Πηγή είδησης: sportime.gr (Επειδή ορισμένοι έχουν αλλεργία στην αναφορά της πηγής)

Πρόβλημα έχει προκύψει με το ταξίδι της αποστολής για την Πανεπιστημιάδα της Κίνας! Ενώ η ομάδα έχει βγει και έχουν υπολογιστεί τα έξοδα της αποστολής, τα 43 μέλη της (αθλητές και προπονητές), δεν γνωρίζουν ακόμη αν θα ταξιδέψουν, καθώς λόγω γραφειοκρατικού προβλήματος, δεν έχουν εκδοθεί τα εισιτήρια.

Λόγω εκλογών και αλλαγής προσώπων στο υπουργείο Παιδείας, τα πράγματα έμειναν λίγο πίσω και πρέπει άμεσα να βγει το κονδύλι (υπολογίζεται περίπου στις 70.000), αλλά και να προκηρυχθεί διαγωνισμός για κλειστούν τα αεροπορικά εισιτήρια για την αποστολή.

Οσο περνάνε οι μέρες, τόσο πιο δύσκολα (και πιο ακριβά) θα βρουν εισιτήρια για την αποστολή, η οποία αποτελείται από την Εθνική πόλο ανδρών (προπονητής ο πατρινός Μάκης Λυκούδης), 5 αθλητές της γυμναστικής, 3 της τοξοβολίας, 4 του στίβου και 4 της κολύμβησης.

Για να έχει εκπροσώπηση η Ελλάδα στην διοργάνωση (25 Ιουλίου – 9 Αυγούστου) θα πρέπει να βρεθεί άμεσα τρόπος εκταμίευσης του ποσού για τα εισιτήρια και να βρεθούν πτήσεις. Σύμφωνα με πληροφορίες, γίνεται η προσπάθεια από το υπουργείο Παιδείας, αλλά εισιτήρια αεροπορικά είναι δυσεύρετα για εκείνες τις ημέρες (πάνω από 20.000 επισκέπτες θα ταξιδέψουν μόνο για την διοργάνωση).

Την ίδια ώρα, η επιτροπή αθλητισμού 3βαθμιας εκπαίδευσης «έχει κάνει τα έγγραφα εδώ και πολλά χρόνια», σημειώνει η αρχηγός της ελληνικής αποστολής, Ξένια Αργειτάκη, μιλώντας στο Sportime.

Αργότερα, τα απαραίτητα έγγραφα υπογράφηκαν από τον υπηρεσιακό υπουργό Παιδείας Χρήστο Κίττα, όμως δεν μπορούν να βγουν τα εισιτήρια, επειδή ταξιδεύουν 43 άτομα και το κονδύλι, που πλέον ανέρχεται σε 70.000 με 80.000 (σ.σ. όσο περνάει ο καιρός ανεβαίνει η τιμή των εισιτηρίων από το αρχικό ποσό των 60.000 ευρώ) πρέπει να καλυφθεί με δημόσιο διαγωνισμό ο οποίος όμως θέλει τρεις μήνες, άρα οι αθλητές θα έχουν τα εισιτήρια στα χέρια μετά τους αγώνες.

Και όμως, λύση υπάρχει, όπως π.χ. να χωριστεί η ελληνική αποστολή στα τρία και να καλύψει μικρότερα ποσά για κάθε μία αποστολή το υπουργείο Παιδείας.

Θα μπορούσε π.χ. να χωριστεί το κολύμπι και το πόλο από την υπόλοιπη αποστολή, καθώς μόνο στο πόλο υπάρχουν 20 άτομα αποστολή. Να σημειωθεί ότι στο πόλο έχουν γίνει οι κληρώσεις για τους ομίλους ενώ το επίπεδο της ελληνικής ομάδας είναι τέτοιο που θεωρείται από τα φαβορί για μετάλλιο.

Και μέσα σε αυτό το προβληματικό περιβάλλον οι Κινέζοι περιμένουν και κάνουν ότι περνάει από το χέρι τους για να εξυπηρετήσουν την ελληνική αποστολή. Μάλιστα έχουν βάλει και απευθείας πτήση, Αθήνα – Πεκίνο για να μην υπάρχει ταλαιπωρία, όμως εμείς δεν έχουμε τα εισιτήρια, Άντε να… εξηγησεις τώρα τι συμβαίνει στην Ελλάδα, η οποία αν δεν στείλει αποστολή κινδυνεύει με  τιμωρία τεσσάρων ετών.

Πηγή είδησης: sportime.gr