Παγκόσμιο πρωτάθλημα Ντόχα, Νόρα Δράκου: «Είναι τεράστιο το άγχος να θέλεις να προκριθείς στους Ολυμπιακούς Αγώνες»

Η Νόρα Δράκου ετοιμάζεται για το 8ο της Παγκόσμιο Πρωτάθλημα και λίγο πριν μεταβεί στη Ντόχα μίλησε για το βάρος που προσδίδει ο στόχος μιας πρόκρισης στους Ολυμπιακούς Αγώνες και οι σκυταλοδρομίες στις οποίες έχει εστιάσει.

by Μάνος Φυρογένης

Το παγκόσμιο πρωτάθλημα υγρού στίβου του 2024 είναι μία ιδιαίτερη διοργάνωση για αρκετούς λόγους. Στη Ντόχα έχουν ήδη ανοίξει οι πύλες της και υποδέχεται… υδρόβιους αθλητές και αθλήτριες από όλο τον κόσμο.

Σιγά σιγά μεταβαίνουν στη Μέση Ανατολή και οι κολυμβητές και κολυμβήτριες που ρίχνονται στη μάχη με το χρονόμετρο από την Κυριακή (11/2) στη δεύτερη εβδομάδα της διοργάνωσης.

Πριν καν οι εκπρόσωποι της ελληνικής ομάδας ανέβουν στο βατήρα αναμένοντας το σήμα εκκίνησης του αφέτη, έχει ήδη επιτευχθεί ρεκόρ μιας και η 20μελής αγωνιστική αποστολή της Εθνικής ομάδας κολύμβησης αποτελεί την καλύτερη «γαλανόλευκη» παρουσία σε παγκόσμιο πρωτάθλημα. Θα υπάρξει συμμετοχή σε 6 συνολικά σκυταλοδρομίες μιας και το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Ντόχα είναι η τελευταία ευκαιρία πρόκρισης στα Ομαδικά Αγωνίσματα για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισίου. Μεταξύ των οποίων και η… μπαρουτοκαπνισμένη, Νόρα Δράκου η οποία σήμερα σβήνει 32 κεράκια στην τούρτα.

Παρούσα στα οκτώ από τα 21 συνολικά Παγκόσμια Πρωταθλήματα υγρού στίβου (αδιάλειπτη παρουσία από το 2011 και μετά), θα «πέσει» στα 50 ύπτιο, 50 ελεύθερο, 4×100 μικτή ομαδική, 4×100 μικτή mixed. Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια λίγο πριν αναχωρήσει για τη Ντόχα μαζί με την υπόλοιπη ελληνική αποστολή, μίλησε στην ιστοσελίδα της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδας.

«Ο πρώτος και πλέον σημαντικός στόχος είναι τα ομαδικά για μένα. Είναι μια πολύ καλή ευκαιρία να προκριθούμε στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι, εγώ θα αγωνισθώ στην mixed και τη μικτή των γυναικών.  Η σύνθεση που έχουμε είναι πολύ καλή, στη Φουκουόκα βρεθήκαμε στη 14η θέση, μπορούμε να ελπίζουμε σε κάτι. Στο περσινό παγκόσμιο δεν κάναμε και τους καλύτερους χρόνους μας, οπότε πιστεύω πως με ένα πανελλήνιο ρεκόρ μπορούμε να είμαστε μέσα. Και θα είναι φοβερή επιτυχία για πολλούς λόγους: το πιο βασικό ότι θα δώσουμε κίνητρο σε πολλά κορίτσια που έρχονται πίσω. Ατομικά τα πράγματα έχουν δυσκολέψει πάρα πολύ, πρέπει να είσαι σε ένα φοβερό επίπεδο».

Ως προς τους δικούς της ατομικούς στόχους στα ατομικά, τόνισε πως: «Στις προπονήσεις κολυμπάω 100μ. Δεύτερος στόχος εξίσου σημαντικός τα 50μ ύπτιο. Με τον περυσινό μου χρόνο μπορώ να διεκδικήσω τελικό. Φαίνεται πως θα είναι ένα εύκολο παγκόσμιο πρωτάθλημα, δεν θα έχει πολλές συμμετοχές, πολλά μεγάλα ονόματα δεν θα αγωνιστούν καθώς έχουν εστιάσει στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Τρίτος στόχος τα 50μ ελεύθερο, να πλησιάσω το πανελλήνιο ρεκόρΜην λησμονούμε όμως ότι και οι συνθήκες είναι πρωτόγνωρες για παγκόσμιο πρωτάθλημα μέσα στο χειμώνα και μήνα Φεβρουάριο. Και γενικά χειμώνα δεν αποδίδω και για αυτό τώρα έχω κάνει μια τεράστια υπέρβαση και ελπίζω να βγει».

Η Νόρα Δράκου δεν κρύβει πως «Γενικότερα είναι τεράστιο το άγχος να θέλεις να προκριθείς στους Ολυμπιακούς Αγώνες, σε εμένα όχι καθώς έχω ζήσει Ολυμπιακούς. Το έχω περάσει το στάδιο. Επειδή όμως τώρα διεκδικώ πρόκριση με τη σκυτάλη, έχω άλλου είδους βάρος, ότι ναι μεν εγώ έχω πάει αλλά τα νεότερα παιδιά, όχι. Άρα πρέπει να προσπαθήσω και για αυτό το παιδί. Η Μαρίλεια Δρασίδου και η Έλενα Κοντογεώργου δεν έχουν συμμετάσχει σε Ολυμπιακούς Αγώνες. Εγώ λοιπόν και η Άννα (Ντουντουνάκη) πρέπει να προσπαθήσουμε περισσότερο και για αυτές τις κοπέλες. Στην mixed, ο Ασπουγαλής δεν έχει πάει σε Ο.Α. Άρα, πρέπει όλη η ομάδα να προσπαθήσουμε να πάει και ο Γιώργος. Έτσι είναι τα ομαδικά. Καταλαβαίνω απόλυτα όλο αυτό που έβγαλαν τα κορίτσια της εθνικής ομάδας του πόλο μετά τη πρόκριση. Όταν φύγει αυτό το βάρος της μη πρόκρισης, όλα γίνονται πιο εύκολα. Είναι φοβερή εμπειρία να αγωνιστείς στους Ο.Α. και όταν έχεις πολύ καλή ομάδα και δεν το έχεις καταφέρει, είναι απωθημένο.

Πέρασα το πρόβλημα τραυματισμού που με άφησε δυο μήνες έξω και δεν αγωνίσθηκα στον αγώνα του World Cup στο ΟΑΚΑ, το πρόβλημα είναι στη μέση, με ταλαιπωρεί αρκετά αλλά έχω προσπαθήσει πάρα πολύ και σε αυτό το κομμάτι. Και από τη στιγμή που κρίνεται η συμμετοχή στους Ολυμπιακούς Αγώνες δεν υπάρχει κούραση…».

Η Εθνική Ομάδα Κολύμβησης αποτελείται από τους παρακάτω αθλητές μαζί με τις αρχικές δηλώσεις αγωνισμάτων:

Χρήστου Απόστολος – 50,100,200 ύπτιο, 4×100 ελεύθερο, 4×100 μικτή mixed

Γκολομέεβ Κρίστιαν – 50 ελεύθερο, 4×100 ελεύθερο

Μπίλας Στέργιος-Μάριος – 50 ελεύθερο, 50 πεταλούδα, 4×100 ελεύθερο, 4×100 μικτή ομαδική

Μάρκος Δημήτριος – 200 ελεύθερο, 800 ελεύθερο, 4×200 ελεύθερο

Παπαστάμος Απόστολος – 400 μικτή, 200 πεταλούδα

Σίσκος Απόστολος – 200 ύπτιο

Μακρυγιάννης Ευάγγελος – 50,100 ύπτιο, 4×100 μικτή ομαδική

Ασπουγαλής Αρκάδιος-Γεώργιος – 50 πρόσθιο, 4×100 μικτή ομαδική, 4×100 μικτή mixed

Βαζαίος Ανδρέας – 200 μικτή, 4×100 ελεύθερο, 4×200 ελεύθερο

Στάμου Κωνσταντίνος – 100 πεταλούδα, 4×100 μικτή ομαδική, 4×200 ελεύθερο

Εγγλεζάκης Κωνσταντίνος – 4×200 ελεύθερο

Ντουντουνάκη Άννα – 50,100 πεταλούδα, 4×100 μικτή ομαδική, 4×100 μικτή mixed

Δράκου Θεοδώρα – 50 ύπτιο, 50 ελεύθερο, 4×100 μικτή ομαδική, 4×100 μικτή mixed

Κοντογεώργου Ελένη – 200 πρόσθιο, 4×100 μικτή ομαδική

Δαμασιώτη Γεωργία – 200 πεταλούδα

Δρασίδου Μαρία-Θάλεια – 50 πρόσθιο, 4×100 μικτή ομαδική

Βασιλάκη Άρτεμις – 4×200 ελεύθερο

Καλογερη Ζαχαρούλα – 4×200 ελεύθερο

Ζαφειράτου Μαρία – 4×200 ελεύθερο

Μπούτου Αναστασία – 4×200 ελεύθερο

You may also like

Retina Logo Mobile Aquafeed24

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

© AQF24 MEDIA