Παπαστάμος και Κυνηγάκης μιλούν στο Aquafeed24 για τη Σιέρα Νεβάδα!

by Δέσποινα Μπαλαχτάρη

Οι δύο νεαροί διεθνείς κολυμβητές, Απόστολος Παπαστάμος και  Άλκης Κυνηγάκης, μιλούν αποκλειστικά στο Aquafeed24 επιστρέφοντας από την προετοιμασία τους στην Σιέρα Νεβάδα.

Απόστολος Παπαστάμος και Άλκης Κυνηγάκης: οι συστάσεις για τους δύο καλούς φίλους και συναθλητές είναι περιττές! Νεαροί μεν – επιτυχημένοι δε, οι δύο κολυμβητές, εκπροσωπούν την χώρα μας όχι μόνο σε Παγκόσμια και Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα, αλλά και σε Ολυμπιακούς Αγώνες, μιας και αμφότεροι βρέθηκαν στο Τόκιο τον περασμένο Αύγουστο με ιδιαίτερες αξιώσεις!

Ο Χανιώτης κολυμβητής, Απόστολος Παπαστάμος, έχει στεφθεί Παγκόσμιος Πρωταθλητής Εφήβων (2019) και κάτοχος Παγκοσμίου Ρεκόρ (4:11.93) στα 400μ μικτής ατομικής, ενώ την ίδια χρονιά ήταν και Πρωταθλητής Ευρώπης στα 200μ μικτής ατομικής (1:59.93). Η πορεία του νεαρού αθλητή στις μεγάλες διοργανώσεις των Ανδρών διαγράφεται λαμπρή, διαθέτοντας όλα τα φόντα για πολλές ακόμη διακρίσεις, με την συμμετοχή του στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο να ήταν μόνο η αρχή…

Σε αντίθεση με τον συναθλητή και φίλου του που… «ειδικεύεται» στις μεσαίες αποστάσεις της πισίνας, ο Άλκης Κυνηγάκης διαπρέπει στην ανοιχτή θάλασσα και στις μεγάλες αποστάσεις. Με αποκορύφωμα την 5η θέση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, στα 10χλμ ανοιχτής θάλασσας, ο 22χρονος κολυμβητής έχει θέσει γερές βάσεις για ακόμη μεγαλύτερες επιτυχίες στις κορυφαίες διοργανώσεις, ενώ όπως όλα δείχνουν, είναι πλήρως ικανός να συνεχίσει την… παράδοση που ξεκίνησε ο Σπύρος Γιαννιώτης.

Οι δύο διεθνείς κολυμβητές επέστρεψαν την Πέμπτη 25/11 από την Σιέρα Νεβάδα, όπου παρευρέθηκαν για αρκετές μέρες, στο πλαίσιο προετοιμασίας υψομέτρου μαζί με τον Ομοσπονδιακό τεχνικό, Άκη Οικονόμου και 11 ακόμα Έλληνες κολυμβητές. Λίγο πριν ανοίξει αυλαία του Χειμερινού Κυπέλλου Κολύμβησης στο Καρπενήσι, ο Απόστολος και ο Άλκης, μίλησαν αποκλειστικά στο Aquafeed24 για την εμπειρία της προετοιμασίας στην Ισπανική οροσειρά, τις βλέψεις τους από εδώ και πέρα, καθώς και τους αγωνιστικούς τους στόχους για τις μεγάλες διοργανώσεις που αναμένονται το 2022!

Απόστολος Παπαστάμος: «Η προετοιμασία στην Σιέρα Νεβάδα κύλησε πολύ ευχάριστα έχοντας, πιστεύω, ένα αρκετά θετικό αποτέλεσμα. Είναι ένα από τα καλύτερα προπονητικά κέντρα στην Ευρώπη και οι συνθήκες ήταν ιδανικές. Είμαι πολύ χαρούμενος που δουλέψαμε σαν ομάδα και φάνηκε ότι έχουμε και μικρότερους σε ηλικία κολυμβητές με πολλές προοπτικές».

Άλκης Κυνηγάκης: «Πέρασαν 18 πολύ παραγωγικές ήμερες στο υψόμετρο της Σιέρα Νεβάδα και είμαι αρκετά ευχαριστημένος για την δουλειά που έγινε! Είχαμε επίσης παρά πολύ καλές συνθήκες και πιστεύω ότι θέσαμε δυνατές βάσεις για να ξεκινήσει κατάλληλα η νέα σεζόν, με το Χειμερινό Κύπελλο να αποτελεί έναν πρώτο τεστ»!

Απόστολος Παπαστάμος: «Διανύουμε μια μεταβατική περίοδο όπου έκλεισε μια ολυμπιακή χρόνια, η οποία ουσιαστικά κράτησε δυο χρόνια (λόγω αναβολής)… Ξεκινάμε έναν καινούριο Ολυμπιακό κύκλο για την Ολυμπιάδα στο Παρίσι το 2024. Οι στόχοι για την φετινή σεζόν είναι αρχικά τον Μάιο, το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στη Φουκουόκα και τον Αύγουστο το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στη Ρώμη. Προσωπικά θέλω να κολυμπήσω όσο πιο ανταγωνιστικά γίνεται και δουλεύοντας πάνω σε μικρές λεπτομέρειες να βελτιωθώ και πάντα να φέρνω θετικά αποτελέσματα».

Άλκης Κυνηγάκης: «Το καλό είναι ότι έχω πολλή όρεξη και καλή διάθεση με το που ξεκίνησε η σεζόν. Είμαι έτοιμος να δουλέψω σκληρά και θέλω να αγωνιστώ! Ο στόχος μου μέχρι να τελειώσει η χρόνια είναι να πραγματοποιήσω μια καλή εμφάνιση στα 10χλμ στο Άμπου Ντάμπι και εννοείται να συμμετάσχω και σε άλλες μεγάλες διοργανώσεις. Σίγουρα το ατού μου είναι η ανοιχτή θάλασσα αλλά θα ήθελα να βελτιωθώ και στην πισίνα»!

Απόστολος Παπαστάμος: «Το χειμερινό Κύπελλο 25αρας πισίνας στο Καρπενήσι, είναι ένα καλό τεστ για να δούμε πως θα αντιδράσουμε μετά από την υψομετρική αλλαγή, καθώς κατεβαίνουμε κατευθείαν από το βουνό και έχουμε να δώσουμε τις πρώτες ανταγωνιστικές κούρσες της σεζόν. Ιδανικά θα ήθελα να φύγω ικανοποιημένος από την συγκεκριμένη διοργάνωση, με καλές επιδόσεις δεδομένης της περιόδου, πάντα με στόχο τους διεθνείς αγώνες του 2022, όπου στοχεύω να σταθώ επάξια δίπλα σε μεγάλους κολυμβητές»!

Άλκης Κυνηγάκης: «Όπως είπα και πριν, η πισίνα και πολλώ δε μάλλον η 25άρα, δεν είναι το φόρτε μου. Ωστόσο, θα συμμετέχω κανονικά στους αγώνες του Καρπενησίου, καθώς σίγουρα κάτι εποικοδομητικό θα προκύψει από κάθε κούρσα. Θα είναι μια καλή “δοκιμασία” επιστρέφοντας από το υψόμετρο, αν και ο ουσιαστικός στόχος μου είναι οι μεγάλες διοργανώσεις από την νέα χρονιά»!

Συνέντευξη / επιμέλεια: Δέσποινα Μπαλαχτάρη

 

 

You may also like

Retina Logo Mobile Aquafeed24

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

© AQF24 MEDIA