Παλεύουν με τα κολοβακτηρίδια!

by Aquafeed 24

Από τον Οκτώβριο του 2017 η οργανωτική επιτροπή των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο 2020 είδαν την ποιότητα του νερού στο Odaiba Marine Park να μην είναι η προβλεπόμενη, στην τοποθεσία όπου θα διεξαχθούν οι αγώνες Open Water.

Επίπεδα E. Coli, (Το Εσερίχια κόλι (Escherichia coli, συντομογραφία E. coli) είναι ένα αρνητικό κατά Γκραμ, ραβδοειδούς σχήματος κολοβακτήριο (Enterobacteriaceae). Συνήθως βρίσκεται στο έντερο ενδόθερμων ζώων. Συχνά τα στελέχη αποτελούν μέρος της φυσικής χλωρίδας του εντέρου όντας αβλαβή και μπορούν να ωφελήσουν τους ξενιστές τους παράγοντας βιταμίνη Κ2, και εμποδίζοντας την εγκατάσταση άλλων παθογόνων βακτηρίων μέσα στο έντερο. Απαντώνται συχνά στα κόπρανα των ζώων και των ανθρώπων. Τα περισσότερα στελέχη είναι αβλαβή, αλλά το O157:H7 παράγει πολύ την ισχυρή τοξίνη verotoxin (VT) που μοιάζει με τη Shiga και καταστρέφει το έντερο. Αυτή η τοξίνη είναι εφάμιλλη των παραγώγων του Shigella dysenteriae και προκαλεί αιμορραγική κολίτιδα στο ξενιστή. Επίσης, όταν βρεθεί σε διπλανά όργανα όπως την ουροδόχο κύστη μπορεί να προκαλέσει ουρολοίμωξη. Το βακτήριο δεν αντέχει σε υψηλές θερμοκρασίες και πεθαίνει όταν ζεσταίνεται στους 70 °C για αρκετό χρονικό διάστημα, ενώ μπορεί να επιβιώσει στο ψυγείο για αρκετές μέρες υπό κάποιες συνθήκες), βρέθηκαν στο νερό σύμφωνα με τις μετρήσεις της προηγούμενης χρονιάς και μάλιστα 20 φορές πάνω από το επιτρεπτό όριο. Σε άλλες μετρήσεις μόλις δέκα ημέρες του έτους έδειξαν ότι το νερό είναι στα στάνταρ που έχει δώσει η Παγκόσμια Ομοσπονδία Υγρού Στίβου.

Παρόλα αυτά, οι πολυμήχανοι Ιάπωνες πιστεύουν στη λύση του προβλήματος, όπως έδειξε άλλωστε και το τελευταίο τεστ στο νερό. Τοποθετώντας σε θέσεις – κλειδιά triple-layer οθόνες μέσα στην «αρένα» τα επίπεδα των κολοβακτηριδίων μειώθηκαν αισθητά.

Έτσι, σε συνεργασία με τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή το «Τόκιο 2020» παλεύει ώστε να μην υπάρχει κίνδυνος μόλυνσης των αθλητών από κάθε είδους βακτηρίδια που μπορεί να υπάρχουν στον βυθό της Odaiba Marine Park.

 

You may also like

Retina Logo Mobile Aquafeed24

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

© AQF24 MEDIA