαμε το θέμα και πέσαμε στην… «παγίδα», τουλάχιστον τώρα επιχειρούμε να επανορθώσουμε, ενημερώνοντας τους Έλληνες φιλάθλους ότι τα εν λόγω δημοσιεύματα είναι πλήρως αναληθή και δεν αντικατοπτρίζουν την πραγματικότητα.

Τα λεγόμενα… FINA RANKINGS δεν είναι από τη FINA, δεν πηγάζουν από την Παγκόσμια Ομοσπονδία και κάποιος με αρκετή όρεξη έφτιαξε πλαστά στοιχεία, τα οποία όπως έχουν δημοσιευθεί είναι επίσης απολύτως λανθασμένα!

Κανένα μέλος της FINA δεν εμπλέκεται σε αυτή την άστοχη έρευνα, ενώ μετά από αυτό το όργιο παραπληροφόρησης, η Παγκόσμια Ομοσπονδία εργάζεται πάνω σε ένα νέο σύστημα κατάταξης, με περισσότερες δίκαιες ευκαιρίες για όλες τις Ηπείρους.

Κάναμε και εμείς το λάθος, αλλά τουλάχιστον το Aquafeed24 έψαξε από τη πρώτη στιγμή την αλήθεια και ελπίζουμε να επανορθώσαμε. Φυσικά, το ότι τα συγκεκριμένα Rankings είναι προϊόν φαντασίας, δεν σημαίνει ότι η πορεία της Εθνικής ομάδας δεν είναι λαμπρή και ότι το ελληνικό πόλο ζει μέρες δόξας φέτος! 

ΥΓ: Θα έρθουν απαντήσεις σύντομα για σημαντικά ζητήματα, που κανείς έως τώρα δεν τα ερευνά.

Ορέστης Κανελλόπουλος

Facebook Comments