Ιδιαίτερα φιλόδοξοι για την πορεία της Εθνικής στη διοργάνωση εμφανίζονται, στις δηλώσεις τους, στην ιστοσελίδα της ΚΟΕ, τόσο ο ομοσπονδιακός τεχνικός Φώντας Λεμπέσης, όσο και ο κορυφαίος στο εναρκτήριο παιχνίδι με την Ιαπωνία (6 γκολ), ο Σπύρος Λυκούδης, τονίζοντας πως στόχος της ελληνικής ομάδας είναι η κορυφή.

Ικανοποιημένος από την εμφάνιση της και την ευρεία -εν τέλει- νίκη επί της Ιαπωνίας, εμφανίστηκε  ο Ομοσπονδιακός τεχνικός, Φώντας Λεμπέσης, σημειώνοντας πως: «Όπως όλες σχεδόν οι διοργανώσεις, η πρεμιέρα κρύβει κάποιες δυσκολίες. Οι Ιάπωνες παρουσιάστηκαν πολύ αποφασισμένοι να διεκδικήσουν το παιχνίδι. Όπως έχω πει και στα παιδιά κάθε ματς θα είναι δύσκολο, γιατί είναι ένα Παγκόσμιο πρωτάθλημα, οι καλύτεροι από όλες τις χώρες. Δεν ξεκινήσαμε όσο καλά θέλαμε στα δύο πρώτα εξάλεπτα, τα παιδιά όμως μετά συγκεντρώθηκαν και στην 3η και 4η περίοδο έδειξαν τις πραγματικές τους δυνατότητες και τελικά ήρθε εύκολα η πρώτη νίκη. Στόχος είναι η πρωτιά στον όμιλο και περιμένουμε να δούμε τα χιαστί. Εμείς στόχο έχουμε πάντα να είμαστε πρώτοι, αλλά η αλήθεια είναι ότι τον έχουν και άλλοι, με μεγάλη παράδοση στο άθλημα. Γι’ αυτό, πηγαίνουμε παιχνίδι με το παιχνίδι και βλέπουμε μέχρι που θα φτάσουμε. Είμαι ευχαριστημένος από τα παιδιά, κυρίως γιατί δεν πανικοβλήθηκαν στην αρχή που το ματς ήταν δύσκολο, έκαναν κάποια λάθη πολύ φυσιολογικά, το διαχειρίστηκαν ωραία και τελικά έβγαλαν αυτό που έχουν ως αθλητές και το αποτέλεσμα τους δικαίωσε».

Ο κορυφαίος σκόρερ της Εθνικής μας, Σπύρος Λυκούδης, τόνισε πώς στόχος της ομάδας είναι η κορυφή: «Είναι το πρώτο Παγκόσμιο πρωτάθλημα που γίνεται στη χώρα μας. Πιστεύω ότι για όλους ήταν κάτι πρωτόγνωρο να παίζουμε μπροστά σ’ ενα τέτοιο κοινό. Πιστεύω ότι στην αρχή είχαμε άγχος, γιατί, όπως πάντα, η πρεμιέρα είναι δύσκολη. Στο δεύτερο ημίχρονο παίξαμε με καθαρό μυαλό, απελευθερωθήκαμε, βρήκαμε τις σωστές επιλογές και τελικά καταφέραμε να κερδίσουμε το παιχνίδι σχετικά εύκολα. Στόχος αυτής της ομάδας είναι η πρωτιά στον Όμιλο και από κει και πέρα, θα διεκδικήσουμε το καλύτερο. Σίγουρα, ο μεγάλος μας στόχος είναι η κορυφή και αυτό θα επιδιώξουμε».

Πηγή: koe.org.gr