Στον τελικό του ελεύθερο κόμπο αγωνίστηκαν την Πέμπτη τα κορίτσια της Εθνικής ομάδας καλλιτεχνικής κολύμβησης, με αντίπαλες χώρες τη Λευκορωσία, την Ουκρανία και την Ουγγαρία και ύστερα από μια μοναδική χορογραφία ανέβηκαν στο βάθρο, κατακτώντας το αργυρό μετάλλιο στο Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Βουδαπέστης!

Την Ελλάδα, που στοχεύει σε πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο ομαδικό, εκπροσώπησαν στη Βουδαπέστη οι Μαρία Αλζιγκούζη-Κομινέα, η Ελένη Δεληγιάννη, η Ελένη Φραγκάκη, η Κρυσταλλένια Γιαλαμά, η Πηνελόπη Καραμέσιου, η Ζωή Καράγγελου, η Δανάη Καριωρή, η Ανδριάνα Μισίκεβιτς, η Γεωργία Βασιλοπούλου και η Βιολέτα Ζουζούνη!

Η νεανική ομάδα της Ναταλίας Τσερνέσκα και της Άνα Τάρες υπό τους ήχους της δυναμικής αφρικανικής μουσικής συγκέντρωσε 89.1000 βαθμούς και ανέβηκε στο βάθρο, κατακτώντας τη 2η θέση στην Ευρώπη, πίσω από την αψεγάδιαστη Ουκρανία (94.7000), η οποία υπερασπίστηκε τα σκήπτρα της από το προηγούμενο Πανευρωπαϊκό. Στην 3η θέση η ομάδα της Λευκορωσίας με 86.0667.

Το πρώτο μετάλλιο της Ελλάδας σε πανευρωπαϊκό στο ελεύθερο κόμπο είχε έρθει το 2004 στη Μαδρίτη από τις Μαρία Χριστοδούλου, Ελευθερία Φτούλη, Ευφροσύνη Γουδά, Αποστολία Ιωάννου, Ειρήνη Ιορδανοπούλου, Ευγενία Κουτσούδη, Όλγα Πελεκάνου, Χριστίνα Θαλασσινίδου, Ελένη Γεωργίου, Εύη Μακρυγιάννη, οι οποίες είχαν κατακτήσει τότε το χάλκινο!

Facebook Comments