Παγκόσμιο πρωτάθλημα Ντόχα, μαραθώνια κολύμβηση: Η Μακρή την εμφάνιση-παρακαταθήκη ΚΑΙ στο 5άρι, η Βαν Ρούβενταλ το νταμπλ

Το Παγκόσμιο πρωτάθλημα της Ντόχα θα μείνει για πάντα χαραγμένο στο μυαλό της Ολλανδής, Σάρον Βαν Ρούβενταλ αφού μετά τα 10χλμ μαραθώνιας κολύμβησης, αναδείχθηκε νικήτρια και στα 5. Ελπιδοφόρα εμφάνιση από την νεαρή Γεωργία Μακρή.

by Μάνος Φυρογένης

Σταθερή, αμετακίνητη και σίγουρα ελπιδοφόρα. Η διεθνής κολυμβήτρια  των μεγάλων αποστάσεων, Γεωργία Μακρή, βούτηξε στο παλιό Λιμάνι της Ντόχα για τα 5 χλμ. μαραθώνιας κολύμβησης το πρωί της έκτης μέρας του Παγκοσμίου πρωταθλήματος και τερμάτισε στην 36η θέση – όπως και στο 10άρι – στην παρθενική της εμφάνιση σε επίπεδο γυναικών.

Η 18χρονή αθλήτρια του Πέτρου Πετρόπουλου που ζει στο εξωτερικό, κολύμπησε την απόσταση σε 59:21:30, αφήνοντας πολύ καλές εντυπώσεις και προσδοκίες. Άλλωστε όλο το μέλλον είναι μπροστά της και τα μέχρι στιγμής γραφής (κάτοχος τριών πανελληνίων ρεκόρ (γυναικών, νέων γυναικών και νεανίδων) τον περασμένο Νοέμβριο σε μίτινγκ του Βελγίου στα 1.500 μέτρα) φανερώνουν πως μια λαμπρή καριέρα είναι στα σκαριά.

Βέβαια εκείνη που έκλεψε την παράσταση ξανά ήταν η Ολλανδή, Σάρον Φαν Ρούβενταλ, που ήταν όπως και στο 10άρι η ταχύτερη όλων. Νταμπλ λοιπόν από την Φαν Ρούβενταλ που τερμάτισε σε χρόνο 57:33.90 ενώ ακολούθησε η Αυστραλή Τσέλσι Γκουμπέκα, που δεν είχε πέσει στο 10άρι με 57:35.00. Στο τρίτο σκαλί του βάθρου ανέβηκε η Άνα Μαρσέλα Κούνια (Βραζιλία) με 57:36.80.

Τρίτο χρυσό στην καριέρα της Φαν Ρούβενταλ στην εν λόγω διοργάνωση αφού είχε προηγηθεί και το 10άρι στο Παγκόσμιο της Βουδαπέστης (2022). Κορωνίδα όλων φυσικά το ψηλότερο σκαλί του βάθρου στους Ολυμπιακούς αγώνες του Ρίο.

 

You may also like

Retina Logo Mobile Aquafeed24

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

© AQF24 MEDIA