Παναγιώτης Τζωρτζάτος: «Γλυκιά η χρονιά που έφυγε, εύχομαι γλυκύτερη η νέα»!

by Δέσποινα Μπαλαχτάρη

Η ασημένια Ολυμπιονίκης Εθνική ομάδα υδατοσφαίρισης των Ανδρών άφησε και πάλι το στίγμα της μέσα στο 2022 με τη νέα διάκριση της κατάκτησης του χάλκινου μεταλλίου στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Βουδαπέστης και την ανάδειξή της ως κορυφαία στην ψηφοφορία του ΠΣΑΤ.

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα χαράζει ρότα για νέες επιτυχίες μέσα στο 2023, που ανατέλλει και έχει ξεκινήσει την προετοιμασία της με το πρόσφατο κοινό καμπ και τα φιλικά παιχνίδια με την Ιταλία. Αναπόσπαστο μέλος αυτής της Εθνικής ομάδας, ο διεθνής γκολκίπερ του ΝΟΒ Παναγιώτης Τζωρτζάτος, που έπαιξε σημαντικό ρόλο στη μεγάλη επιτυχία της Βουδαπέστης, όταν κλήθηκε να είναι βασικός κάτω από την εστία της επίσημης αγαπημένης και ανταποκρίθηκε άριστα.

Ο Τζωρτζάτος, που έπαιξε βασικός και στα επίσημα φιλικά κόντρα στην Ιταλία στο Εθνικό Κολυμβητήριο Πειραιά, μίλησε στην ιστοσελίδα τη ΚΟΕ και χαρακτήρισε “γλυκιά” τη χρονιά που φεύγει (2022), για το άθλημα, αλλά και ειδικά για τον ίδιο. Κάνει μια ανασκόπηση των στιγμών με την Εθνική και τον ΝΟΒ, σχολιάζει τα ματς με την “Settebello” και τη σημασία τους, τις αλλαγές στους κανονισμούς, τη νοοτροπία νικητή που χτίζει η Εθνική Ομάδα, την παρουσία του κόσμου και εύχεται η νέα χρονιά να είναι “γλυκύτερη”, αναλύοντας τους στόχους μέσα σ´ αυτήν.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Παναγιώτη Τζωρτζάτου:

«Ήταν πολύ σημαντικό το κάλεσμα για την Εθνική ομάδα τώρα, για να βρεθούμε όλοι μαζί, καθώς οι πρώτες επίσημες υποχρεώσεις είναι πλέον από το Μάρτιο του ’23, λόγω των παιχνιδιών με τους συλλόγους. Η ομάδα έδειξε σε καλό επίπεδο και βρήκε ρυθμό.

Είμαστε 20-25 άτομα στο ίδιο υψηλό επίπεδο (και όχι μόνο 15 όπως ήταν παλιότερα), ανάμεσα στα οποία γίνεται η τελική επιλογή. Και ο ανταγωνισμός βοηθάει να γινόμαστε καλύτεροι. Παίξαμε δυνατά φιλικά με τους Ιταλούς, από τα οποία τα δύο ήταν επίσημα. Στο πρώτο έγιναν κάποια λάθη και δεχθήκαμε κόντρες, ενώ είχαμε και κακό ποσοστό στον πάικτη παραπάνω, αλλά στη συνέχεια δουλέψαμε πάνω σε αυτά και στο δεύτερο και τελευταίο ματς εμφανιστήκαμε σαφώς βελτιωμένοι και, με σωστή διαχείριση, το κερδίσαμε κιόλας.

Όλα τα παιχνίδια τα βλέπουμε με την ίδια σοβαρότητα, ακόμα και τα φιλικά -σαν να είναι επίσημα- και θέλουμε πάντα τη νίκη. Χτίζουμε νοοτροπία νικητή.

Με τις αλλαγές κανονισμών διαφοροποιείται το παιχνίδι στον παίκτη παραπάνω και στον λιγότερο, με την αλλαγή στο οφσάιντ και γίνονται τα πράγματα πιο ευνοϊκά για τον τερματοφύλακα, που δεν θα επιτρέπεται να παρεμποδίζεται (και ο παίκτης που είναι οφσάιντ θα υποδεικνύεται ακόμα κι αν δεν έχει τη μπάλα, εάν παρεμποδίζει τον τερματοφύλακα, κάτι σαν το ποδόσφαιρο).  Γενικότερα, πάντως, θεωρώ ότι οι αλλαγές στοχεύουν στο καλύτερο θέαμα στα πολλά γκολ. Όλοι θέλουν υψηλά σκορ.

Για τον φίλαθλο κόσμο πρέπει να πω ότι τον ευχαριστούμε που μας αγαπάει κι έρχεται να μας δει ακόμα και στα φιλικά και μας δίνει έξτρα ώθηση. Το πιο σημαντικό είναι ότι νέα παιδιά – αθλητές έρχονται και βλέπουν τα ινδάλματά τους και αποκτούν έξτρα κίνητρο με εμάς ως παράδειγμα.

Ο βασικός πορτιέρε της Εθνικής αλλάζει ανάλογα με το ποιος είναι σε καλή κατάσταση σε κάθε περίπτωση. Είμαστε 3 ή 4 σε επίπεδο Εθνικής Ανδρών, τώρα έτυχε να είμαι εγώ και επιλέχθηκα να παίζω βασικός στα φιλικά με Ιταλία.

Ήταν μια πολύ γλυκιά χρονιά για το πόλο, αλλά και ειδικά για μένα αυτή που φεύγει. Για πρώτη φορά πήγα με την Εθνική σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα και πρωταγωνίστησα σε μια μεγάλη διάκριση, πήγα σε Ευρωπαϊκό, αλλά και στο World League. Αλλά και με τον σύλλογό μου, τον ΝΟ Βουλιαγμένης, καταφέραμε να προκριθούμε, μετά από πολλά χρόνια, στη φάση των Ομίλων του Champions League.

Ελπίζω και εύχομαι η νέα χρονιά (2023) να είναι γλυκύτερη. Έχουμε το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στη Φουκουόκα, όπου στόχος είναι να μείνουμε ψηλά στα μετάλλια και να βρεθούμε στον τελικό που δίνει απευθείας εισιτήριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού, που είναι και ο απώτερος στόχος.

Με τον ΝΟΒ στόχος είναι η διεκδίκηση ενός εγχώριου τίτλου κόντρα στον Ολυμπιακό, καθώς θεωρώ ότι η ομάδα είναι σαφώς πιο δυνατή από προηγούμενες χρονιές. Αλλά και η πρόκριση στο F-8 του Champions League, κάτι που είναι εφικτό (καθοριστικό ρόλο θα παίξει το αποτέλεσμα με τη Γιαντράν στο επερχόμενο παιχνίδι στις 10/1)».

Πηγή: koe.org.gr

You may also like

Retina Logo Mobile Aquafeed24

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

© AQF24 MEDIA